26 maja Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości iTQi już po raz drugi nagrodził Naturalną Wodę Mineralną „PIWNICZANKA” nagrodą Superior Taste Award 2011 we wszystkich trzech odmianach: LEKKO GAZOWANA oraz GAZOWANA otrzymały najwyższe wyróżnienie - 3 gwiazdki oznaczające WYJĄTKOWY SMAK, NIEGAZOWANA otrzymała 2 gwiazdki oznaczające WYBITNY SMAK.

Warto zaznaczyć, iż jest to wynik lepszy od zeszłorocznego, co potwierdza doskonałą jakość i smak naszej wody.

Nagroda Superior Taste Award jest przyznawana produktom, które spełniły lub okazały się lepsze od oczekiwań JURY w dziedzinie jakości smaku, co gwarantuje im uznanie środowiska. Wszystkie produkty oceniane są według smaku, jako kluczowego kryterium. W ocenie preferowane jest unikalny sposób osądzenia poziomu całkowitej akceptacji żywności, gdzie miarą jest intensywność przyjemności podczas degustacji.

W tym międzynarodowym teście mogą brać udział wszystkie produkty ogólno dostępne dla konsumentów, dopuszczone do sprzedaży w sklepach spożywczych. Są one testowane przez losowo dobrane grupy sędziowskie różnych narodowości. Próbki podlegają degustacji bez opakowania i jakiejkolwiek identyfikacji. Każdemu produktowi jest przypisany kod celem zapewnienia wiarygodnej obserwacji. Obiektywność testu iTQi zagwarantowana jest poprzez: brak możliwości porozumiewania się członków jury, prezentacje produktów bez identyfikacji, losowo dobrane - międzynarodowe grupy sędziów oceniających produkt.

Sędziowie Międzynarodowego Instytutu Smaku i Jakości to kucharze i specjaliści w dziedzinie degustacji win, liderzy opinii w dziedzinie smaku. Wybiera się ich spośród prestiżowych organizacji kulinarnymi, stowarzyszeń sommelierów i innymi wysoko cenionych ekspertów w dziedzinie oceny napojów. Ci eksperci przeszli wieloletnie szkolenie w degustacji produktów żywnościowych. Są pasjonatami i entuzjastami ciągłego odkrywania nowych smaków, nieznanych produktów, niezależnie od ich pochodzenia.

Naturalna woda mineralna "Piwniczanka" jest zdrowym, smacznym produktem, który powstał dzięki wyjątkowemu układowi geologicznemu uzdrowiska Piwniczna-Zdrój. „Piwniczanka” produkowana jest w zakładzie o rodzimym kapitale i przez polskich pracowników. Wyjątkowość Zakładu Butelkowania i jego produktu: naturalnej wody mineralnej „Piwniczanka” dostrzegana jest przez jurorów na każdej wystawie lub targach, w których bierze udział. Jednak największym i najważniejszym wyróżnieniem dla „Piwniczanki” jest niezmienne od lat zadowolenie konsumentów, którzy z roku na rok wypijają coraz więcej litrów tej znakomitej wody.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]