28 września 2010 r. w centrum handlowym Galeria Krakowska przy ul. Pawiej 5 została otwarta pierwsza kawiarnia Starbucks w Krakowie. Otwarcia dokonała firma AmRest Coffee Sp. z o.o., joint venture utworzone przez Starbucks Coffee International, Inc. oraz AmRest Sp. z o.o. Kawiarnia w Galerii Krakowskiej to już szósta lokalizacja sieci w Polsce.

Kawiarnia Starbucks w Krakowie jest zlokalizowana w centrum handlowym Galeria Krakowska, na poziomie +1. Jej wystrój utrzymany jest w ciepłych, przyjaznych kolorach, z przewagą ciemnego brązu. Na jednej ze ścian kawiarni umieszczone zostały informacje na temat inicjatywy Starbucks™ Shared Palnet™, która stanowi nasze zobowiązanie etycznego postępowania i tworzenia lepszej przyszłości dla plantatorów, partnerów i innych środowisk przy zachowaniu najwyższej jakości produktów. Goście znajdą na niej również zdjęcia dokumentujące działania Starbucks związane z ochroną środowiska i przestrzeganiem zasad etycznego handlu. Aranżacja i wystrój kawiarni doskonale korespondują z architektonicznym stylem Galerii Krakowskiej.

Krakowska kawiarnia Starbucks ma około 124 m2 powierzchni. Została wyposażona w 33 miejsca siedzące zlokalizowane wewnątrz kawiarni. Znajdują się tam dwu- i trzyosobowe stoliki oraz wygodne fotele i drewniane krzesła. Lokal posiada aż trzy wejścia: jedno od strony ruchomych schodów, jedno od strony strefy gastronomicznej oraz jedno od strony wewnętrznego ciągu komunikacyjnego. Kawiarnia będzie czynnaw godzinach 8:00 – 22:30 od poniedziałku do soboty oraz w godzinach 9:00 – 21:30 w niedzielę. Tak jak we wszystkich lokalizacjach Starbucks, goście krakowskiej kawiarni mają zapewniony bezpłatny dostęp do Internetu (Wi-Fi). Kawiarnia jest również dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Oprócz niezrównanych kaw Starbucks pochodzących z trzech głównych regionów upraw: Ameryki Łacińskiej, Azji i Pacyfiku oraz Afryki, a także napojów kawowych przygotowywanych na bazie espresso z certyfikatem Fairtrade, takich jak Caffe Latte, Caffe Mocha czy Cappuccino, goście mają szeroki wybór dań i przekąsek dostosowanych do potrzeb klientów w różnych porach dnia. W menu śniadaniowym, lunchowym i deserowym znajdą się dania na ciepło i na zimno, a także zestawy złożone z kawy i kuszącej przekąski.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Negocjacje między UE, a Mercosur
    2019-06-28

    Unijny sektor drobiarski przeciwny umowie Mercosur! Negocjacje w sprawie umowy handlowej między UE, a Mercosur weszły w finalną fazę. Stowarzyszenie AVEC, reprezentujące europejski[...]

  2. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  3. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  4. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  5. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  6. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  7. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  8. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  9. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  10. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]