Polacy kochają Włochy, włoską modę i przede wszystkim włoską kuchnię. Magda Gessler, znana restauratorka, tym razem przygotowała prawdziwą włoską rewolucję To właśnie tu wieczorem w Śródmieściu Warszawy 15 września została otwarta odmieniona VENEZIA Ristorante.

Podczas uroczystego wieczoru przy wejściu na wszystkich gości czekały kolorowe, karnawałowe maski – wśród nich kilka wyjątkowych – ręcznie haftowanych z barwnymi pióropuszami i cekinami. Atmosferę słynnego karnawału weneckiego przypomniał niezwykły tort tiramisu w kształcie maski w kolorach i smaku fiołkowo, pomarańczowo rozmarynowym.

Wieczór poprowadziła sama restauratorka w towarzystwie dziennikarza radiowego Bartka Wejmana. W rytmach muzyki i przy wspaniałych włoskich smakach kuchni bawili się zaproszeni goście.

W menu restauracji znajdują się delikatne, ręcznie robione makarony, pasty przygotowane na bazie starodawnych włoskich receptur, pojawią się też wyśmienite sery. We włoskiej restauracji nie może zabraknąć pizzy. Na szczególną uwagę zasługuje Pizza Murano, skomponowana według osobistego przepisu Magdy Gessler. Tajemnica smaku kryje się w duszonej na czerwonym winie konfiturze z cebuli, kompozycji bakłażanów, rozmarynu, pomidorów, cukinii, żółtej pieczonej papryki i aromatycznego sera tallegio. A na deser pani Magda poleca „wyśmienite, kolorowe tiramisu, zupełnie nieklasyczne tak jak szkła Murano, które mienić się będą swoim smakiem i kolorem”.

Oferta VENEZIA Ristorante skomponowana została z myślą zarówno o klientach indywidualnych, jak i grupach zorganizowanych. Przestronne sale doskonale nadają się na spotkania z przyjaciółmi i rodziną oraz większe wydarzenia. Oprócz sal o łącznej powierzchni 250 m2, na gości czeka też przestronny, 150 metrowy ogród czynny cały rok. Jest też sala VIP na spotkania do 35 osób. Dla najmłodszych jak zawsze przygotowano specjalne menu.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]