Pabianickie Zakłady Mięsne PAMSO SA otrzymały w 2010 r. wiele prestiżowych nagród, w tym tytuł „Przedsiębiorstwa Fair Play” 2010, a także statuetką „Fair Play” dla firm wyróżniających się w konkursie.
ZM PAMSO kolejny raz zostały uhonorowane tytułem „Przedsiębiorstwa Fair Play”. PAMSO dzięki wysokim standardom etycznym w zakresie prowadzonych działań biznesowych zdobyło tytuł siódmy rok z rzędu. Stąd też kapituła konkursu, zgodnie z jego zasadami, przyznała spółce w tym roku Srebrny Laur „Fair Play”.

Tegoroczna edycja konkursu „Fair Play” jest dla firmy wyjątkowa z jeszcze jednego powodu - PAMSO zostało nagrodzone specjalną „Statuetką Fair Play”. Tę nagrodę otrzymuje piętnaście firm, których działania w obszarze społecznej odpowiedzialności biznesu wyróżniają je spośród 624 laureatów tegorocznej edycji programu.

„Jesteśmy szczególnie dumni z tego faktu. Tym bardziej, że ZM PAMSO były jedyną firmą z branży przetwórstwa mięsnego, która otrzymała to wyróżnienie. Jest to ukoronowanie wieloletnich działań firmy na rzecz społeczności lokalnej.” - podsumował Joachim Nowak, prezes zarządu ZM PAMSO S.A.

W 2010 roku doceniono nie tylko wysokie standardy biznesowe ZM PAMSO, ale również jakość ich produktów. Jedne z najbardziej znanych produktów ZM PAMSO: kiełbasa krakowska sucha i kiełbasa podwawelska, otrzymały prestiżowy znak „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to ogólnopolski znak wyróżniający rodzime produkty spożywcze, który ma za zadanie ułatwiać wybór konsumentom szukających najlepszej żywności.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]