W XIX edycji ogólnopolskiego Konkursu Win, Miodów Pitnych i Wyrobów Winiarskich zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa produkty MARTINI® otrzymały dwa medale: MARTINI® Prosecco uzyskało złoty medal natomiast MARTINI® Rosato srebrny.

W konkursie wzięło udział 12 firm, wystawiając 88 wyrobów. Dnia 12 maja pierwsza komisja oceniała fermentowane wyroby winiarskie, miody pitne i wina aromatyzowane. W ciągu kolejnego dnia konkursu (13 maja) pracowała druga komisja, degustująca wina gronowe spokojne i musujące.

Wyniki konkursu ogłoszone zostały 17 czerwca br. w czasie Walnego Zgromadzenia KRWiM na gali w Hotelu Hyatt w Warszawie.

Krajowa Rada Winiarstwa i Miodosytnictwa jest dobrowolnym, samorządnym i samofinansującym się zrzeszeniem producentów win i miodów pitnych, importerów oraz innych przedsiębiorców związanych z rynkiem winiarskim. Działa w ramach Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i należy do Rady Gospodarki Żywnościowej działającej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Została powołana na Konferencji Winiarskiej w maju 1991r. w Milejowie.

Więcej informacji o konkursie na http://krwim.sitspoz.pl/

MARTINI® Rosato - Ziołowe, wyrafinowane i eleganckie. Pierwszy raz zaistniało w 1980 roku. MARTINI® Rosato łączy w sobie głębię ziół i równowagę delikatnego, włoskiego, różowego wina gronowego. Starannie dobrane przyprawy korzenne nadają trunkowi mocnego, wyrazistego aromatu. MARTINI® Rosato jest podstawą wielu napojów mieszanych, często łączone z wódką i ginem.

MARTINI® Prosecco - białe, włoskie, wytrawne wino musujące. MARTINI® Prosecco jest niepowtarzalnym winem produkowanym z zachowaniem wszelkiej dbałości o tradycje włoskiego rzemiosła.

Smak MARTINI® Prosecco wyróżnia się orzeźwiającym aromatem. Dzięki doskonałej harmonii kwasowości i słodyczy, MARTINI® Prosecco wspaniale komponuje się z lekkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej.

Wyłącznym dystrybutorem produktów MARTINI ®Prosecco i MARTINI ®Rosato jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:

Maciej Komarczuk, XRS Nowe Media
m.komarczuk@xrs.pl
Tel.: 504 101 081

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]