• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-10

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Moda na kawę aromatyzowaną


Co zrobić, by zwiększyć obroty, by sprostać rosnącej konkurencji, by zdobyć nowych klientów? Te i podobne pytania zadają sobie cukiernicy i właściciele kawiarni w wielu krajach, również w Polsce. Wart [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

AGUS sponsorem obchodów 84. rocznicy Cudu nad Wisłą
15. sierpnia 2004 roku w Radzyminie miały miejsce obchody 84. rocznicy Bitwy Warszawskiej zwanej "Cudem nad Wisłą". Hołd poległym w walkach żołnierzom złożyli przedstawiciele lokalnych władz, Burmistr więcej »

Architekt radzi. Marzenich
Dominik Bartelak 
Niemieckie butki (Brotchen) są dla wielu dla mnie też najsmaczniejsze. Może za sprawa tego, że niemiecki chleb (również moim zdaniem) nie jest tak smaczny jak polski. Faktem jest, w Niemczech najlepie więcej »

Bezpieczeństwo żywności - nowe wyzwania przed przemysłem cukierniczym
Przemysł cukierniczy zostat postawiony wobec ogromu nowych zadań - stwierdzili uczestnicy kongresu WSI, (Aachen 14 maja br.). W ocenie WSI, branża została poddana "najcięższym od dziesięcioleci atakom więcej »

Centralne Laboratorium Chłodnictwa wyjaśnia. Dziennikarskie figle psują rynek
Elżbieta Polak 
W Dzienniku Łódzkim pani Hanna Bakuła popełni-ła felieton na temat lodów. Pisze m.in.: "A to 11 fragmenty artykułu, przesianego mi przez wiel- W bicielkę chemiczkę, o tym, skąd się biorą cudowne smaki więcej »

Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. III). Chleb u wczesnochrześcijańskich pisarzy Bliskiego Wschodu
Michael Abdalla 
Bogatej literaturze starożytnych chrześcijan z asyryjskiego (aramejskiego) kręgu kulturo-wego jest wiele odniesień do pszenicy i chleba jako symboli. Najstarszy bodaj zapis znajdujemy u św. Ignacego A więcej »

Dbałość o dobrą bazę techniczną
Włodzimierz GUBAŁA 
Jednym z tematów seminarium SITSpoz. poświęconego konkurencyjności krajowych zakładów piekarskich ("PPiC" 7/04) byia sprawa jakości bazy materialno- -technicznej zakładów i wpływu, jaki na jego pozycj więcej »

Dlaczego chleb słabo koloruje, ma grubą skórkę i podpalone spody
Jerzy Kownacki 
Wady te są spowodowane zazwyczaj następującymi przyczynami. 1. Zbyt niską temperaturą komory wypiekowej pieca. Jednocześnie przy słabym kolorowaniu i grubej skórce występuje z reguły (jeżeli rozrost k więcej »

Francuskie piekarstwo rzemieślnicze
Henryk Piesiewicz 
W piekarstwie francuskim dominuje drobna wyf twórczość rzemieślnicza - najbardziej dynamiczna i nowatorska na świecie. We Francji jest obecnie 33 000 piekarni rzemieślniczych, zapewniają one pracę dla więcej »

II Kongres Żywność, Żywienie a Zdrowie w Polsce zintegrowanej z Unią Europejską
Renata Gasparska 
Kongres otworzył jego przewodniczący i jednocześnie przewodniczący Komitetu Naukowego doc. dr hab. Mirosław Jarosz - kierownik Instytutu Żywności i Żywienia. Sesja inauguracyjna odbyła się pod hasłem więcej »

Kształcenie zawodowe po europejsku. Leonardo pomaga
Dalekosiężnym celem unijnego programu Leonardo da Vinci, w którym Polska uczestniczy od 1998 r., jest dostosowanie systemu kształcenia zawodowego do potrzeb rynku pracy w zjednoczonej Europie i popraw więcej »

Lublin Święto Chleba 2004
Henryk Piesiewicz 
Coroczne Święto Chleba organizowane przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa "Region Lubelszczyzna" cieszy się znakomi- Itą opinią wśród mieszkańców Lublina. I tym razem, mimo niesprzyjającej aur więcej »

Nadzór nad bezpieczeństwem żywności w Polsce
Wiesława Szafulera 
WJadze publiczne państw członkowskich Wspólnoty zobowiązane są przepisami prawa do realizacji zadań z zakresu zdrowia publicznego i ochrony interesów konsumenta, m.in. przez nadzór nad bezpieczeństwem więcej »

Najnowsza technika certyfikowane surowce
okładnie 10 lat temu Griesson-De Beukelaer podjął produkcję pieczywa cukierniczego w Kania w Turyngii (była NRD), uruchamiając tam "najnowocześniejszą fabrykę wypieków w Niemczech", która do dziś zasł więcej »

Nie zapominaj o strategii reklamowej
Anna Łazarowicz 
Przekonywaniu klientów o wyjątkowości firmy i jej produktów oraz pozyskiwaniu ich sympatii siuży dobrze zaplanowana reklama. Aby uchronić swych Czytelników od "wyrzucania pieniędzy w błoto", fachowe c więcej »

Nowa wytwórnia lodów
Z. Grycana 
Zgniew Grycan w sierpniu br. uruchomił nowy zaad produkcji lodów. Na razie produkcja wynosi tyl- ) kilka tyś. l dziennie (pracuje jeden frezer), ale przyszłości firma chce zaopatrywać w lody sieć lodz więcej »

