22 stycznia w Warszawie w Galerii Mokotów otwarto pierwszy w Polsce sklep z czekoladą oraz kawiarnia holenderskiej marki Chocolate Company. Do tej pory sklepo-kawiarnie Chocolate Company zostały otwarte w Holandii, Niemczech i Luxemburgu. W tym roku planowane jest otwarcie kolejnego lokalu w Paryżu.

Produkty marki Chocolate Company to wyroby z ręcznie robionej czekolady najwyższej jakości, wytwarzane na bazie jednej z najlepszych czekolad na świecie – czekolady Valrhona. Flagowym produktem firmy jest Hotchocspoon – 50 gramowa kostka czekolady na drewnianej łyżeczce, do samodzielnego rozpuszczania w mleku.

Czekolada Hotchocspoon dostępna jest w wybranych kawiarniach na terenie Warszawy od września 2010 i zdobyła już serca rzeszy konsumentów.

Lokal Chocolate Company w Galerii Mokotów będzie połączeniem sklepu, oferującego wyroby czekoladowe tej marki, z kawiarnią. W kawiarni można będzie napić się gorącej czekolady Hotchocspoon, jak i kawy oraz zjeść holenderskie Brownie, przyrządzane na bazie czekolady Valrhona i inne ciasta.

Chocolate Company to firma rodzinna. Została założona w 2004 r przez parę holendrów: Mirjam Schroeder i Toussaint Claessens. Toussaint z zawodu jest kucharzem, prowadził własną restaurację. To on jest odpowiedzialny za stworzenie ponad 75 smaków czekolady, produkowanej w fabryce w Kerkrade.

W Polsce sklepo-kawiarnia w Galerii Mokotów jest pierwszym lokalem tej sieci w Polsce. W planach przewiduje się otwarcie kolejnych 15 w ciągu najbliższych 5 lat. „Mamy nadzieję, na stworzenie miłych przytulnych miejsc, w których można się będzie odprężyć, napić kawy, a przede wszystkim rozkoszować się smakiem pysznej czekolady. To, co wyróżnia naszą markę, to również innowacyjność: zarówno jeżeli chodzi o formę, jak i o smaki. Do tej pory nigdzie w Polsce nie można było skosztować czekolady o smaku pomidorów z bazylią, czy tymianku prażonego w miodzie. Nasze plany rozwojowe, zakładają ekspansję zarówno na terenie Polski, jak i Europy Środkowo-Wschodniej. W Polsce konsumpcja czekolady jest 3 razy niższa niż w krajach Europy Zachodniej. Mam nadzieję, że wejście Chocolate Company do Polski pomoże poszerzyć grono wielbicieli czekolady w naszym kraju.” – Tomasz Dembiński, sweet CEO Chocolate Company Polska.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]