Piwa browaru CORNELIUS produkowane są w zgodzie z certyfikatem ISO 22000. To istotny krok do wyjścia z piwami tego niewielkiego, piotrkowskiego browaru poza granice Polski. SULIMAR Sp. z o.o., browar-matka browaru CORNELIUS, otrzymał certyfikat ISO 22000 z zakresie produkcji i rozlewu piwa, napojów energetyzujących i bezalkoholowych. Certyfikat został przyznany na podstawie audytu, który potwierdził spełnienie wymagań norm ISO 22000:2005. Certyfikację przeprowadziła firma TUV Rheinland Polska.

„Certyfikat ISO 22000 to międzynarodowa norma definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Dla klienta jest on gwarancją jakości oraz spełnienia najwyższych standardów w produkcji. Norma uwiarygodnia nasze piwa w oczach odbiorów. To istotny argument, zwłaszcza w rozmowach z kontrahentami zagranicznymi” powiedział Paweł Dziedzic - dyrektor ds. rozwoju w browarze CORNELIUS

W najbliższym czasie browar CORNELIUS planuje rozszerzyć sprzedaż swoich piw także na rynki zagraniczne.

Browar CORNELIUS to niewielki, w 100% polski browar z Piotrkowa Trybunalskiego, który warzy szlachetne gatunki piwa w oparciu o tradycyjne metody browarnictwa. Do ich produkcji stosuje tylko naturalne składniki i nie dodaje sztucznych barwników, chemicznych ulepszaczy, czy konserwantów. Dzięki temu piwa CORNELIUS wyróżniają się wyjątkowymi walorami smakowymi, docenianymi przez najwybredniejszych smakoszy złotego trunku. Pierwszych piwem spod znaku CORNELIUS był pszeniczny WEIZEN BIER, który otrzymał prestiżową rekomendację organizacji SLOW FOOD, co jest potwierdzeniem, iż jest to zdrowe i w 100% naturalne piwo.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]