W kwietniu 2011 r. minie 40 lat od powstania pierwszego sklepu Starbucks Coffee, Tea and Spices na Pike Place Market w Seattle. Z okazji 40. urodzin Starbucks pragnie w sposób szczególny nawiązać do swojej historii oraz prezentowanych przez firmę wartości. W styczniu oraz w lutym Starbucks zachęca naszych klientów do spróbowania niepowtarzalnej, aromatycznej kawy przelewowej, jak również kawy specjalnej Guatemala Casi Cielo™, która zawita do Polski już po raz drugi.

Zima to czas, gdy słońce wschodzi późno, a pogoda często nie sprzyja pozytywnemu nastrojowi, dlatego też Starbucks pragnie zachęcić swoich gości, aby rozpoczynali dzień od wyśmienitej kawy, która rozgrzeje, pobudzi zmysły oraz pozwoli im nabrać energii do pracy. Oprócz tradycyjnych napojów kawowych, takich jak Caffe Latte, Caffe Mocha czy Cappuccino, o poranku proponuje intensywną i aromatyczną kawę z ekspresu przelewowego dostępną w rozmiarze tall, grande oraz venti. Dodatkowo, przez cały okres trwania zimowej promocji, do 7 marca, przy zakupie dowolnej kawy pełnoziarnistej klienci Starbucks otrzymają bezpłatną kawę przelewową w rozmiarze tall.

„Starbucks pozyskuje, pali oraz sprzedaje specjalistyczne kawy przyrządzane w 100% z najwyższej jakości ziaren arabica uprawianych we wszystkich najważniejszych regionach na świecie – w Ameryce Południowej, Afryce oraz w regionie Azji i Pacyfiku. Bardzo serdecznie zapraszamy wszystkich do odwiedzania naszych kawiarni już od samego rana i zachęcamy do degustacji naszych wyjątkowych mieszanek ziaren, które na życzenie klienta mogą być zaparzane w ekspresie przelewowym i podawane w postaci klasycznej czarnej kawy, lub też z dodatkiem mleka, śmietanki czy cukru. Nasza kawa budzi do życia” – powiedziała Agnieszka Kozłowska, Starbucks Brand Manager na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.

Oprócz kawy przelewowej przygotowywanej na bazie wybranych mieszanek ziaren dostępnych w kawiarniach Starbucks przez cały rok, w styczniu oraz w lutym goście będą mogli skosztować również wyjątkowej kawy specjalnej, Guatemala Casi Cielo™. Jest to bogata i wytworna mieszanka ziaren pochodzących z Ameryki Łacińskiej, która, ze względu na swój głęboki i uniwersalny smak, idealnie pasuje do każdego posiłku. Guatemala Casi Cielo™ najlepiej komponuje się z czekoladą i karmelem, a także z cytryną, ziołami oraz serami. Intrygujące czekoladowe nuty oraz delikatny kwiatowy aromat sprawiają, że każdy jej łyk stanowi niezwykłe doznanie smakowe.

Kawa Guatemala Casi Cielo™ posiada certyfikat Starbucks™ Shared Planet™, co świadczy o tym, że jest uprawiana z poszanowaniem środowiska naturalnego i zgodnie z zasadami etyki. Ponadto, od 2005 roku, w ramach współpracy z organizacją Save the Children, Starbucks zaangażował się w edukację 11 500 młodych ludzi w szkołach podstawowych i średnich w Gwatemali. Dzięki wspólnym działaniom organizacji oraz firmy Starbucks, dzieci mogą uczestniczyć w dwujęzycznym programie nauczania, który dodatkowo uwzględnia aspekt kulturowy, nawiązując do tradycji starożytnych Majów. Partnerzy (pracownicy) Starbucks aktywnie wspomagają rozwój placówek edukacyjnych w Gwatemali, gromadząc fundusze na budowę bibliotek i placów zabaw w szkołach.

„Guatemala Casi Cielo™ to jedna z ulubionych kaw naszych Partnerów, nic więc dziwnego, że przypadła też do gustu naszym klientom w Polsce. W styczniu i w lutym będą oni mogli ponownie delektować się jej niezwykłym smakiem oraz aromatem. W zimowej ofercie Starbucks nie zabraknie również nowych wzorów kubków ceramicznych i termicznych, a już od 1 lutego na naszych gości czeka wyjątkowa kolekcja walentynkowa. Jestem pewna, że każdy znajdzie w naszych kawiarniach coś dla siebie i swojej drugiej połowy” – dodała Agnieszka Kozłowska.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]