Sieć kawiarni W Biegu Café i marka kawy Jacobs Krönung rozpoczęły współpracę. Klienci sieci popularnych kawiarni będą mogli cieszyć się aromatem najwyższej jakości kawy Jacobs Krönung w odmienionych wnętrzach dotychczasowych kawiarni. Strategiczne partnerstwo obejmuje wszystkie aktualnie działające oraz nowo otwierane kawiarnie sieci, teraz pod szyldem W Biegu Café by Jacobs Krönung.

„Pragniemy, by Jacobs Krönung była nadal postrzegana jako marka wysokiej jakości, ale równocześnie stała się jeszcze bardziej przystępna, ciepła, kojarzona z pełnymi radości chwilami z najbliższymi. Dzięki współpracy z siecią W Biegu Café, Jacobs Krönung będzie jeszcze bliżej konsumentów, którzy będą mogli delektować się tą aromatyczną kawą w sprzyjających bliskim spotkaniom, odmienionych wnętrzach kawiarni” – mówi Marta Gampf, brand manager Jacobs Krönung.

Jak podkreśla Maciej Adamaszek ze spółki Dominata, właściciela W Biegu Café: „O dotychczasowym sukcesie sieci zdecydował dobry, oryginalny pomysł; konsekwentna egzekucja na każdym etapie rozwoju, atrakcyjne lokalizacje, a także pasja, optymizm i wiara w powodzenie przedsięwzięcia. Dla W Biegu Café współpraca jest okazją do wzmocnienia dotychczasowego wizerunku, a także uzyskaniem wartości dodanej dzięki obecności najwyższej jakości kawy Jacobs Krönung”. Współpraca przewiduje obecność marki Jacobs Krönung we wszystkich istniejących kawiarniach sieci W Biegu Café oraz w nowo otwieranych miejscach, o których będziemy na bieżąco informować.

Wspólny projekt zakłada stworzenie nowej identyfikacji wizualnej, czyli opracowanie wspólnego logotypu dla sieci oraz zaprojektowanie nowatorskiego wystroju wnętrza, nawiązującego do kolorów i stylistyki obu marek. We wszystkich kawiarniach podawana będzie kawa Jacobs Krönung, przygotowywana na 12 sposobów.

Kawiarnie W Biegu Café by Jacobs Krönung otwierane będą o godzinie 7:30, a zamykane najpóźniej o godzinie 23:00. Kawiarnia zlokalizowana w „zagłębiu klubowym”, przy ul. Świętokrzyskiej 18 w Warszawie, będzie funkcjonowała w piątki i soboty również w nocy.

W Biegu Café by Jacobs Krönung będą regularnie zaskakiwać swoich klientów niespodziankami, atrakcjami oraz nietypowymi wydarzeniami, które uprzyjemnią chwile spędzone w gronie znajomych. Wszelkie aktywności będą komunikowane poprzez profil fanowski na portalu Facebook.

Agnieszka Kępińska

Rzecznik Prasowy firmy Kraft Foods Polska

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]