Ogłoszenia drobne
używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, wałkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty s więcej »

Pieniądze z UE
Sektorowy Program Operacyjny, który przez długi czas byt dla branży piekarskiej i cukierni-czej "zakazanym owocem" już wkrótce może stać się dla nich źródłem dofinansowania, tak jak dla wielu innych s więcej »

PIKNIK 2004 z AGRĄ W MUZEUM WSI OPOLSKIEJ
Lidia RYMARZ 
Tradycyjnie, gdyż już trzeci raz, w sobotę 29 maja br. odbył się "PIKNIK Z AGRĄ" zorganizowany w tym roku w MUZEUM WSI OPOLSKIEJ. Do uczestnictwa w spotkaniu zaproszeni zostali obsługiwani przez "APC więcej »

Plejad słodkich pomysłów
Firma Dr.Oetker organizuje konkurs dla uczniów szkót zawodowych kształcących się w zawodzie cukiernika lub ciastkarza. Tematem podzielonego na trzy etapy konkursu jest morze. W pierwszym, na podstawie więcej »

Pod znamkiem chleba i pokoju
Zbigniew MIAZGA 
Wiele działo się w Jaworze i jego okolicach między 27 a 29 sierpnia. Najkrócej: był to ciąg wydarzeń gospodarczych, politycznych, a i towarzyskich. Opowiedzmy o niektórych. Rozpoczęło się w gotyckiej, więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Pracodawcy zatrudniający co najmniej 20 pracowników obowiązani są wydawać (posiadać) regulamin pracy i regulamin wynagradzania. Do liczby pracowników, od której zależy powstanie tego obowiązku zalicza więcej »

Producenci słodyczy nie lekceważą obsesji liczenia kalorii
Producenci wyrobów cukierniczych nie mogą już sobie pozwolić na ignorowanie przybierającego na sile zjawiska, jakim jest stosowanie wszelkiego rodzaju diet odchudzających. Liczba konsumentów, którzy l więcej »

Przepisy Marka Sobkowiaka - Tort Czarny Książę
Mus porzeczkowy 200 g czarnej porzeczki, 50 g cukru, 100 g mascarpone, 150 g czekolady mlecznej, 250 g ubitej śmietany. Wykonanie: Porzeczki zmielić z cukrem i zagotować. Dodać mascarpone i rozpuszczo więcej »

Rola mistrza w kształceniu młodej kadry (II)
Wojciech Kandulski 
Szanowni mistrzowie szko-lący, nauczyciele zawodu i uczniowie - zaczyna się nowy rok szkolny, nowy rok nauczania zawodu. Dla wielu - tak mistrzów i nauczycieli, jak i dla uczniów - będzie to zupełnie więcej »

Rzemieślniczy chleb bez rzemieślników
Biznes Jima Amarala w Portland w stanie Maryland w USA rozwijał się całkiem nieźle, dopóki pobliski su- - permarket sieci Hannaford Brothers' nie uruchomił sprzedaży gorącego pieczywa. Od 2001 r. chle więcej »

Samochód za lody
Marta Stus 
Już po raz drugi nowy samochód trafił do rąk jednego z klientów lodziarni Barbary i Edwarda Szkolnickich z Pobierowa. Trwająca dwa miesiące akcja promocyjna zakończyła się 28 sierpnia uroczystym losow więcej »

Targi Sachsenback 2004 z udziałem Polaków
Honorowymi gośćmi czwartych, Międzynarodowych Targów Piekarstwa i Cukiernictwa, które odbędą się w dniach 30.10-01.11. br. w Lipsku (Niemcy) będą polscy piekarze. Staraniem Stowarzyszenia Rzemieślnikó więcej »

Walne Zgromadzenie SRzP RP Region Lubelszczyzna
Zbigniew Miazga 
Od tego wątku zaczęto się sprawozdanie z działalności Kota SRzP RP "Region Lubelszczyzna" podczas dorocznego walnego zgromadzenia członków. Mowa też byta o innych formach działalności charytatywnej, w więcej »

Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. I)
Małgorzata Mielcarz 
Jak w każdym zawodzie, tak i w piekarstwie, rzemieślnik zajmujący się określoną produkcją powinien opanować wszelkie metody wytwarzania swojego wyrobu, ale również - a może przede wszystkim - powinien więcej »

Weryfikacja pieca z wymuszonym nadmuchem
Włodzimierz Gubała 
Jeden z Czytelników "Przeglądu", przeprowadzający modernizację swojej piekarni, zwrócił się do Redakcji z następującą prośbą: Prowadzę rozmowy w sprawie zakupu nowego pieca piekarskiego. Piec ten, pro więcej »

Wszystko dla nas, ale bez nas
Ryszard KAUF 
Przeglądam przypadkowo otrzymany projekt "Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu piekarniczego". Czytam i przekonuję się, że jes więcej »

XII Międzynarodowa Konferencja Skrobiowa
Marek Sikora 
XII Międzynarodowa Konferencja Skrobiowa odbyta się w dniach 14-18 czerwca 2004 r. w Krakowie. Na podstawie wcześniejszych porozumień pomiędzy polskimi i rosyjskimi organizatorami, Międzynarodowa Konf więcej »

Z kraju i ze świata
Zarówno dla piekarzy jak i dla specjalistów od marketingu zajmujących się naszą branżą nie bez znaczenia jest to, jaki chleb konsumenci jadają najchętniej, czym się kierują przy jego wyborze, a w dals więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software