• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIʘKSZA BAZA ARTYKUŁÓ“W TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 111227 PUBLIKACJI
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • CHŁODNICTWO
  • 2004-11

CHŁODNICTWO

Dwumiesięcznik ISSN 0009-4919, e-ISSN 2449-9390 - rok powstania: 1966
Czasopismo Federacji Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT (FSNT NOT)

Odszranianie w sterownikach klasycznych i dedykowanych

Piotr Nikończuk Bogusław Zakrzewski 
A paper present defrost cycle for evaporator. Text include description of electronic controllers series dedicated for a cooling systems. It's also present a błock diagram of defrost control algorithm [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 309,00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 278,10 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 225,00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 112,50 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 56,25 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

Periodyczne zamrażanie produktów o dużej zawartości wody. Dotychczasowe badania eksperymentalne
Joachim Kozioł Krzysztof Banasiak 
Wśród dotychczas opublikowanych rezultatów badań eksperymentalnych procesów mrożenia produktów o dużej zawartości wody, a zwłaszcza produktów spożywczych, dominującą część stanowią wyniki doświadczeń więcej »

Agregat wody lodowej chłodzony powietrzem YORK model YAER RPak
Marek Magdzian 
Firma York International wprov do swojej tegorocznej oferty now gaty wody lodowej chłodzone trzem z rodziny YAER, które char żują się mocą chłodniczą od *- 1405 kW (w warunkach E U RC i wyposażone są więcej »

IKK 2004
Bartosz Nowacki 
W dniach od 13 do 15 października bieżącego roku w Norymberdze odbyty się targi chłodnictwa i klimatyzacji IKK. Są to największe targi naszej branży w Europie i jedne z największych na świecie. Właśni więcej »

Odszranianie w sterownikach klasycznych i dedykowanych
Piotr Nikończuk Bogusław Zakrzewski 
W dniach od 13 do 15 października bieżącego roku w Norymberdze odbyty się targi chłodnictwa i klimatyzacji IKK. Są to największe targi naszej branży w Europie i jedne z największych na świecie. Właśni więcej »

POLAGRA FOOD 2004. Premiery
Jolanta Crzejszczak 
Firma ICLOTECH na targi przyjechała przede wszystkim z nową linią produktów przeznaczonych dla chłodnictwa. Do znajdujących się już w jej ofercie agregatów skraplających ECO dołączył ECO INNOYATIONS - więcej »

Polskie chłodnictwo w Unii Europejskiej
Elżbieta Polak 
Polska żywność w Unii Europejskiej - wymagania i rzeczywistość" to tytuł konferencji zorganizowanej w dniach 12-13 października 2004 r. przez Centralne Laboratorium Chłodnictwa, Unię Polskiego Przemys więcej »

Prof. Clark Bullard Systemy CO2 w obszarze nadkrytycznym. Ostatnie postępy i nowe wyzwania (tłumaczenie i opracowanie prof. dr hab. inż. Franciszek Kluza)
Artykuł powstał jako odpowiedź na zapotrzebowanie ze strony IIR zaadresowane w kierunku ostatnio rosnącego zainteresowania technologią CO2, poprzez przegląd współczesnego stanu wiedzy i analizy jej pr więcej »

Stabilność mrożonego mięsa indyków w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak Zbigniew Irzyniec 
Celem pracy byto badanie trwałości mięsa indyków w zależności od czasu i temperatury przechowywania. Stwierdzono, że proces mrożenia i przechowywania nie wpływa istotnie na zawartość azotu niebiałkowe więcej »

Wymiennik ciepła jako dochładzacz przegrzewacz w obiegu chłodniczym
Mariola Cabaj Józef Kędzia 
Płytowe lutowane wymienniki ciepła są powszechnie stosowane w chłodnictwie jako parowniki i skraplacze. Coraz częściej wykorzystuje się je również jako wymienniki do odzysku ciepła przegrzania czynnik więcej »

XWEB - monitoring przez internet
Jan P. Denis 
Po kilku latach obecności na światowym rynku włoska firma DIXELL zaczęła być znaczącym i liczącym się producentem elektronicznych urządzeń kontrolno-pomiarowych i sterujących. Główną częścią jej produ więcej »

ZTCh na taragach Polagra-Food 2004. Automatyka, armatura, odpowietrzniki dla chłodnictwa i klimatyzacji
Ekspozycja ZTCh - Zakładu Techniki Chłodniczej w Bydgoszczy na Międzynarodowych Targach "Polagra-Food 2004" w Poznaniu w dniach 21 do 24.09.2004 r. znajdowała się pawilonie targowym Nr 7, gdzie zgroma więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2018-04-20

STRATEGIA BRANŻY SOKOWNICZEJ »

2018-04-18

Poznaj Dobrą Żywność»

2018-04-12

Jakość łączy branżę»

2018-03-28

Polska jajami stoi »

2018-03-28

KRD-IG w warszawskich przedszkolach»

2018-03-21

Polacy w czasie świąt ... »

2018-03-15

KRD-IG odpowiada NIK na raport dot. antybiotyków»

2018-03-09

Wina Mołdawii i polska kuchnia »

2018-03-06

Konferencja Związku POLSKIE MIĘSO»

2018-02-20

Unikalna kawiarnia Green Caffe Nero»

Problemów z budynkami ciąg dalszy - część 2

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2018-3)»

Zawiadomienia o czynnościach wznowienia znaków granicznych, wyznaczenia punktów granicznych lub ustalenia przebiegu granic działek ewidencyjnych

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2018-3)»

O dronach w trzech aktach

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2018-3)»

Bocznikowanie zwarć jednofazowych w sieci SN z układem gaszenia zwarć przemijających

WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
(2018-3)»

Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-3)»

Nowatorskie podejście do zarządzania jakością w branży morskiej na przykładzie stoczni Ostróda Yacht

PROBLEMY JAKOŚCI
(2018-3)»

Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-3)»

Wydzielanie wyższych kwasów tłuszczowych z ubocznego produktu rafinacji olejów roślinnych (soapstock)

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-3)»

Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-3)»

Zespół doradczy do spraw rozwiązań systemowych w geodezji i kartografii - Zespołu nie ma - i co dalej?

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2018-4)»

r e k l a m a

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

Aura żywność ekologiczna filtracja Inżynieria materiałowa konserwanty suszenie grzyby przemysł chemiczny elektronika grafen hACCP logistyka cukier Herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol przegląd elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy jakość atest 7 kukurydza czekolada gluten gmo antyoksydanty LED kaizen mleko iso 22000 ocena ryzyka drożdże błonnik makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy problemy jakości żywność funkcjonalna przegląd papierniczy wino lody Przegląd Mleczarski orkisz proso Kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata analiza sensoryczna błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne ARONIA opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne celiakia przyprawy probiotyki piwo
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software