Obecna od ponad 10 lat w Polsce sieć hotelowa Best Western posiada już 4 obiekty na terenie kraju. Nowy hotel w Katowicach należy do klasy Premier, marki charakteryzującej się podwyższonym standardem wyposażenia i obsługi. Best Western Premier Katowice położony jest blisko centrum Katowic i Chorzowa oraz lotniska w Pyrzowicach. W jego bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się także przepiękny Park Kultury i Wypoczynku im. Jerzego Ziętka. Hotel na tle konkurencji wyróżnia się także nowoczesnym, designerskim wystrojem i odważną kolorystyką wnętrz. Oferowany wachlarz usług powstał z myślą o klientach odwiedzających obiekt w celach zarówno turystycznych jak i biznesowych.
Właśnie zakończony proces renowacji hotelu i dostosowywania do wymagań sieci Best Western obejmował nową aranżację pięter, przestrzeni ogólnodostępnych oraz zmianę rodzaju i zakresu oferowanych usług. Hotel posiada 168 nowoczesnych klimatyzowanych pokoi, restaurację Best Berry, Lemon Bar, centrum konferencyjne oraz studio fitness. Do dyspozycji odwiedzających oddano także bezpłatny bezprzewodowy Internet w całym obiekcie, całodobowy room service oraz jedyną w Katowicach bibliotekę hotelową. Dla gości hotelowych dostępny jest także bezpłatny parking dla samochodów i autokarów. W nowym obiekcie znajdzie pracę ponad 50 osób.
Staraliśmy się stworzyć miejsce, jakiego nie było do tej pory w Katowicach – podkreśla Iwona Bógdoł, Dyrektor Best Western Premier Katowice. –Przykładamy dużą wagę do zapewnienia wysokich standardów wyposażenia pokoi oraz obsługi. Mam nadzieję, że nasi gości docenią podejmowane wysiłki i będą do nas powracać przy okazji kolejnych wizyt w Katowicach – dodaje.
Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]
Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]
Biogazowanie produktów ubocznych
Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]
KRD-IG CZŁONKIEM IPC
W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]
Konferencja PFPŻ
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]
PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]
SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]
BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]
BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]