Podczas tegorocznych wakacji restauracje przydrożne „Leśne Runo” szczególnie serdecznie zapraszają rodziców z dziećmi. Na najmłodszych czekają już edukacyjne kolorowanki, a menu bogatsze jest o trzy nowe zestawy dziecięce. Restauracje zachęcać będą także gości do czytania książek.

„Leśne Runo” to ogólnopolska sieć restauracji przydrożnych, w sezonie wakacyjnym chętnie odwiedzana przez rodziny udające się lub powracające z letniego wypoczynku. Częsta obecność dzieci w naszych lokalach była dla nas inspiracją, by przygotować dla nich książeczki łączące zabawę i naukę – mówi Tomasz Sztylko, przedstawiciel sieci – Książeczki poprzez proste rymowanki opowiadają o tym, jak należy zachować się na przejściu dla pieszych, w samochodowym foteliku czy na rowerze. Zamieszczone w nich zgadywanki rozwijają ten temat, a jednocześnie zapewniają dziecku zajęcie podczas długiej i męczącej podróży – dodaje. Patronat na wydawnictwem, z uwagi na jego walory edukacyjne, objął Wydział Ruchu Drogowego Komendy Stołecznej Policji oraz Krajowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego.

Nowością w menu restauracji „Leśne Runo” są zestawy dziecięce, o bajkowych nazwach Zestaw Małego Smoka – czyli pulpety w sosie grzybowym, Zestaw Pasibrzuszka – kotlet z piersi kurczaka i Zestaw Koziołka Matołka – kolorowe pierożki z serem. Dwa pierwsze zestawy podawane są z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi, wszystkie zaś z zupą, do wyboru – pomidorową lub rosołem.

Przydrożne restauracje „Leśne Runo” przez cały rok są miejscami przyjaznymi dla osób podróżujących z dziećmi. W lokalach znajdują się kąciki dziecięce i specjalne foteliki dla najmłodszych, część restauracji posiada także własny plac zabaw. Upominkiem dla wszystkich gości restauracji „Leśne Runo” są zakładki zachęcające do czytania nie tylko dzieci i nie tylko dzieciom. Również menu w kształcie jeża może być miłą pamiątką z restauracji, podobnie jak małe „jeżykowe” świeczki z wosku czy jabłka – zawsze do zabrania z kosza przy wyjściu z lokalu.

Rekomenduj znajomym
  • gplus
  • pinterest

INNE AKTUALNOŚCI

  1. Air Products sfinalizowała przejęcie ACP
    2019-03-04

    Warszawa, 1 marca 2019 r. - Firma Air Products sfinalizowała proces przejęcia ACP Europe SA (ACP), największego niezależnego producenta dwutlenku węgla (CO2) w Europie. Wartość transakcj[...]

  2. Chr. Hansen na szczycie "Global 100"
    2019-01-30

    Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu "Global 100" najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Da[...]

  3. Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym
    2018-10-10

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym". 15 listopada 2018 r., Hotel Marriot[...]

  4. Biogazowanie produktów ubocznych
    2018-10-08

    Firma TARPOL zorganizowała konferencję poświęconą biogazowaniu produktów ubocznych pozostających w ubojniach i zakładach przerobu mięsa i drobiu. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciel[...]

  5. KRD-IG CZŁONKIEM IPC
    2018-09-18

    W dniach 15-17 września w chińskim mieście Nankin odbył się drugi w tym roku zjazd Międzynarodowej Rady Drobiarstwa (IPC) - organizacji zrzeszającej kraje będące światowymi liderami w pr[...]

  6. Konferencja PFPŻ
    2018-09-17

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa" [...]

  7. PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ
    2018-09-12

    20 sierpnia 2018 roku, na terenie zakładu produkcyjnego Promar Zawiercie miała miejsce kolejna już uroczystość Wmurowania Kamienia Węgielnego. Tym razem firma rozpoczęła budowę nowoczesnej silosowni [...]

  8. Badanie towarów spożywczych
    2018-09-05

    Wydawnictwo Naukowe PWN SA wraz z Wiktorem Kubińskim, profesorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz zespołem naukowców zaprezentowali nową książkę z towaroznawstwa i badania tow[...]

  9. SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY
    2018-08-22

    Sezon prac polowych w pełni. Na terenach upraw i w sadach trwają prace, których efekty gospodarze ocenią po zebranych plonach. O ile na większość czynników rolnicy mają wpływ[...]

  10. BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ
    2018-06-26

    15 czerwca 2018 podczas konferencji pn. "Polska Branża Drobiarska obliczu nowych wyzwań", zorganizowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą, wiodący euro[...]