W dniu 23 listopada 2010 r. nastąpiło uroczyste otwarcie Superiore – winiarni połączonej z punktem sprzedaży win. Lokal zlokalizowany jest w warszawskim Wilanowie przy Al. Wilanowskiej 9A. W kameralnym wine barze serwowane są najlepsze jakościowo wina oraz przekąski kuchni śródziemnomorskiej. Superiore to idealne miejsce na spotkania towarzyskie oraz biznesowe. Nowatorska winiarnia organizuje imprezy zamknięte, wieczorki tematyczne, degustacje i akademie wina.

Superiore to bogata oferta unikalnych win dla najbardziej wymagających koneserów. W winiarni znajdziemy około 140 gatunków trunków pochodzących z Włoch, Hiszpanii, Austrii oraz Nowej Zelandii. Większość z dostępnych win nie jest szerzej znana na polskim rynku.

Odwiedzający lokal mogą skosztować „napoju Bogów” w kameralnym barze winnym, w którym wino serwowane jest na kieliszki. Co poniedziałek przygotowywana jest lista 6-10 trunków, które są szczególnie polecane Klientom w danym tygodniu. W tym tygodniu warto spróbować m.in. włoskiego czerwonego wytrawnego Il Palagio Chianti Classico o aromacie czerwonych owoców leśnych, śliwek, wiśni i przypraw. Kieliszek wybranego wina można wzbogacić wykwintną przekąską śródziemnomorską – talerzem serów, włoskich wędlin lub warzyw.

Superiore to także punkt sprzedaży win, w doborze których pomaga wykwalifikowana obsługa. Podczas swobodnej rozmowy doświadczony sommelier poleca wina, z których Klient będzie najbardziej zadowolony i które stanowić będą ozdobę jego domowej winoteki. Odwiedzający winiarnię będą mogli zaopatrzyć się również w smakołyki kuchni włoskiej. Oliwki, suszone pomidory, najwyżej klasy makaron czy cebulki w occie balsamicznym to idealne produkty na smaczne i lekkie potrawy śródziemnomorskie.

„Superiore powstał w odpowiedzi na wzrastające zainteresowanie Polaków kulturą winiarską. To nowa jakość na enomapie Warszawy. Nasza winiarnia oferuje autorską selekcję najlepszych gatunkowo win, pochodzących z własnego importu. Ten intrygujący zakątek to idealne miejsce na spotkania towarzyskie oraz biznesowe. Romantyczna kolacja we dwoje, przyjęcie urodzinowe dla przyjaciół czy lunch z kontrahentami – niezależnie od charakteru spotkania, każdy kto odwiedzi nasz lokal zostanie wprowadzony w wyjątkowy świat, w którym będzie chcieć celebrować każdą chwilę swojego życia. Superiore to obowiązkowy punkt dla wszystkich koneserów napoju Bogów” – mówi Krzysztof Celmer, jeden z właścicieli wine bar Superiore.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]