Raz do roku na zimę Bierhalle - lider w segmencie restauracji z minibrowarem - udostępnia smakoszom specjalne piwo. To przygotowywany w związku z nadchodzącymi świętami „Bock”, znany też u nas jako Koźlak. „Bierhalle Bock” jest czempionem w swej kategorii. W tegorocznym konkursie ogólnopolskim „Chmielaki Krasnostawskie” przyznano mu wśród Koźlaków pierwsze miejsce. Dlatego stali bywalcy Bierhalle z niecierpliwością oczekują początku grudnia, kiedy to z jedynych w Europie szklanych kadzi w Warszawie zaczyna się polewać mistrzowskiego Koźlaka. Tym wyjątkowym trunkiem można delektować się we wszystkich 5 lokalach Bierhalle, które znajdują się w Łodzi, Katowicach, Wrocławiu i Warszawie (dwa lokale).

Koźlak to ciemne, mocne piwo dolnej fermentacji. Jego charakterystyczną cechą jest karmelowy zapach przeplatający się z wonią aromatycznego chmielu. Piwna goryczka, w połączeniu ze smakiem słodu i karmelem, jest wynikiem długotrwałego procesu leżakowania. Zanim Koźlak trafi do kufli dojrzewa przez 3 miesiące. Przez ten czas nabiera charakterystycznego dla siebie smaku, zapachu i barwy. „Bock” jest najmocniejszym piwem w ofercie Bierhalle. Zawiera 7,5% alkoholu, gdyż warzony jest z myślą o zimowych, grudniowych wieczorach.

„Mamy nadzieję przywracać w naszym kraju staropolskie obyczaje delektowania się piwami sezonowymi. Sezon zimowy to nie tylko okazja do cieszenia się zbliżającymi świętami, ale i celebrowania specjalnego smaku zimowego piwa, jakim jest Koźlak. Dlatego nie tylko nasze menu staje się bardziej świąteczne, ale i wprowadzamy do karty piwo, które zaczęliśmy na świąteczny okres warzyć już trzy miesiące temu” – podkreślił Jerzy Becz, członek Zarządu i współwłaściciel sieci restauracji Bierhalle.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]