Wina musujące MARTINI kontynuują niesamowite pasmo sukcesów, imponując ekspertom oraz wygrywając kolejne branżowe nagrody, tym razem włoskie wina musujące otrzymały główne nagrody w konkursie zorganizowanym w Stanach Zjednoczonych.

MARTINI Prosecco zdobyło Platynowy medal, MARTINI Asti Złoty medal, a MARTINI Rose Srebrny medal na Międzynarodowym Konkursie Współzawodnictwa Win 2010 (Sommelier Challenge International Wine Competition 2010). Platynowy medal to szczególnie wysoka rekomendacja ekspertów, nominacje do tej kategorii otrzymuje jedynie kilka wyznaczonych najlepszych win zaprezentowanych na pokazie.

Doroczny konkurs prowadzony jest przez światowego guru wśród sommelierów Richarda Whitley’a, wyjątkowym elementem tego konkursu jest fakt, że skład jury stanowią wyłącznie wiodące postacie środowiska somelierów w USA.

Taki skład komisji oceniającej daje gwarancje dokładnego i najbardziej aktualnego wglądu w najlepsze jakościowo wina dostępne na rynku Stanów Zjednoczonych, które następnie warto rekomendować konsumentom. W znajdują się m.in. Anani Lawson (The French Laundry), Michale Scadaffidi (The Jefferson) i Adam Curling (Wynn Hotel, Las Vegas).

Od początku swojego istnienia wina musujące MARTINI charakteryzowała najwyższa staranność i przywiązanie do najwyższej jakości. Pierwsza udokumentowana nagroda dla wina musującego MARTINI Asti jest z 1981 roku, kiedy to otrzymało najwyższe oznaczenie jakości przyznawane włoskim winom - DOCG (DENOMINAZIONE di Origine Controllata e Garantita).

Przez cały 2010 rok, jakość win musujących MARTINI została wielokrotnie doceniona, czego najlepszym dowodem jest uznanie branży, wynikające z otrzymanych wyróżnień włączając American Wine Society, Taster’s Guild International, Critic’s Challenge oraz Ultimate Wine Challenge, które przyznało wszystkim winom musującym MARTINI nagrody.

MARTINI konsekwentnie zapewnia najwyższą jakość win, dając okazje konsumentom cieszenia się przyjemnością picia włoskich win musujących.

Więcej informacji o konkursie na www.sommelierchallenge.com

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]