5 maja ruszyła IV edycja ogólnopolskiej akcji „Jedz smacznie i zdrowo” organizowana we współpracy z Tesco. W ciągu trzech lat tysiące Polaków przekonały się, że zbilansowana dieta to nie tylko liść sałaty i dwie marchewki a prawidłowe odżywianie nie oznacza rezygnacji z ulubionych produktów. Nestlé z powodzeniem przekonuje, że posiłki mogą być zarówno smaczne jak i zdrowe. W tym celu, po raz pierwszy, dietetyk może odwiedzić właśnie Ciebie i wytłumaczyć, w jaki sposób komponować prawidłowy jadłospis dla całej rodziny.

Sukcesy poprzednich edycji sprawiły, że firma Nestlé po raz kolejny postawiła sobie za cel, by w wiosennej atmosferze edukować konsumentów, że sposób odżywiania wpływa na nasze samopoczucie a ułożenie zbilansowanego menu, w którym jest miejsce nawet na słodkości nie jest takie trudne. Hasłem tegorocznej akcji, która potrwa od 5 do 18 maja jest „Wprowadź nową modę w żywieniu”. Każdy może zostać stylistą swojego menu, wybierać smaki, kolory, zapachy i tworzyć swój nowy „żywieniowy image”.

O tym, że zdrowie jest modne i smaczne będzie można przekonać się na wiele sposobów, ponieważ Nestlé oferuje większą niż dotychczas liczbę edukacyjnych atrakcji. W wybranych hipermarketach Tesco podczas dwóch weekendów maja (6-8 maja oraz 13-15 maja) dietetycy będą udzielać bezpłatnych, indywidualnych porad żywieniowych. Doskonałym pomocnikiem w komponowaniu zdrowego i smacznego jadłospisu jest strona internetowa www.nestle.pl. Wystarczy wypełnić kwestionariusz, by sprawdzić, czy nawyki żywieniowe są prawidłowe. Za pośrednictwem strony będzie można również otrzymać 7-dniowe menu dostosowane do swoich potrzeb i stylu życia. Taki jadłospis to idealna ściągawka podczas codziennych zakupów – dzięki niemu będzie wiadomo, co włożyć do koszyka, by przygotować smaczne i zdrowe posiłki.

Na podstawowej liście zakupów muszą znaleźć się warzywa, owoce, nabiał, mięso, ryby, produkty zbożowe, słodycze. Razem z liczbą produktów mnożą się pytania: co mogę jeść?; jak często mogę sobie pozwolić na czekoladę?; czy makaron tuczy?; żeby zachować szczupłą sylwetkę muszę jeść głównie warzywa i owoce? W takiej sytuacji przydałby się osobisty dietetyk, który podpowie co i w jakich ilościach wziąć ze sklepowej półki. Podczas akcji „Jedz smacznie i zdrowo” jest to możliwe. Firma Nestlé, zgodnie ze strategią Nutrition Health & Wellness, troszczy się o prawidłowe odżywianie całej rodziny i stara się zarażać modą na komponowanie smacznych i zdrowych posiłków. Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej www.nestle.pl i zapoznania się z informacjami dotyczącymi akcji, poradami specjalistów ds. żywienia Nestlé oraz zadawania pytań.

Dodatkowych informacji udziela:

Iwona Zaczek
Dział Komunikacji i Usług Marketingowych
Nestlé Polska S.A.
iwona.zaczek@pl.nestle.com

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]