29 września 2010 r. baza hotelowa w Katowicach powiększyła się o nie lada perełkę – Best Western Premier Katowice. Nowoczesny, doskonale wyposażony czterogwiazdkowy obiekt został oficjalnie uruchomiony pod marką Best Western - największej sieci hotelowej na świecie. Jest to pierwszy hotel pod tym szyldem otwarty w stolicy województwa śląskiego i piąty w Polsce.

Obecna od ponad 10 lat w Polsce sieć hotelowa Best Western posiada już 4 obiekty na terenie kraju. Nowy hotel w Katowicach należy do klasy Premier, marki charakteryzującej się podwyższonym standardem wyposażenia i obsługi. Best Western Premier Katowice położony jest blisko centrum Katowic i Chorzowa oraz lotniska w Pyrzowicach. W jego bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się także przepiękny Park Kultury i Wypoczynku im. Jerzego Ziętka. Hotel na tle konkurencji wyróżnia się także nowoczesnym, designerskim wystrojem i odważną kolorystyką wnętrz. Oferowany wachlarz usług powstał z myślą o klientach odwiedzających obiekt w celach zarówno turystycznych jak i biznesowych.

Właśnie zakończony proces renowacji hotelu i dostosowywania do wymagań sieci Best Western obejmował nową aranżację pięter, przestrzeni ogólnodostępnych oraz zmianę rodzaju i zakresu oferowanych usług. Hotel posiada 168 nowoczesnych klimatyzowanych pokoi, restaurację Best Berry, Lemon Bar, centrum konferencyjne oraz studio fitness. Do dyspozycji odwiedzających oddano także bezpłatny bezprzewodowy Internet w całym obiekcie, całodobowy room service oraz jedyną w Katowicach bibliotekę hotelową. Dla gości hotelowych dostępny jest także bezpłatny parking dla samochodów i autokarów. W nowym obiekcie znajdzie pracę ponad 50 osób.

Staraliśmy się stworzyć miejsce, jakiego nie było do tej pory w Katowicach – podkreśla Iwona Bógdoł, Dyrektor Best Western Premier Katowice. –Przykładamy dużą wagę do zapewnienia wysokich standardów wyposażenia pokoi oraz obsługi. Mam nadzieję, że nasi gości docenią podejmowane wysiłki i będą do nas powracać przy okazji kolejnych wizyt w Katowicach – dodaje.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]