Po dwóch latach przerwy do kalendarza wydarzeń branżowych powróciły Noce Cukiernika i Piekarza. Akademia Mistrza stworzyła tym samym platformę wymiany doświadczeń, okazję do poszerzenia wiedzy, a także do rozmów w miłej atmosferze. W sierpniu w Zakopanem, we wrześniu we Władysławowie, w październiku w Kudowie Zdroju, a w listopadzie w Mrągowie spotkali się przedstawiciele Z.T. Kruszwica, dystrybutorzy i klienci tej firmy - osoby, które łączy szczególna dbałość o jakość wyrobów oraz otwartość na zmiany.

Ostatnie ze spotkań, 23 listopada w Mrągowie, podobnie jak poprzednie zgromadziło ponad stu przedstawicieli branży. Imprezy organizowane przez Akademię Mistrza, która od maja 2008 r. podejmuje działania na rzecz integracji branży, poza wymiarem towarzyskim mają przede wszystkim dużą wartość merytoryczną.

Stefan Jakubski, dyrektor ds. handlowych produktów profesjonalnych Z.T. Kruszwica przedstawił zebranym obraz rynku cukierniczego w Polsce i szanse jego rozwoju. Katarzyna Noga, kierownik działu marketingu, odpowiedzialna za program Akademii Mistrza, przedstawiła strukturę tego przedsięwzięcia, jego dotychczasowe osiągnięcia i proponowaną ofertę. W dalszej części spotkania głos zabrał Leszek Truskolawski, prezes Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, który przedstawił historię i cele tej organizacji. Bardzo ważnym punktem programu była prezentacja Tomasza Dekera, eksperta Akademii Mistrza, pt. „Inspiracje deserowe w cukierni” połączona ze spontaniczną wymianą doświadczeń, spostrzeżeń, porad Leszka Truskolawskiego i Tomasza Dekera. Goście mieli okazję przekonać się też, jak wyglądają szkolenia biznesowe Akademii Mistrza. Fragment prezentacji „Jak być skutecznym szefem” przekonał wielu, że rola szefa nie jest łatwa i wymaga uświadomienia sobie wielu istotnych czynników.

Podczas uroczystego wieczoru galowego wręczono certyfikaty nowym członkom oraz partnerom wspierającym Akademii - przedstawicielom firm dbających o rozwój, wysoką jakość i sprawną organizację.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Konferencja "Jak edukować Polaków...
    2019-11-22

    W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję "Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?", która odbędzie się 27[...]

  2. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  3. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  4. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  5. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  6. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  7. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  8. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  9. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  10. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]