• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 116514 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-9

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Polska w drodze po Puchar Świata w Piekarstwie


Zainicjowany w 1992 roku, Puchar Świata w Piekarstwie gromadzi co trzy lata 12 najlepszych drużyn piekarskich z całego świata. VI Światowy Puchar w Piekarstwie odbędzie się w kwietniu 2005 roku podcza [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378,00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340,20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288,00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144,00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72,00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

5 lat grupy APC
Stefan Pałya 
Obecnie nasza Grupa zrzesza 14 Udziałowców rozsianych na terenie całego kraju. Łącznie posiadamy 26 oddziałów: które: - obsługują blisko 4500 zakładów rzemieślniczych, - zatrudniają ponad 300 pracowni więcej »

APC. Finał promocji 26 wygrywa
Wystarczy zaopatrywać się we właściwej hurtowni, żeby otrzymać w nagrodę samochód. Taki wniosek można byioby wysnuć patrząc na przykład Gerarda Kolarskiego z Zębowic k. Opola, który wygrał Fiata Panda więcej »

Aromaty spożywcze w nowym Rozporządzeniu Ministra Zdrowia dostosowanym do wymogów unijnych
Bolesław HOFFMAN 
Substancje dodatkowe i wspomagające odgrywają coraz większą rolę w produkcji żywności. Dlatego organa Unii Europejskiej wydając w tej prawie kolejne dyrektywy, przywiązują tak istotne znaczenie do szc więcej »

Atuty i szanse IBIS na konkurencyjnym rynku producentów maszyn i urządzeń dla piekarni i ciastkarni - rozmowa z Romanem Maciubą, wiceprezesem firmy
Jerzy Kownacki 
Panie Prezesie pamiętamy, że firma IBIS została wyodrębniona na początku lat 90. z działającego od przeszło 160 lat (istniejącego zresztą do dziś) przedsiębiorstwa "Spomasz" zajmującego się działalnoś więcej »

Chleba naszego powszedniego...
Małgorzata Mielcarz 
Mimo że oficjalne źródła donoszą o coraz mniejszej ilości spożywanego przez staty-stycznego Polaka chleba, nie jest to do końca I prawdą. Nasze społeczeństwo sukcesywnie ubożeje, a kupując mniejszą il więcej »

Działania Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-spożywczych na rzecz ułatwienia dostępu polskich artykułów rolno-spożywczych do rynku Federacji Rosyjskiej
Magdalena Żelazna 
Artykuły rolno-spożywcze eksportowane do Federacji Rosyjskiej, Ukrainy, jak również innych krajów WNP podlegają obowiązkowej certyfikacji. W przypadku Federacji Rosyjskiej oznacza to, że produkty wpro więcej »

Felieton - Pomysłowt zajączek
Jacek PAPROCKI 
Ja, chciałem dać spokój sanepidowi - bo w końcu ile lożna pomstować na zaokrąglenia i robaki. Mnie przyjmniej się już znudziło. Czytelnikom na pewno wcześniej niż mnie. W dodatku im dłużej wałkuje się więcej »

GETH. Piece Miwe - 85 lat tradycji i najwyższej jakości
Firma MIWE została założona w 1919 roku przez Michaela Wenza w niemieckiej miejscowości Arnstein. Największy rozwój firmy nastąpił dopiero po II wojnie światowej, kiedy to Michae! Wenz, wspólnie z syn więcej »

Glimek. Jakość obsługi a wyrobiona marka produktu
Jacek SZCZEPANIAK 
To samo dotyczy kultury obsługi klienta, który w Polsce już odzwyczaił się być petentem. Piekarze występują na przemian w obu rolach: klienta i oferenta. Z jednej strony obłaskawiani są przez producen więcej »

HERT. Czystość i higiena - moda czy konieczność.Rrozmowa z Michałem Barcickim, menedżerem produktu w firmie Hert
Magdalena Mart 
W ostatnich dwóch latach obserwujemy w Polsce dynamiczny wzrost sprzedaży maszyn służących utrzymaniu czystości w zakładach produkcji piekarskiej i cukierniczej. Z czego to wynika? Michał Barcicki: De więcej »

HI-TEK. Dzielarkę ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
Rośnie zainteresowanie na naszym rynku dzielarkę ciasta SLIM, produkcji holenderskiej firmy DAUB. Piekarze ostrożnie podchodzą do mechanizacji dzielenia, ponieważ maszyny powodują "męczenie ciasta". W więcej »

II Pyskowickie Targi Piekarniczo-Cukiernicze Polmarkus 2004
Lucyna Kubicka 
Dwudniowe II Pyskowickie Targi Piekarniczo-Cukiernicze Polmarkus 2004 przyciągnęły niespo- dziewaną liczbę gości. Można śmiało rzec, iż pod każdym względem były one rekordowe. Do udziału w targach zgł więcej »

