11-12 maja 2011 roku w Hali Targów w Krakowie przy ulicy Centralnej 41a odbędzie się III edycja targów dla małej gastronomii, fast food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO. Organizator imprezy to posiadająca wieloletnie doświadczenie w profesjonalnym przeprowadzaniu targów branżowych firma easyFairs. Wstęp na targi jest bezpłatny.

W targach easyFairs® FOOD-to-GO wezmą udział przedstawiciele kampanii społecznej Lokal Bez Papierosa.pl, którzy będą promować pozytywne skutki wprowadzenia całkowitego zakazu palenia w lokalach gastronomicznych i rozrywkowych oraz udzielać odpowiedzi na pytania dotyczące ustawy o zakazie palenia w miejscach publicznych.

Na odwiedzających targi czekają wystawcy, prezentujący ofertę handlową w zakresie wyposażenia lokali gastronomicznych, dystrybutorów napojów, urządzeń pakujących i opakowań, produktów i półproduktów spożywczych, dań gotowych, napojów, oprogramowania dla gastronomii, przyczep i urządzeń mobilnych oraz środków higieny i systemów utrzymania czystości.

Dla osób rozważających możliwość uruchomienia własnego lokalu lub nowych inwestycji przygotowano salon franczyzy, skupiający franczyzodawców gastronomicznych.

Targi wzbogaci dwudniowy cykl bezpłatnych warsztatów learnShops, złożony z prezentacji na temat prowadzenia lokalu gastronomicznego, a także przygotowywania posiłków i napojów. Warsztaty umożliwią zapoznanie się z nowościami rynkowymi oraz uzyskanie fachowej porady eksperckiej.

Dodatkowo, właściciele lub przedstawiciele restauracji oferujących dowóz posiłków będą mogli wziąć udział w konkursie prowadzonym przez PizzaPortal.pl. Wśród uczestników, którzy wykażą zainteresowanie kanałem sprzedaży wykorzystywanym przez PizzaPortal.pl, zostanie rozlosowana nagroda w postaci zwolnienia z opłat za przystąpienie do systemu.

Wszystkie szczegółowe informacje dostępne są na stronie internetowej
www.easyfairs.pl/ftg-krakow.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  2. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  3. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  4. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  5. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  6. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  7. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  8. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  9. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  10. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]