Firma Tarczyński SA wprowadziła na rynek swoje wyśmienite kabanosy w zupełnie nowych, mało jeszcze znanym polskim konsumentom smakach - „Kabanosy z cielęciny”, „Kabanosy z koniny” oraz „Kabanosy z czosnkiem”. Nowe produkty poszerzają linię „Tarczyński Kabanos Extra” dostępnych do tej pory w wersji wieprzowej i drobiowej.

„Naszym flagowym produktem są kabanosy, za które otrzymaliśmy wiele prestiżowych nagród. Nie spoczywamy jednak na laurach i ciągle poszukujemy nowych inspiracji, dlatego też poszerzyliśmy naszą ofertę o kabanosy z cielęciny i koniny” – mówi Beata Mroziuk, kierownik marketingu Tarczyński SA.

Przeglądarka może nie wspierać wyświetlania tego obrazu. Przeglądarka może nie wspierać wyświetlania tego obrazu. Ekskluzywne kabanosy z wybornej koniny kuszą zapachem intensywnego wędzenia oraz smakiem aromatycznych przypraw, dzięki czemu schlebiają gustom nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Mięso z konia charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz witamin i soli mineralnych, a także niskim poziomem tłuszczu. Dlatego też produkty z koniny są doskonałym wyborem dla osób dbających o linię.

Tajemnicą smaku kabanosów z cielęciny są natomiast specjalnie wyselekcjonowane aromatyczne przyprawy, nutka imbiru oraz gałki muszkatołowej. Cienki kabanos w naturalnym baranim jelicie ma niezwykle kruchą konsystencję. Cielęcina jest jednym z najzdrowszych mięs, ponieważ zawiera dużą ilość białek i mało tłuszczów. To najlepiej przyswajalne i najbogatsze źródło potrzebnych organizmowi witamin. Świetnie wpływa na metabolizm i ogólną poprawę stanu skóry, a spożywana w dużej ilości hamuje siwienie włosów. Kabanosy z cielęciny to idealne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i urodę i dla tych, którzy cenią wyborny smak kabanosów Tarczyński.

Trzecią propozycją firmy Tarczyński są kabanosy z czosnkiem. To aromatyczna przekąska z delikatnego mięsa wieprzowego o bardzo kruchej konsystencji. Wyrazista woń i kawałki Przeglądarka może nie wspierać wyświetlania tego obrazu. delikatnych ząbków czosnku wyróżniają kabanosy Tarczyński wśród innych dostępnych na rynku. Wieprzowina od lat jest najbardziej popularnym mięsem w Polsce. Jest to efekt m.in. niewątpliwych walorów smakowych tego mięsa. Poza tym, zawiera najwyższy poziom witaminy B1, która ma kluczowe znaczenie dla zdrowia. Natomiast czosnek, oprócz swoich niezwykłych właściwości smakowych, jest również znany ze swych walorów leczniczych. Kabanosy z czosnkiem to smaczna przekąska dla każdego.

Trzy nowe smaki kabanosów zadowolą każdego konesera gatunku. Kabanosy firmy Tarczyński SA dostępne są na terenie całego kraju w lokalnych punktach sprzedaży oraz w sieciach super- i hipermarketów.

Kabanosy z koniny, cielęciny i czosnkiem pakowane są w folię perforowaną z zawieszką, masa opakowania około 1 kg, sprzedaż na wagę lub w opakowaniach na półkach chłodniczych, sugerowana cena detaliczna to 40 złotych.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]