Na ulicach Warszawy pojawiły się mlekomaty, a w nich prawdziwe mleko prosto od krowy - Mleko Dojone. Jest ono dużo smaczniejsze i zdrowsze od tego, które dostępne jest w każdym sklepie.

Codziennie rano świeże mleko dowożone jest do tzw. „mlekomatów”, gdzie każdy może napełnić swoją butelkę. Mleko Dojone nie jest poddawane pasteryzacji czy też procesowi UHT. Zachowuje przez to walory smakowe, zapachowe, odżywcze i zdrowotne. Jest prawdziwym mlekiem od krowy, które zsiada się, jest świetne do wypieków, przetworów oraz do kawy. Mleko Dojone pochodzi z okolic Leszna - gminy położonej w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego.

Obecne lokalizacje mlekomatów:

* Mokpol (na rogu ulic Puławskiej i Wałbrzyskiej w okolicach McDonald's - mlekomat zewnętrzny)
* CH Reduta (przy al. Jerozolimskich w kierunku na Ursus/Pruszków - mlekomat wewnętrzny - Poziom -1 przy głównym wejściu z parkingu podziemnego)
* CH Bemowo (mlekomat wewnętrzny przy głównym wejściu od strony ul. Powstańców Śląskich)
* CH Skorosze (przy Al. Jerozolimskich na wysokości Ursusa w kierunku na Pruszków - mlekomat zewnętrzny na parkingu przy wejściu do delikatesów ALMA)

Organizatorzy projektu Mleko Dojone współpracują ze Stowarzyszeniem Otwarte Drzwi, wspierającym młodzież warszawskiej Pragi, rodziny wykluczone, bezdomnych i bezrobotnych.

Więcej informacji na www.dojone.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]