W ramach GlobalG.A.P Tour 2011 w dniach 14/15.09.2011 w Warszawie w hotelu Bristol odbędzie się konferencja poświęcona dobrym praktykom rolniczym. Konferencję otworzy honorowy gość spotkania Przewodniczący GlobalG.A.P Pan Nigel Garbutt.

Podczas oficjalnej części konferencji w dniu 15.09.2011 odbędą się 3 sesje plenarne, w ramach których wykładowcy zaprezentują wybrane zagadnienia związane z GlobalG.A.P. Przedstawiciele sieci handlowych omówią wymagania, jakie stawiane są dostawcom świeżych owoców i warzyw oraz ryb i mięsa. Jednostki certyfikujące wypowiedzą się na temat zasad certyfikacji GlobalG.A.P i korzyści z niej wynikających. Firmy doradcze oraz przedsiębiorcy w oparciu o własne doświadczenia przedstawią najczęstsze problemy, z jakimi można się zetknąć przy wdrażaniu wymagań GlobalG.A.P w produkcji rolnej roślinnej i zwierzęcej. Nie zabraknie również miejsca na sprawy związane z wymaganiami prawnymi w zakresie ochrony roślin oraz dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń (chemicznych, biologicznych, weterynaryjnych) w nieprzetworzonej żywności.

Szczegółowy program konferencji oraz zasady rejestracji dostępne są na stronie www.tour2011.org . Na stronie tej znajdziecie Państwo również informacje na temat całego cyklu konferencji GlobalG.A.P Tour 2011, których realizację zaplanowano w 8 miastach na całym świecie, a także materiały z tych spotkań, które już się odbyły.

Mamy prawo czuć się wyróżnieni, gdyż Warszawa jest jedynym miastem europejskim, które będzie w tym roku gościć tak liczne grono ludzi zaangażowanych w propagowanie bezpieczeństwa żywności w produkcji pierwotnej. Redakcja miesięcznika „Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny” objęła patronat medialny nad konferencją.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]