Rosnąca w ostatnich latach popularność minibrowarów przenosi się do mieszkań. Naturalne, pozbawione sztucznych dodatków piwo warzone na miejscu, zyskało rzeszę wielbicieli restauracji z minibrowarami. Świeże piwo bezpośrednio z piwnych kadzi serwowane do wyśmienitych posiłków przekonało w ostatnim czasie nie tylko licznych koneserów piwnych, ale i szerokie rzesze tzw. klasy średniej.

Jednak tęsknota za smakiem naturalnego, wyjątkowego piwa, sprawiała, że pojawił się nowy trend serwowania tego trunku - na domowych imprezach. Do tej pory imprezy w gronie przyjaciół i rodziny kojarzyły się z sięganiem ciągle po to same piwo, produkowane fabrycznie, na masową skalę. Rynek minibrowarów zmienia te nawyki. Pojawienie się nowego trendu przebojem wkradło się do imprezowego menu. Uczestnicy domowych spotkań się coraz częściej sięgają po unikalne, niepasteryzowane piwa produkowane w tradycyjny sposób kilka lub kilkadziesiąt ulic dalej.

Jak wynika z badań (Raport CBOS BS/116/2010 z 2010r.) najpopularniejszym napojem alkoholowym wybieranym przez Polaków jest właśnie piwo. Preferuje je 52 % osób. Mocniejsze trunki takie jak wino i wódka, są na drugim i trzecim miejscu. Gdzie najczęściej delektują się piwem Polacy? 75 % osób najchętniej pije je w domu w gronie rodziny lub znajomych podczas imprez i spotkań towarzyskich. Coraz wybredniejsze i wyszukane gusty nie zadowalają się piwem masowym, łatwo dostępnym w supermarketach.

Naprzeciw nowemu trendowi wychodzi Bierhalle - lider w segmencie restauracji z minibrowarem – produkujący najbardziej nagradzane naturalne piwa w Polsce. Teraz klienci restauracji mogą także zabrać je na wynos. Piwa Bierhalle produkowane są bezpośrednio na miejscu przy użyciu tylko czterech, wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży. Cały proces odbywa się z zachowaniem najlepszych tradycji piwowarstwa opartych na Prawie Czystości z 1516 r. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Bierhalle stosuje też unikalne techniki butelkowania mające zapewnić pełną świeżość piwa, które klienci tej firmy zabierają coraz częściej do swych domów.

Źródło: Biuro Prasowe Bierhalle

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]