• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-12

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Dozór techniczny nieobowiązkowy, ale...


Włodzimierz Gubała 
Nasz Czytelnik, pan Sławomir K. z Gorzowa poinformował nas, że aktualnie prowadzi spór z miejscowym Towarzystwem Ubezpieczeniowym w związku ze zdarzeniem, jakie miało miejsce w jego piekarni. Chodzi o [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

APC. Partnerstwo dla rozwoju
Joanna Cygal 
Należąca do GRUPY APC, a działająca już od 1991 r. w sektorze zaopatrzenia producentów pieczywa i wyrobów cukierniczych, Firma Handlowa BMS-G jest jednym z wiodących przedsiębiorstw w branży na połudn więcej »

Cadbury Wedel. Nowy Staroświecki
W110. rocznicę uruchomienia lokalu przy ul. Szpitalnej firma Cadbury Wedel ponownie otworzyła znany nie tylko warszawiakom firmowy sklep "Staroświecki" i Pijalnię Czekolady. Miejsce to nazwane przez m więcej »

Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. V). Proces czerstwienia i konserwacji chleba plackowego
Michael Abdalla 
Chleb plackowy ma krótki okres świeżości, zależnie od grubości, stąd rodziny zaopatrują się w pieczywo codziennie. Zazwyczaj zakupu dokonują o świcie, aby na śniadanie chleb byi jeszcze gorący. Na Bli więcej »

Dużo błędów - jeszcze więcej biurokracji
Na rynku ukazał się Poradnik pod nazwą "Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku Piekarz Cukiernik" wydany przez Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o. w Gdańsku - wydanie rok 2001. Poradnik te więcej »

Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. II.
Wiesława Szafulera 
W przetwórstwie żywności metodami ekologicznymi zabronione jest: - stosowanie składników pochodzenia rolniczego, które nie mają certyfikatu zgodności z wymaganiami rozporządzenia nr 2092/91, z wyjątki więcej »

ELCAL w natarciu. Kompletne linie do produkcji ciastek
Włodzimierz Gubała 
Minęły zaledwie 3 lata od udanego debiutu na | Targach Polagra 2001 w Poznaniu, gdzie nieznana dotąd na rynku maszyn i urządzeń piei karskich firma Elcal z Białej Rawskiej pokazała wyprodukowany przez więcej »

Europejskie technologie w polskim piekarstwie
Podczas panelu "Europejskie technologie w polskim piekarstwie" poruszone zostały trzy tematy. Ponieważ opiszemy je wkrótce szerzej na naszych łamach, tu tylko krótka informacja. Pierwszy - o zastosowa więcej »

Felieton. Pieczyste z podatnika
Jacek Paprocki 
Jeden pan kupił od drugiego pana samochód. Pech chciał, że drugi pan był złodziejem, a pojazd, o czym nabywca nie wiedział, był kradziony. Gdy sprawa wyszła na jaw, samochód mu zabrano. Czy drugiego p więcej »

Francja- Nieco skomplkowany, ale sprawiedliwy system nauczania
Luc Boulet, dyrektor do spraw szkolenia Narodowego Instytutu Piekarstwa i Ciastkarstwa (INBP) we Francji przedstawił sytuację szkolnictwa zawodowego w piekarstwie swojego kraju. Instytut ten pełni wio więcej »

ISM w nowym miejscu
Organizowane w dniach 30.01 - 02.02 2005 r. targi słodyczy ISM w Kolonii odbędą się w nowych halach. Targi, jak dotychczas, powinny być nadal ważnym miejscem spotkań dla firm produkujących słodycze or więcej »

Jubileuszowe Forum Cukierników
Na tegorocznym forum cukierniczym, w czasie j targów Polagra Food, Zarząd Targów wspólnie l ze Stowarzyszeniem Cukierników Karmelarzy t i Lodziarzy RP święcił jubileusz dziesięciolecia współpracy. Wsp więcej »

