Prowadzisz restaurację, pub lub kawiarnię? Przyłącz się do Świątecznego Stołu Pajacyka! W niedzielę 5 grudnia 2010 r. już po raz dziewiąty Polska Akcja Humanitarna organizuje akcję Świąteczny Stół Pajacyka. Jej celem jest pozyskanie funduszy na dożywianie dzieci w polskich szkołach i świetlicach.

W ubiegłym roku do akcji na terenie całego kraju włączyło się kilkaset lokali gastronomicznych, a dzięki zebranym w ten sposób środkom zakupiono 15,5 tys. obiadów. PAH zaprasza wszystkich restauratorów do udziału w akcji!

Świąteczny Stół Pajacyka to jednodniowa akcja, podczas której właściciele restauracji, pubów i kawiarni przekazują umowne 1/10 obrotu na rzecz niedożywionych dzieci. W tym roku akcja odbędzie się w niedzielę, 5 grudnia.

Każdy lokal, który przyłączy się do akcji, zostanie na 2 tygodnie przed akcją oznaczony charakterystycznym plakatem, by jasno informować mieszkańców miasta o swoim przystąpieniu do Świątecznego Stołu Pajacyka. Nazwa i adres lokalu będzie promowana na stronie www.pajacyk.pl i www.pah.org.pl

Po zakończeniu akcji, PAH uhonoruje lokal tytułem „Przyjaciel Pajacyka”, podziękowaniem i naklejką informującą o udziale w akcji. Akcje będą wspierać media lokalne i ogólnopolskie, umieścimy informacje o akcji na portalach społecznościowych Facebook i Nk.pl.

W tym roku wspierają nas znani właściciele lokali gastronomicznych: Agnieszka Kręglicka, Piotr Najsztub, Wojciech Malajkat; znani kucharze: Pascal Brodnicki, Robert Makłowicz, Robert Sowa, Karol Okrasa; ambasadorzy Programu Pajacyk: Agnieszka Dygant i Tomasz Kot.

Właściciele lokali gastronomicznych mogą już teraz zgłaszać chęć udziału w Świątecznym Stole Pajacyka.

Mamy nadzieję, że dołączą Państwo do naszej akcji. Serdecznie zapraszamy!

Wystarczy wysłać maila pod adres: pajacyk@pah.org.pl

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]