Producent tradycyjnych wędlin, masarnia Wiejska Chata z Chodzieży, wdrożył oprogramowanie Asseco WAPRO WF-MAG do zarządzania sprzedażą i magazynem. System został dopasowany do specyficznych potrzeb producenta, dzięki czemu pozwala na sprawne zarządzanie dokumentami magazynowymi i finansowymi.

Wdrożenie objęło oprogramowanie Asseco WAPRO WF-Mag Biznes dla Windows. Na potrzeby klienta dostosowano również oprogramowanie służące do mobilnej komunikacji pracowników z siedzibą firmy w celu wystawiania faktur, aktualizacji stanów magazynowych oraz przyjmowania płatności. Ponadto dokonano wdrożenia czytników kodów wagowych, które znacznie usprawniły proces sprzedaży, a także zmodyfikowano oprogramowanie przenośnych kolektorów danych. Wdrożenie systemu przeprowadził poznański partner Asseco Business Solutions, firma IMAG Dariusz Biliński.

Dzięki wdrożonym rozwiązaniom nastąpiło usprawnienie zarządzania dokumentami magazynowymi i finansowymi. Oprogramowanie, dopasowane do sprecyzowanych potrzeb klienta, umożliwiło zautomatyzowanie wielu czynności, a także znacząco podniosło jakość obsługi klientów.

„Duża wszechstronność oprogramowania Asseco WAPRO pozwoliła na wprowadzenie niestandardowych funkcji i obsługi urządzeń typowych dla naszej działalności takich, jak obsługa kodów wagowych, specyficznych czytników i sprzętowych rozwiązań mobilnych. Urządzenia sprawdzają się w bardzo trudnych warunkach charakterystycznych dla naszej branży, związanych ze sprzedażą przetworów mięsnych bezpośrednio z samochodu chłodni i obsługą wielu klientów w szybkim tempie. Jesteśmy też pełni uznania wobec partnera Asseco BS, firmy IMAG Dariusz Biliński, dzięki której wdrożenie zostało zrealizowane błyskawicznie i bezproblemowo” – mówi Oriana Małachowska-Waligóra, współwłaścicielka Masarni Tradycyjnej Wiejska Chata.

Dodatkowe informacje:

Agata Mierzwińska-Kurto
Asseco Business Solutions S.A.
tel. 697 078 721
e-mail: Agata.Kurto@assecobs.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]