Kakao i czekolada pod lupą
Wyroby kakaowe i czekoladowe często nie spełniają wymagań jakościowych deklarowanych przez producenta, są niewłaściwie oznakowane i składowane w nieodpowiednich warunkach - stwierdzili inspektorzy Ins więcej »

Konsekwentnie wspomagany niemiecki eksport słodyczy
Niemieccy eksporterzy wyrobów cukierniczych optymistycznie oceniają swoje szansę eksportowe - informuje "SG Susswarenhandel" (8/2004), relacjonując obrady organizacji German Sweets, skupiającej produc więcej »

Krajowy Produkt - Przyszłością Polski
Stowarzyszenie Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego jest organizacją pozarządową o ogólnopolskim zasięgu działania. Do strategicznych celów działalności statutowej należy więcej »

Listy z Poznania. Pomóżmy uczniom pokochać ich nowy zawód
Wojciech Kandulski 
Szanowni mistrzowie szkolący, nauczyciele zawodu, uczniowie - zbliżające się święta i koniec pierwszego semestru nauki to dobry czas na mniej formalne rozmowy l z naszymi młodymi podopiecznymi i ich r więcej »

Mistrzostwa Cukierników Ziemi Płockiej
Zawsze z prawdziwą radością przyjmujemy do wiadomości informacje o konkursach i wy- I stawach piekarskich i cukierniczych organizowanych w różnych regionach Polski. Cieszy nas, że organizacje branżowe więcej »

Nowy poradnik dla pracowników produkcyjnych piekarni i cukierni
Dla ułatwienia pracodawcom przeprowadzenia takich szkoleń, w październiku br. ukazał się na rynku wydawniczym "Poradnik dla pracowników piekarń i cukierni do podnoszenia kwalifikacji w zakresie GMP, G więcej »

Ogłoszenia drobne
używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, walkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty s więcej »

Polagra Food 2004. Coupe Louis Lesaffre
Magdalena Mart 
Jednym z większych wydarzeń na tegorocznych targach Polagra-Food byty zawody piekarzy rzemieślników z centralnej Europy w ramach międzynarodowych mistrzostw o Puchar Louisa Lesaffre. Nazwa pochodzi od więcej »

Polagra Food 2004. Mistrzostwa Polski Młodych Czeladników w Zawodzie Piekarz
Anna Butka 
Wczasie trwania Targów Polagra-Food, na jubileuszowym X Forum, przygotowanym przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, odbyły się Mistrzostwa Polski Młodych Czeladników w zawodzie piekarz. Do więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Pomimo nacisków władz sanitarnych i stopniowego odstępowania przez producentów od stosowania opakowań wielokrotnego użycia, wielu z nich nada! sprzedaje swoje produkty (surowce dla cukierników i pieka więcej »

Przygotowanie do zawodu piekarz i cukiernik w nowym systemie szkolenia i egzaminowania
Krystyna Jarosz 
Zawód piekarz i cukiernik, zgodnie z klasyfikacją szkolnictwa zawodowego zatwierdzonego przez MENiS (rozporz. Dz.U. Nr 222 póz. 1868 z 2002 roku), jest realizowany na poziomie szkoiy zasadniczej zawod więcej »

Pytania o HACCP (III)
Jestem pracownikiem malej piekarni i cukierni w Słupim pod Kępnem. Szef zlecił mi zadanie wdrożenia HACCP w zakładzie. Materiały, które mam do pomocy to dwa poradniki oraz program komputerowy, a i tak więcej »

Seminarium lodowe w Toruniu. Nowości rynku lodowego
Elżbieta Polak 
Wzesień tradycyjnie obfituje w wiele imprez iranżowych. Firmy zapraszają swoich klien- 5w na seminaria, pokazy, spotkania integrayjne. Jedno z takich seminariów po raz drugi zorganizowała dla producen więcej »

