W lipcu w supermarketach na terenie całej Polski pojawił się ponownie kultowy napój, na którego powrót na sklepowe półki z niecierpliwością czekali zarówno miłośnicy pamiętający FRUGO sprzed lat, jak i nowi konsumenci zaciekawieni jego legendą. FRUGO dostępne jest w czterech smakach i kolorach: czarnym, zielonym, pomarańczowym i różowym.

Nowe FRUGO oparte zostało na tych samych, co przed laty recepturach, pieczołowicie odtworzonych przez obecnego właściciela marki, firmę FoodCare. Cechą wyróżniającą FRUGO spośród innych dostępnych na rynku napojów jest jego naturalność. Wszystkie smaki FRUGO uzyskano z soków, przecierów i koncentratów owocowych, bez słodzików, sztucznych dodatków i konserwantów.

Napoje FRUGO wyróżnia dodatek owoców egzotycznych. W czarnym FRUGO dominuje aromat słodkich i orzeźwiających jednocześnie „smoczych owoców” pitahaya. Powstają one z dużych, intensywnie pachnących kwiatów zakwitających wyłącznie nocą na wspinających się po skałach i drzewach kaktusach. Odrobinę szaleństwa do zielonego FRUGO wnosi egzotyczne lulo. Ten uprawiany w Andach owoc ceniony jest dla swoich wyjątkowo słodkich i niezwykle soczystych owoców, nazywanych przez Indian małą pomarańczą. We FRUGO pomarańczowym kusi passiflora, owoc, który dzięki niezwykłemu połączeniu egzotycznego aromatu i orzeźwiającego, słodko-kwaśnego smaku sam w sobie stanowi prawdziwy koktajl smaków. Z kolei w różowym FRUGO goryczkę grapefruita łamią egzotyczne grosse lucuma, subtropikalne owoce rodem z Ameryki Południowej, bardzo odżywcze, lekko słodkie i mocno orzeźwiające.

FRUGO dostępne jest na rynku w szklanej butelce o pojemności 250 ml, której wyjątkowy kształt doskonale pamiętamy sprzed lat z równie kultową klikającą nakrętką.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]