Zjazd liderów branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej ! W dniach od 9 do 11 marca na terenie Międzynarodowych Targów Katowickich odbędzie się zorganizowana przez Centrum Targowe Fair Expo druga edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2011. Swój przyjazd do Katowic zapowiedziało ponad 60 wiodących firm z całego kraju.

Podczas targów zaprezentowane zostaną innowacyjne technologie branży piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej, maszyny i urządzenia, produkty i półprodukty, koncentraty, dekoracje, wyroby i galanteria cukiernicza, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego i mleczarskiego, urządzenia do utrzymania czystości i higieny, a także odzież robocza oraz wydawnictwa branżowe.

Już za dwa dni Wystawcy SweetTARG zaprezentują m.in. pokazową piekarnię i produkcję lodów, linię do produkcji bułek Eberhardt, linię do produkcji chleba Ciberpan, linię do produkcji ciabatty Bertuetti, nową linię pieców Hein, urządzenia chłodnicze Lillnord, ekspozycję witryn do lodów i cukierniczych, linię do krojenia i pakowania chleba, piec cukierniczy o budowie modułowej, piec ceramiczno – rurkowy, nowoczesny agregat klimatotwórczy do komór garowniczych, maszynę do produkcji kremu, krajalnice tarczowe i sierpowe z regulowaną płynnie grubością kromki do krojenia chleba, całą gamę profesjonalnych ubijaczek REGO, oblewarki i tunele do oblewania czekoladą, urządzenia do obróbki czekolady Deady, ubijaczki planetarne BEAR Vari-mixer, produkcję pączków - smażalniki Rhiele, nadziewanie pączków - nadziewarki Edhard, produkcję korpusów babeczek, tartaletek, krojenie ciast pionowe jak również poziome - krajalnice poziome i pionowe Krumbein, dekorowanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie czekoladą, żelem, pomadą - urządzenia Bakon, Schumann, dozowanie i podawanie masz cukierniczych – Bakon, zmywanie profesjonalne blach, kast, akcesoriów, skrzynek - zmywarki profesjonalne Jeros.

Targom towarzyszą bezpłatne szkolenia i wykłady tematyczne, liczne degustacje i konkursy dla odwiedzających. Uroczyste otwarcie odbędzie się pierwszego dnia targów o godzinie 11:00 w Pawilonie nr 3. Godziny otwarcia 9 i 10 marca: 10:00 -17:00 Godziny otwarcia 11 marca: 10:00 -16:00

Cena biletu:

30 zł bez rejestracji online
15 zł po rejestracji online

-----------------------------------------------------

Organizator

Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B
40-955 Katowice
www.fairexpo.pl

Centrala tel. + 48 (32) 78-99-100
fax + 48 (32) 25-40-227

Lokalizacja

Międzynarodowe Targi Katowickie Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice

Biuro prasowe czynne w dniach 9-11 marca, godz. 10:00-17:00
Pawilon nr 3
ul. Bytkowska 1B
40-955 Katowice
Wstęp po okazaniu legitymacji dziennikarskiej

Kontakt dla mediów
Magdalena Salwiczek
Kierownik Zespołu Promocji
tel. 32 78 99 284
tel. kom. 602 586 700
mail: m.salwiczek@mtl.katowice.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]