28 września 2010 r. w centrum handlowym Galeria Krakowska przy ul. Pawiej 5 została otwarta pierwsza kawiarnia Starbucks w Krakowie. Otwarcia dokonała firma AmRest Coffee Sp. z o.o., joint venture utworzone przez Starbucks Coffee International, Inc. oraz AmRest Sp. z o.o. Kawiarnia w Galerii Krakowskiej to już szósta lokalizacja sieci w Polsce.

Kawiarnia Starbucks w Krakowie jest zlokalizowana w centrum handlowym Galeria Krakowska, na poziomie +1. Jej wystrój utrzymany jest w ciepłych, przyjaznych kolorach, z przewagą ciemnego brązu. Na jednej ze ścian kawiarni umieszczone zostały informacje na temat inicjatywy Starbucks™ Shared Palnet™, która stanowi nasze zobowiązanie etycznego postępowania i tworzenia lepszej przyszłości dla plantatorów, partnerów i innych środowisk przy zachowaniu najwyższej jakości produktów. Goście znajdą na niej również zdjęcia dokumentujące działania Starbucks związane z ochroną środowiska i przestrzeganiem zasad etycznego handlu. Aranżacja i wystrój kawiarni doskonale korespondują z architektonicznym stylem Galerii Krakowskiej.

Krakowska kawiarnia Starbucks ma około 124 m2 powierzchni. Została wyposażona w 33 miejsca siedzące zlokalizowane wewnątrz kawiarni. Znajdują się tam dwu- i trzyosobowe stoliki oraz wygodne fotele i drewniane krzesła. Lokal posiada aż trzy wejścia: jedno od strony ruchomych schodów, jedno od strony strefy gastronomicznej oraz jedno od strony wewnętrznego ciągu komunikacyjnego. Kawiarnia będzie czynnaw godzinach 8:00 – 22:30 od poniedziałku do soboty oraz w godzinach 9:00 – 21:30 w niedzielę. Tak jak we wszystkich lokalizacjach Starbucks, goście krakowskiej kawiarni mają zapewniony bezpłatny dostęp do Internetu (Wi-Fi). Kawiarnia jest również dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Oprócz niezrównanych kaw Starbucks pochodzących z trzech głównych regionów upraw: Ameryki Łacińskiej, Azji i Pacyfiku oraz Afryki, a także napojów kawowych przygotowywanych na bazie espresso z certyfikatem Fairtrade, takich jak Caffe Latte, Caffe Mocha czy Cappuccino, goście mają szeroki wybór dań i przekąsek dostosowanych do potrzeb klientów w różnych porach dnia. W menu śniadaniowym, lunchowym i deserowym znajdą się dania na ciepło i na zimno, a także zestawy złożone z kawy i kuszącej przekąski.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  2. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  3. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  4. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  5. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  6. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  7. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  8. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  9. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]

  10. BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie
    2018-06-20

    Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej - tak można najkrócej scharakteryzować T[...]