BraURrowe Warzenie to hasło imprezy organizowanej przez studentów Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie z okazji rozpoczynających się Juvenaliów. Pokaz warzenia piwo na żywo, na wolnym powietrzu odbędzie się 18 maja o godz. 15 przed Klubem Arka na terenie Kampusu UR.

„Wielki pokaz warzenia piwa na żywo to pewnie najefektowniejszy ale nie jedyny element naszego Święta Piwa! Podczas Juwenaliów Krakowskich chcemy przekazać wszystkim cenne informacje na temat złotego trunku tak uwielbianego przez brać studencką. Będzie można nie tylko zobaczyć jak powstaje piwo i dowiedzieć się jak je serwować, ale też spróbować sił w licznych konkursach wiedzy o piwie” - mówi Kacper Kuziora, jeden z organizatorów wydarzenia.

„Naszym celem jest, aby przy okazji tradycyjnego studenckiego święta pokazać studentom i wszystkim zainteresowanym, iż piwo to nie tylko picie - że łączy się z nim tradycja licząca tysiące lat i fachowa wiedza. Ale z drugiej strony - chcemy pokazać, że warzenie to sztuka dla każdego dostępna i atrakcyjna” - mówi dr Aleksander Poreda z Krakowskiego UR, opiekujący się Sekcją Technologii Fermentacji Koła Naukowego Technologów Żywności UR.

Poza pokazami warzenia i miniwykładami na temat technologii powstawania piwa, będzie można wziąć udział w konkursach wiedzy o piwie i jego degustacji. Główną nagrodą będą zestawy do samodzielnego warzenia piwa!

Ponadto impreza promować będzie hasła „Nigdy nie jeżdżę po alkoholu” oraz Alkohol tylko dla pełnoletnich”, które są częścią działań edukacyjnych prowadzonych przez Związek Pracodawców Browary Polskie, organizację, zrzeszającą największe browary w Polsce

BrawURowe Warzenie startuje 18 maja 2011 o 15.00 na terenie Kampusu Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie przy al. 29 listopada.

http://www.facebook.com/event.php?eid=182016128513442

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]