Nowa kawiarnia Green Coffee powstała w budynku Metropolitan. To dziewiąty z kolei lokal popularnej sieci otwarty w Warszawie. Tradycyjnie jasne wnętrze i otwarty bar, duży wybór kaw i herbat, ciabatty, focaccie i tortille. Oczywiście są też kisze i ciasta. Lokal jest ładnie położony od strony patio budynku, ma letni ogródek i świetny widok na podświetlaną fontannę.

Metropolitan – budynek, w którym zlokalizowana jest najnowsza kawiarnia Green Coffee - to najbardziej prestiżowa przestrzeń biurowa w stolicy. Zaprojektowany przez jednego z najsłynniejszych współczesnych architektów – Normana Fostera (autora m.in.: Milenium Bridge w Londynie, portu lotniczego w Hongkongu, City Hall w Londynie i Millau Viaduct we Francji – najwyższego mostu na świecie). Zdobył kilka nagród dla najlepszych budynków biurowych na świecie. Ma oryginalny kształt i unikalną konstrukcję, z przeszkloną fasadą i płaskimi płytami granitu mocowanymi prostopadle do elewacji. Zastosowano w nim wiele nowatorskich rozwiązań energooszczędnych i ekologicznych.

Budynek zlokalizowany jest w samym centrum Warszawy, przy Placu Piłsudskiego, tuż obok Teatru Wielkiego.

Green Coffee – jedna z najbardziej znanych sieci barów kawowych, istnieje od 2001 roku. Popularna i tłumnie odwiedzana przez klientów. Wyróżnia się wyjątkową troską o jakość kawy (wypalane na miejscu w kawiarniach zielone ziarna, manualne ekspresy) i innych produktów (własna cukiernia), jasnym wystrojem wnętrz i niepowtarzalną atmosferą (m.in. dzięki indywidualnie dobieranej muzyce i ponadprzeciętnej jakości dźwięku). Zwycięzca wielu konkursów i rankingów na najlepsze miejsce na kawę w stolicy. Bariści Green Coffee zdobywali też wielokrotnie pierwsze miejsca w Mistrzostwach Polski w przygotowywaniu kawy i zawodach międzynarodowych (np. trzy razy z rzędu pierwsze miejsce na Mistrzostwach Polski w latach 2009-2011.)

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  2. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  3. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  4. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  5. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  6. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  7. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  8. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  9. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  10. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]