
Skoro cyklicznie wybieramy prezydentów miast, posłów i radnych, to czemu tym razem nie zagłosować na ulubione produkty? Do 30 listopada w firmowych sklepach PAMSO smakosze będą mieli okazję oddać głos na swoją ulubioną szynkę – a w tej kategorii konkurencja jest poważna. Wystarczy wspomnieć o aromatycznej „Szynce Herbowej” czy też wędzonej z serii „Wiejskie Smaki”. To tylko dwaj z kilkunastu pretendentów do tytułu „Szynka Roku 2010”.
Marka PAMSO po raz drugi organizuje niestandardową zabawę, nawiązującą w równym stopniu do wyborów samorządowych i parlamentarnych, co do regularnych badań preferencji konsumenckich. Zainicjowane w 2008 roku „Wybory Kiełbasy” – poza rozrywkowym charakterem akcji – miały bardzo konkretny cel: zweryfikowanie oczekiwań klientów i jak najlepsze dostosowanie oferty produktowej do ich potrzeb. Przywiązując wagę do opinii konsumentów i szanując ich demokratyczne prawo wyboru najlepszych produktów, PAMSO chce w ten nieszablonowy sposób sprawdzić jak zmieniły się gusta odbiorców na przestrzeni ostatnich lat.
Głosować może każdy, kto dokonana zakupów za minimum 20 zł. Konsument otrzymuje w sklepie firmowym PAMSO kartę do głosowania. Jak w tradycyjnych wyborach, krzyżyk oznacza poparcie danej kandydatury. Nie zabrakło oczywiście specjalnie przygotowanych na tę okazję urn wyborczych.
Równolegle z „Wyborami Szynki” PAMSO zainicjowało konkurs na najciekawszą nazwę szynki. Zwycięzcom zostaną przyznane nagrody - talony na zakupy w sklepach firmowych PAMSO, o łącznej wartości 10 000 zł. Regulamin konkursu w sklepach i na stronie internetowej www.pamso.pl.
Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]
Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]
Biogazowanie produktów ubocznych
Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]
KRD-IG CZŁONKIEM IPC
W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]
Konferencja PFPŻ
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]
PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]
SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]
BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]
BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]