W sieci restauracji Chłopskie Jadło, należącej do Sfinks Polska, od 19 lipca obowiązuje zmienione menu. Oprócz nowych dań w menu głównym dostępnym we wszystkich restauracjach, sieć wprowadza także regionalne karty dań, zawierające charakterystyczne lub szczególnie lubiane w danym regionie potrawy. W wybranych restauracjach sieci można także zamawiać atrakcyjne cenowo zestawy lunchowe.

- Karta dań Chłopskiego Jadła została zmieniona zarówno pod kątem propozycji kulinarnych, jak i szaty graficznej. Naszym celem było dostosowanie formy menu tych restauracji do standardów obowiązujących w innych naszych sieciach - Sphinksie i WOOKu. Ponadto, chcieliśmy urozmaicić ofertę restauracji zgodnie z upodobaniami klientów w poszczególnych częściach kraju. Tradycyjna kuchnia polska jest pełna lokalnych wpływów, zależy nam więc, aby oferta Chłopskiego Jadła w poszczególnych regionach odzwierciedlała ulubione smaki ich mieszkańców – mówi Bogdan Bruczko, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

Wśród nowych propozycji kulinarnych głównego menu znalazły się m.in. kotlet z karkówki bejcowanej w przyprawach, rolada wieprzowa ze śliwką, morelą i czosnkiem oraz złote pasemka z ryby morskiej w cieście.

Z kolei w regionalnych kartach dań klienci znajdą m.in. specjał chłopski z trzech rodzajów mięs oraz łazanki z kapustą i grzybami (Kraków), pół kaczki z jabłkami w karmelu oraz jagnięcinę (Warszawa), roladę śląską oraz warkocz Maryny z borowikami (Bielsko-Biała), szare kluchy z boczkiem i kapustą zasmażaną oraz poznańskie pyzy (Poznań), a także prażuchy ze skwarkami czy kiszkę smażoną z cebulą (Łódź).

W każdy dzień roboczy w ramach zestawu lunchowego w restauracjach Chłopskie Jadło w Warszawie, Łodzi i Poznaniu można zamówić zupę, danie główne, surówkę, deser oraz kompot w cenie 19,90 zł.

- Zestawy lunchowe wprowadziliśmy przede wszystkim z myślą o tych klientach, którzy chcą zjeść tradycyjny, sycący obiad, a jednocześnie mają niewiele czasu na przerwę lunchową i nie mogą sobie pozwolić na dłuższe oczekiwanie. Zestaw dnia jest tak skomponowany z poszczególnych dań z naszego menu, aby czas jego przyrządzenia i podania klientowi był zbliżony do czasu obsługi w restauracjach z segmentu casual dining. Liczymy, że ta oferta w połączeniu z bardzo atrakcyjną ceną lunchu przyciągnie do restauracji Chłopskie Jadło wielu nowych klientów – komentuje Bogdan Bruczko.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]