Marka Lipton Ice Tea należąca do koncernu PepsiCo rozszerza współpracę z siecią restauracji Pizza Hut uruchamiając jednocześnie akcję konsumencką. Przez najbliższe miesiące pół miliona Klientów Pizza Hut otrzyma puszki mrożonej herbaty Lipton Ice Tea Green. Akcja obejmie swoim zasięgiem wszystkie restauracje sieci w Polsce.

Od dziś każdy gość restauracji Pizza Hut będzie mógł delektować się kolejnymi orzeźwiającymi smakami mrożonej herbaty Lipton Ice Tea czyli: Raspberry, Green oraz tegorocznej, cieszącej się dużą popularnością nowości Lipton Ice Tea Green Mango. Wraz ze wzbogaceniem oferty herbat mrożonych o trzy smaki, marka rozpoczyna atrakcyjną akcję promocyjną. Na pół miliona Klientów restauracji czekają puszki herbaty mrożonej Lipton Ice Tea Green.

Nowe napoje Lipton Ice Tea, stanowią kolejne urozmaicenie, szczególnie pożądane w letnie dni. Dodatkowo, w ramach promocji na Gości Pizza Hut czeka dodatkowa niespodzianka. Oczekując na zamówienie będą oni mogli poznać sztukę składania papieru origami. Kelnerzy dostarczą niezbędnych wskazówek i materiałów do ułożenia z papieru serca. Formuła zabawy nawiązuje do uśmiechu, radości, pozytywnej zabawy, czyli głównych idei marki Lipton Ice Tea.

Sezon wakacyjny jest kluczowym okresem sprzedażowym dla całej kategorii herbat mrożonych, dlatego promocja marki Lipton Ice Tea w restauracjach Pizza Hut służy zwiększeniu rozpoznawalności linii herbat mrożonych. Obecnie herbaty mrożone Lipton Ice Tea dostępne są na rynku w sześciu wariantach smakowych: Lemon, Peach, Raspberry, Green Tea, Green Tea Mango i Red.

Celem rozszerzenia portfolio herbat mrożonych w restauracjach Pizza Hut jest uatrakcyjnienie oferty marki Lipton Ice Tea oraz wzmocnienie pozycji koncernu PepsiCo, który od dłuższego czasu współpracuje z siecią Pizza Hut, oferując w jej lokalach napoje gazowane, soki, wodę a teraz także herbaty mrożone.

Współpraca z Pizzą Hut - globalnym partnerem Pepsico zakłada dotarcie do wspólnej grupy Klientów i zaproponowanie jak najciekawszej oferty.

Agnieszka Krawczyńska

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]