Konsument oczekuje, że opakowania
wrażliwych produktów, jak na przykład
artykułów spożywczych, będą bezpieczne
i przy ich stosowaniu wykluczone zostanie
jakiekolwiek ryzyko dla zdrowia. Opakowanie
nie może przekazywać znajdującemu się
w nim produktowi ani swojego zapachu, ani
smaku. Wymaganiom takim mogą sprostać
opakowania wykonane z czystych włókien
pierwotnych.W OSTATNIM CZASIE GORĄCYM TEMATEM BYŁA KWESTIA BEZPIECZEŃSTWA
OPAKOWAŃ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH; W NIEKTÓRYCH
PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH SPRZEDAWANYCH W PUDEŁKACH
Z KARTONU WYPRODUKOWANEGO Z MAKULATURY
STWIERDZONO ŚLADY SZKODLIWYCH OLEJÓW MINERALNYCH.
CZY MÓGŁBY PAN DOKŁADNIEJ WYJAŚNIĆ, O CO CHODZIŁO?
STANISŁAWMOCZULSKI: Po prześledzeniu ścieżki dystrybucji
okazało się, że wspomniane ślady olejów mineralnych pochodziły
z następujących źródeł: farb drukarskich we włóknach
poddanych recyklingowi, jak i farb drukarskich użytych w procesie
druku opakowań, jak również zawarte były w niektórych produktach
spożywczych.
Mimo iż karton prod
[...]




Metoda płatności: Płatności elektroniczne (karta kredytowa, przelew elektroniczny) | |
Dostęp do publikacji (format pdf): 6.00 zł
|
|
Dostęp do Wirtualnej Czytelni - archiwalne e-zeszyty czasopisma (format swf) - 1h: 24.60 zł | |
Dostęp do Wirtualnej Czytelni - archiwalne e-zeszyty czasopisma (format swf) - 4h: 43.05 zł | |
Dostęp do Wirtualnej Czytelni - archiwalne e-zeszyty czasopisma (format swf) - 12h: 73.80 zł | |