Z okazji 160-lecia istnienia, firma E.Wedel wystąpiła z niezwykłą inicjatywą: postanowiła zaoferować pracę na wyjątkowym stanowisku. Od 2 maja br. firma szukała Ambasadora Fabryki Przyjemności. Do jego obowiązków ma należeć „odwiedzenie najbardziej odległych miejsc na Ziemi i dostarczenie tam produktów Fabryki Przyjemności E.Wedel, reprezentowanie Fabryki Przyjemności E.Wedel w kontaktach z miejscową ludnością, dokumentowanie zachowań ludzi w zderzeniu z nieznaną przyjemnością”. W zamian Ambasador otrzyma miesięczne wynagrodzenie w wysokości10 tys. zł brutto, komfortowe warunki podróży i zakwaterowania, ekscytujące podróże służbowe i trzymiesięczny kontrakt. Tym samym E.Wedel wpisał się w trend promowania produktów poprzez rynek pracy.

Na ogłoszenie wpłynęło 800 zgłoszeń. Kandydaci przysyłali CV oraz krótkie filmiki, który miały przekonać jury do danej osoby. Spośród nich wybrano 50 kandydatów, którzy zostali zaproszeni do siedziby firmy E. Wedel, gdzie czekały na nich różne zadania (indywidualne i grupowe), mające sprawdzić kreatywność, szybkość działania, inteligencję i umiejętność radzenia sobie w niecodziennych sytuacjach. Jedno z zadań polegało na opowiedzeniu mieszkańcom obcej planety, czym jest czekolada i zachęcić ich do spróbowania jej. Do kolejnego etapu przeszło zaledwie dziesięciu kandydatów. Zostali oni zaproszeni na indywidualną rozmowę z jury, w którego skład weszli przedstawiciele firmy E.Wedel i dziennikarka, Dorota Wellman. To oni ostatecznie zdecydowali, że markę będzie reprezentował Paweł Mańka, 24-letni informatyk i pasjonat podróży ze Starachowic.

Wyniki tej niezwykłej rekrutacji ogłoszono podczas uroczystej gali z okazji 160-lecia firmy E.Wedel. Ambasador Przyjemności rozpocznie pracę na początku sierpnia. Pierwszym miastem, które odwiedzi będzie najprawdopodobniej Paryż, a potem m.in. Nowy Jork, Rio de Janeiro, Sydney, Tokio, wyspy Bora Bora i Madagaskar. Swoje przygody ma obowiązek opisywać na blogu, a filmy i zdjęcia zamieszczać w Internecie. Ma dokumentować reakcje mieszkańców rożnych rejonów świata na czekoladowe produkty Wedla.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]