Rozpoczął się nowy rok szkolny. Z tej okazji firma Martin Braun Sp. z o.o., lider w branży cukierniczej i piekarniczej, opracowała specjalną recepturę do produkcji bułeczek szkolnych. Mix Twarogowy, na bazie którego są one produkowane dostępny jest w promocji tylko we wrześniu.

Bułeczki Szkolne to pyszne, lekkie pieczywo z dodatkiem twarożku, przygotowane z myślą o najmłodszych. Specjalna receptura opracowana została przez technologów firmy Martin Braun.

- Priorytetem było stworzenie produktu, który dzięki zawartym węglowodanom będzie źródłem energii niezbędnej dla każdego dziecka – informuje Marcin Komorowski, członek Zarządu Martin Braun Sp. z .o.o.

Łatwość przygotowania, niska cena i wyśmienity smak to główne zalety bułeczek. Nie wymagają garowania, dzięki czemu są szybkie w przygotowaniu. Bułeczki szkolne produkowane są ze specjalnej mieszanki Mix Twarogowy 50% dostępnej wyłącznie w Martin Braun. To produkt wysokiej jakości, o niskiej zawartości tłuszczu. Ciasto na bazie Mixu Twarogowego 50%, ze względu na zawartość proszku do pieczenia, nie wymaga od razu wypieku - ciasto może leżakować do 4 godzin. Mix Twarogowy 50% dostępny jest we wrześniu w specjalnej promocji Martin Braun. Do każdego zakupionego worka dodawana jest koszulka bawełniana gratis.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]