Zakład Przetwórstwa Mięsnego JBB, lider na polskim rynku wędlin, podjął szeroką współpracę z firmą Polycom, światowym liderem w dziedzinie ujednoliconej komunikacji, wdrażając rozwiązania, które nie tylko poprawiają komfort pracy i komunikację w zakładach produkcyjnych, ale przede wszystkim przynoszą wymierne korzyści w postaci niższych kosztów i zwiększonej wydajności pracowników.

Na terenie zakładu produkcyjnego o powierzchni ponad 5 ha JBB wdrożyło najnowocześniejszy system bezprzewodowej łączności telefonicznej firmy Polycom. W jego skład wchodzą trzy serwery KWS8000 w opcji LINK z wyposażeniem umożliwiającym obsługę 80 stacji bazowych oraz 128 słuchawek DECT, gwarantujący możliwość rozbudowy bez konieczności przerwy w połączeniach. Dodatkowo zalogowano dziesięć Repeaterów oraz telefony KIRK 4040, KIRK 5020, KIRK 2010, KIRK 6020.

Rozwiązania Polycom są rozmieszczone we wszystkich obiektach zakładów tj. hale produkcyjne, magazyny, laboratorium, warsztaty, oczyszczalnia ścieków, kotłownia, a także część biurowa. Są również zainstalowane w chłodniach. Do systemu KWS jest także zalogowanych około 10 słuchawek typu DECT innej firmy. Schemat systemu zaprojektowana firma C&C Partners, na miejscu zainstalował zaś Gawrex. Jest to największe rozwiązanie typu KIRK aktualnie wdrożone w Polsce. Cała wartość inwestycji wyniosła ponad 200 tys. złotych.

Specyfika działania JBB wymaga elastycznego rozwiązania bezprzewodowej telefonii rozmieszczonej we wszystkich obiektach zakładów (tj. hale produkcyjne, magazyny, laboratorium, warsztaty, oczyszczalnia ścieków, kotłownia, część biurowa oraz chłodnie) działającej sprawnie w trudnych warunkach środowiskowych. Rozwiązanie firmy Polycom jako jedno z nielicznych spełnia wysokie wymagania stawiane przez firmę tj.: bezprzewodowa łączność na terenie całego zakładu oraz najwyższa odporność telefonów na wilgoć oraz wstrząsy. Ze względu na bardzo dynamiczny rozwój zakładu, system będzie rozwijany o kolejne bazy, repetery oraz słuchawki.

Więcej informacji dostępne na stronie www.polycom.pl, a także na Twitter, Facebook, LinkedIn.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]