Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, wprowadził do swojej oferty trzy nowe kremy do nadziewania i zapiekania: Covela, Nuss Plus oraz Cremochoc. Zgodnie ze strategią koncernu Martin Braun Gruppe, Polska jest pierwszym krajem, w którym dostępne są te trzy nowe produkty.

Nowe kremy wyprodukowane przez Martin Braun to dwa kremy do nadziewania: krem czekoladowy Covela, krem orzechowy Nuss Pluss oraz jeden krem do zapiekania Cremochoc. Są to produkty gotowe do użycia prosto z wiaderka. Dzięki gęstej konsystencji są bardzo wydajne i w łatwy sposób łączą się z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem. Dzięki tym właściwościom można dowolnie zmieniać i podkreślać ich smak. Kremy Martin Braun doskonale się nadają do przedkładania ciast, wafli, pralin i tortów, jako dekoracje oraz do szprycowania (Covela, Nuss Pluss). Mają delikatny połysk i mogą być również ubijane. Nadzienie Cremochoc idealnie się zapieka, nie powodując twardości produktu.

Kremy produkowane są w Niemczech przy zastosowaniu najnowszych technologii. Koncern Martin Braun Gruppe, podjął decyzję o wprowadzeniu nowych kremów w pierwszej kolejności na rynek polski.

- Trzy nowe kremy to odpowiedź na sugestie naszych Klientów. Testowe prezentacje wykazały ogromne zainteresowanie tymi produktami na rynku polskim. Wierzę, że wysoka jakość, wszechstronność zastosowania kremów Covela, Nuss Pluss i Cremochoc przyczyni się do poszerzania oferty naszych Klientów – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]