Silosy i piece
Paweł PAROBCZY 
Niesłabnącym zainteresowaniem wśród klientów cieszą się systemy magazynowania i dozowania mąki czyli instalacje silosowe. Zdecydowanie największym powodzeniem cieszą się silosy wewnętrzne, wśród który więcej »

Słodzycze dla dzieci.Tak, ale...
sobom odpowiedzialnym za rozwój produktów za- Uleca się odwiedzanie, obok targów słodyczy, również targów zabawek, ponieważ to, co dziś jest modne wśród zabawek, może być wkrótce wykorzystane w słodyc więcej »

Szukamy Mistrza Świata w Czekoladzie
Barry Callebaut organizuje międzynarodowy konkurs na mistrza czekolady Word Chocolate Masters 2005. Jest to nowy konkurs, który powstał z połączenia dwóch prestiżowych imprez: Grand Prix International więcej »

Świąteczne dekoracje
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowe dni w roku. Już kilka tygodni wcześniej zaczynają się przygotowania do nich, a ich ciepły klimat (mimo zimnej pory roku) zawdzięczamy m.in. dekoracjom. Wszyscy de więcej »

Świąteczne figurki
Bożena SIKOŃ 
Gdy noce stają się coraz dłuższe, a rok zbliża się powoli do końca to znak, że zbliża się czas na małe i większe prezenty. Wtedy właśnie dobra cukiernia ma szansę zaoferować swoim klientom ciekawe, ła więcej »

Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
500 g migdałów, 125 g białek, 450 g cukru pudru, 10 g cynamonu. Wykonanie: Migdały zemleć. Białko ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dobrze wymieszać. Z uzyskanej masy odjąć 200 g na lukier. więcej »

Święto chleba
Odbywające się w pierwszą niedzielę października, drugie warszawskie Święto Chleba zgromadziło tysiące warszawiaków. Na placu Zamkowym, gdzie odbywały się uroczystości i gdzie usytuowano kiermasz wypi więcej »

Tradycje, przysmaki...
Paulina KANIA-LENTES 
W ubiegłorocznym, grudniowym wydaniu "PPiC" zaproponowaliśmy krótki przegląd polskich tra-dycji świątecznych i przepisów na wypieki ty-powe dla różnych regionów naszego kraju. Teraz przyjrzyjmy się wi więcej »

Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz 
Węglowodany. W zależności od rodzaju pieczywa węglowodany stanowią 40-50 g w 100 g pieczywa. Pieczywo razowe jest najuboższe w ten składnik, w przeciwieństwie do pszennego chleba jasnego i bułek. Wśró więcej »

Wegetariańska śmietana
Wgląda i smakuje jak śmietana, ale jest pochodzenia roślinnego. To linia lekkich śmietan oferowanych przez firmę Puratos- Polska Sp. z o.o. Śmietany Ambiante, Whippak, Chantypak i Silkpak to nowoczesn więcej »

Wspólnotowy znak towarowy
Małgorzata Rawa Jarosław Rawa 
fraz z przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej w Polsce zaczęty obowiązywać wspólnotowe znaki towarowe (community Łracfe mari - w skrócie ctm). Z jednej strony rodzi to konieczność respektowania ty więcej »

Wybrane informacje o strukturze oraz ekonomice polskiego i niemieckiego przetwórstwa zbóż
Polskie przetwórstwo zbóż (w tym piekarstwo i ciastkarstwo) od 2000 r. osiąga dobre i dość stabilne wyniki finansowe. Rentowność netto tego sektora przekroczyła 2 proc. przychodów netto i byia wyższa więcej »

Z kraju i ze świata
Podczas tegorocznych targów Polagra firma Unifine Food & Bakę Ingredients zorganizowała loterię dla cukierników. Pomysł cieszył się sporym zainteresowaniem. Do wygrania był odtwarzacz mp3, cd oraz ham więcej »

Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne
Anna Diowksz 
Wdniach 21-22 września 2004 roku Wydziat Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej gościł u siebie uczestników y^XXM Sesji Naukowej Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Sesja więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software