Jak powstaje prawo
Renata Gasparska 
Odpowiedź na to pytanie można uzyskać analizując przykłady tworzenia projektów aktów prawnych w jednym z ministerialnych departamentów. Projekty te po przejściu ścieżki legislacyjnej stają się przepis więcej »

Krakowskie Święto Chleba
Zorganizowane po raz pierwszy w tak dużej skali krakowskie święto chleba zostało połączone z festiwalem produktów regionalnych. Kiermaszowi na placu Wolnica, na którym wiele lokalnych piekarni prezent więcej »

Kwartet - BAKELS. Razem jesteśmy jeszcze lepsi
Kwartet, czołowy dostawca wysokiej jakości surowców dla polskiej branży cukierniczej ogłosił, że dołączył do międzynarodowej Grupy Bakels. Bakels, który w tym roku obchodzi stulecie swojego istnienia, więcej »

Manufaktura cukiernicza w Kopenhadze
Renata Gasparska 
Wdobie olbrzymiego postępu technicznego, automatyzacji procesów produkcyjnych, w zdumienie wprawia pracująca po dziś dzień manufaktura cukiernicza w samym centrum Kopenhagi. Stuletnia fabryka słodyczy więcej »

Marzy mi się jedna, silna reprezentacja piekarzy - rozmowa z Andrzejem Szydlowskim, prezydentem Światowej Unii Piekarzy
Marta Stus 
Kwiczy się wkrótce Pana kadencja jako prezydenta UIB. Jak by Pan podsumował ten okres swojej działalności? Kończy się kadencja i ciągle podróże. Z pewnego punktu widzenia to dobrze. Jestem pierwszym p więcej »

Mini Rex 3000 - trafny wybór
Jan KAMIONEK 
W Pana piekarni przez dtugi czas stosowany byt talerzowy system dzielenia ciasta. Obecnie proces ten odbywa się automatycznie. Co wpłynęło na Pana decyzję o zmianie? Decyzja ta wynikła z potrzeby unow więcej »

Nie samym chlebem człowiek żyje
Zbigniew BARANOWSKI Piotr KOPERSKI 
Wrocławskie Koło Piekarzy przy Stowarzyszeniu Rzemieślników Piekarstwa RP zorganizowało V Mistrzostwa Piekarzy w Wędkarstwie. Co roku odbywają się one w innej części Skandynawii. Tym razem wybrali prz więcej »

Obwarzanek jak najbardziej krakowski
Okrągły, spleciony kawałek ciasta, zlepiony na końcach, bokiem posypany grubą solą, sezamem lub makiem, przez krakowian nazywany obwarzankiem lub bajglem, przez turystów najczęściej precelkiem, od nie więcej »

Opakowanie a środowisko
Renata GASPARSKA 
Seminaria organizowane przez Centralny Ośrodek Ba-dawczo-Rozwojowy Opakowań w Warszawie na trwale "wpisały się w jego kalendarium. Ostatnie seminarium pt. "Opakowania a środowisko" odbyło się 29 czerw więcej »

PACKSERVICE. Opakowania foliowe - dobry wybór
Maciej KNUL 
Jlk ktualne przepisy prawne zobowiązują do używania m % właściwych opakowań indywidualnych do pieczymmJL wa sprzedawanego w niemal wszystkich punktach f mhandłu detalicznego. W szerokiej gamie materia więcej »

Panel PPiC Polagra Food. Przygotowanie do zawodu piekarz-cukiernik w nowym systemie szkolenia i egzaminowania (również w aspekcie pracy w krajach UE
Krystyna Jarosz 
Planowany przez Redakcję panel dyskusyjny dla osób związanych z kształceniem w zawodzie piekarz-cukiernik wzbudził szerokie zainteresowanie środowiska nauczycieli zawodu, o czym świadczy nadesłana do więcej »

Piec rurowo-ceramiczny Axa Vapor
Słowacka firma AXA jest od wielu lat związana z piekarstwem. Konstrukcja pieców AXA Vapor jest wynikiem wynikających stąd doświadczeń. W piecach AXA Vapor połączono nowoczesne technologie z rozwiązani więcej »

Polacy w Las Vegas. Wrócili z tarczą
Polskiej ekipie, która na początku lipca wyruszała |na drużynowe mistrzostwa świata cukierników do Las Vegas życzyliśmy udanego występu. Nasi zawodnicy wprawdzie nie zdobyli laurów, ale wrócili z tarc więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Procedury i obowiązki związane z nabyciem samochodu przez przedsiębiorcę (czynny podatnik VAT) zależą od tego czy kupiony przez niego samochód był pojazdem nowym, czy też używanym, czy byt to samochód więcej »

PROFESIONAL. Zapraszamy na Polagrę
Europejska Szkoła Mistrzów "Profesjonal" w Poznaniu serdecznie zaprasza wszystkich cukierników, nauczycieli i uczniów do odwiedzenia naszego stoiska na targach Polagra (pawilon 5, stoisko 50}. Przygot więcej »

