Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji „Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia – zmiany prawne i ich skutki dla przedsiębiorców”, która odbędzie 19 maja 2011 r., w Hotelu Marriott w Warszawie. Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:

najnowsze i planowane zmiany przepisów krajowych z zakresu bezpieczeństwa żywności,
prace Komisji Europejskiej dotyczące kierunków zmian przepisów o środkach specjalnego przeznaczenia żywieniowego,
nowa żywność – zmiany przepisów unijnych i ich konsekwencje dla przedsiębiorstw,
bezpieczeństwo produktów w transporcie i magazynowaniu. Zarządzanie opakowaniami drewnianymi,
zarządzanie zmianami w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności,
zanieczyszczenia rolnicze żywności,
zastosowanie pary w przemyśle spożywczym,
eksport produktów pochodzenia zwierzęcego na rynki wschodnie.

Gwarantujemy najlepszych wykładowców, między innymi: Katarzyna Poskoczym (Główny Inspektorat Sanitarny), dr Katarzyna Stoś (Instytut Żywności i Żywienia), Dominik Lisiewski (DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.), dr Jacek Postupolski (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - PZH) oraz najbardziej aktualne informacje dotyczące urzędowej kontroli i nadzoru w przemyśle spożywczym.

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu

tel.: +48 22 830 70 55,
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  2. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  3. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  4. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  5. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  6. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  7. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  8. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  9. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  10. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]