Małgorzata Lubelska zostanie nowym dyrektorem marketingu w Grupie Żywiec. Do jej obowiązków będzie należało dalsze wzmacnianie portfela marek na polskim rynku piwa oraz jego rozwój w trudnych warunkach stagnacji rynku i z uwzględnieniem rysujących się nowych trendów konsumpcyjnych.
„Od dwóch lat polski rynek piwa już się nie rozwija. To powoduje, że walka o konsumenta staje się coraz trudniejsza. Dziś konsumenci potrzebują nowości, które spełnią ich zmieniające się potrzeby. Z uwagi na ilość i zakres marketingowych aktywności, najbliższe lata mogą być przełomowe dla Grupy Żywiec i naszych silnych marek. Dlatego potrzebujemy osoby o wyróżniającym się podejściu i wieloletnim doświadczeniu w marketingu zdobytym na silnie konkurencyjnych rynkach” – powiedział Xavier Belison, prezes zarządu Grupy Żywiec.
Małgorzata Lubelska przez ostatnie 17 lat zajmowała kluczowe stanowiska w działach marketingu polskich i międzynarodowych struktur Pepsi Co. Jako Dyrektor Marketingu Frito Layna Europę Środkową (1999 r. -2006 r.) opracowała i wdrożyła strategię komunikacji Lay’s. Na stanowisku dyrektora marketingu Pepsi Co. International na obszar Rosji i WNP (2006 r.-2009 r.) była odpowiedzialna m.in. zbudowanie silnego portfela marek Frito Lay oraz opracowała i wdrożyła strategie marketingową, która przyniosła firmie podwojenie obrotów oraz umocnienie pozycji lidera. Od 2009 r. M. Lubelska była dyrektorem marketingu w firmie Lebedyansky - największego producenta soków oraz napojów owocowych w Rosji należącego do Pepsi Co.
Małgorzata Lubelska jest absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego, Szkoły Głównej Handlowej oraz University of Minnesota (MBA). Stanowisko Dyrektora Marketingu jedynej firmy piwowarskiej notowanej na GPW obejmie 1 sierpnia br. Do tego czasu nadzór nad realizacją przyjętej strategii marketingowej będzie sprawował Xavier Belison, Prezes Zarządu Grupy Żywiec.

Źródło: Grupa Żywiec

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]