W weekend 25 i 26 września br. ponad 2, 5 tysiąca osób oddało głos na swoją ulubioną gdańską restaurację. Największe uznanie zdobyły CIUCIU Cukier Artist, Bar Pod Rybą i Restauracja „Kresowa”.

Celem plebiscytu jest promocja gdańskich lokali gastronomicznych oraz wyłonienie tych, które cieszą się najlepszą opinią i największą sympatią wśród klientów. Głosujący mogli przydzielać ulubionym restauracjom (biorącym udział w akcji „Rozsmakuj się w Gdańsku”) gwiazdki w kategoriach: jakość obsługi, wystrój lokalu oraz walory smakowe serwowanych potraw.

Zwycięzcą plebiscytu została manufaktura słodyczy CIUCIU Cukier Artist, która zdobyła największą liczbę maksymalnych ocen we wszystkich konkursowych kategoriach. Drugie miejsce zdobył słynny Bar pod Rybą, natomiast trzecie miejsce przypadło Restauracji „Kresowej”.

Nagrodami dla trzech najpopularniejszych gdańskich restauracji są bony towarowe o wartości 10 000, 5 000 i 2 000 zł brutto do zrealizowania w hali MAKRO w Przejazdowie. Uroczyste rozdanie nagród w konkursie będzie miało miejsce 12 października 2010 r. w Urzędzie Miejskim w Gdańsku.

Klienci głosujący na ulubioną restaurację odpowiedzieli także na pytanie, dlaczego z przyjemnością odwiedziliby wybrany lokal ponownie. Komisja Konkursowa wytypowała najciekawsze zgłoszenia i przyznała 5 wartościowych nagród głównych oraz 20 nagród pocieszenia.

„Rozsmakuj się w Gdańsku – weekend za pół ceny” już po raz drugi zorganizował Urząd Miasta Gdańsk wraz z partnerami – firmą MAKRO Cash & Carry oraz licznymi restauracjami i instytucjami kultury usytuowanymi w obrębie Głównego Miasta. W ciągu weekendu 25 i 26 września gdańszczanie i turyści mogli zwiedzać wybrane muzea i galerie, korzystać z noclegów oraz posilać się w gdańskich restauracjach i kawiarniach za pół ceny! Istotnym elementem akcji był konkurs „Moja ulubiona restauracja” organizowany przez MAKRO Cash & Carry. Nie zabrakło także dodatkowych atrakcji – przejażdżek zabytkowym tramwajem, historycznych spacerów z przewodnikiem czy promocji na bilety w gdańskim ZOO. Akcja „Rozsmakuj się w Gdańsku” ma na celu promocję miasta i jego najciekawszych miejsc – w tym także najlepszych lokali gastronomicznych.

W tym roku akcja "Rozsmakuj się w Gdańsku – weekend za pół ceny" jest nominowana do prestiżowej nagrody " Skrzydła Trójmiasta" w kategorii „Inspiracje Trójmiasta” za „największe oblężenie gdańskich lokali gastronomicznych w historii.” Są to niezależne nagrody za wybitność, przyznawane w głosowaniu Czytelników Portalu Trojmiasto.pl. Idea nagrody zakłada promowanie przedsięwzięć, wydarzeń oraz osób, które sprawiają, że w Trójmieście żyje się lepiej, pracuje ciekawiej i wypoczywa pełniej.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]