Reforma reżimu cukrowego jest nieunikniona
Marek Przeździak 
Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych POLBISCO jest jednym l z największych przemysłowych użytkowników cukru w Polsce. Członkowie naszego Stowarzyszenia włożyli duż więcej »

Rola mistrza w kształceniu młodej kadry
Wojciech Kandulski 
Szanowni mistrzowie szkolący, nauczyciele zawodu, uczniowie, korzystając z uprzejmości wydawców "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego" chciałbym się z Wami podzielić moją wiedzą na temat szkolenia z więcej »

SAVPOL - współpraca dla rozwoju - rozmowa z Tadeuszem Ciskiem, prezesem zarządu i Tomaszem Ciskiem, wiceprezesem zarządu
Andrzej Kłapyta 
Firma Savpol ma ugruntowaną pozycję na rynku zaopatrzenia piekarni i cukierni i nadal się rozwija. Najnowszy rozdział jej historii to okres szeroko zakrojonych inwestycji. Jaki wpływ będą one miały na więcej »

Sezon lodowy w pełni
Według sprzedawców, prawdziwym przebojem tego lata stały się wśród dzieci lody Algidy "kolorki". Nowe lody o smaku pomarańczowym, cytrynowym, jabłkowym i jagodowym barwią język na czarno, czerwono, ni więcej »

Spotkajmy się na Polagrze
tegoroczne targi Polagra Food, choć odbywają się w tym samym co zwykle miejscu, mogą być inne niż dawniej. Polska jest już członkiem Unii Europejskiej i, być może, zmieni to oblicze tej najważniejszej więcej »

System ochrony regionalnych i tradycyjnych produktów rolnych oraz artykułów spożywczych w świetle obowiązującego wspólnotowego prawa
Wiesława Szafulera Justyna Zwolińska 
System ochrony regionalnych i tradycyjnych produktów rolnych i artykułów spożywczych powstał |w Unii Europejskiej w 1992 r. Określony jest w nastepujących rozporządzeniach: - rozporządzeniu Rady nr 20 więcej »

Święto krokodyla
Jadwiga PIOTROWICZ 
- pod takim hasłem przebiegał V krokodylowy weekend w Okunince nad Jeziorem Białym. Bohater imprezy tak zainspirował środowiska twórcze, że narodził się pomysł zorganizowania konkursu "PIECZEMY KROKOD więcej »

TANAKE S.A. + SPIROMATIC N.V. Bezpieczeństwo i higiena w przechowaniu i transporcie surowców sypkich
Piotr KIEŁBIEWSKI 
Firma Tanake S.A. (www.tanake.com.pl) oferuje silosy i kompletne wyposażenie do składowania, transportu i ważenia produktów sypkich, takich jak mąka, cukier, mleko w proszku itd. Nasza oferta przeznac więcej »

To był finał
Zbigniew MIAZGA 
Nowy Sącz na początku lipca gościnnie podejmował piekarzy z kraju i zagranicy grających w piłkę nożną. Tegoroczna impreza, podobnie jak i ta sprzed roku, byia przygotowana wzorowo. Uczestnicy chwalili więcej »

U Lecha w Łapach - już wkrótce HACCP i ISO. Cz. II
Dużo uwagi L. Truskolawski poświęca sprawom higieny w cukierni. Od kilku lat na każdym stanowisku obowiązują harmonogramy utrzymania czystości, czego wymaga HACCP. Każdy dział w cukierni ma własną zmy więcej »

Uchwała Krajowego Zjazdu SITSpoż.
W nr. 8/2004 "Przeglądu" zamieściliśmy relację z XXXVI Krajowego Zjazdu Delegatów SITSpoż., który odbył się w czerwcu w Poświętnem. W uzupełnieniu tamtej informacji zamieszczamy poniższy tekst. Powoła więcej »

ULA TRADE
700 g kruchego ciasta, 2400 g masy serowej*, 700 g brzoskwiń z puszki, 200 g żelu CLARO*, 50 g migdałów w płatkach, uprażonych. Przygotowanie: Formy wyłożyć ciastem. Każdą formę napełnić masą serową i więcej »

W sprawie aromatów spożywczych zawierających zawierających alkohol etylowy (spirytus)
Wzwiązku z licznymi zapytaniami w sprawie aromatów spożywczych zawierających spirytus, Polska Izba Dodatków do Żywności wystąpiła z prośbą o interpretację do Departmentu Podatku Akcyzowego Ministerstw więcej »

Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Młynarzy RP
Jadwiga Rothkaehl 
18 zerwca 2004 r. w Przysieku k. Torunia odbyło się Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Młynarzy RP. Przedstawiono sprawozdania za 2003 r. z działalności organizacyjno- statutowej i finansowej Zarz więcej »

Winkler Wachtel Polska. System STIR w piecach winklerowskich - rewolucyjny przełom w wypieku pieczywa
Jerzy Kownacki Włodzimierz Gubała 
Czy bez szkody dla jakości możliwy jest skrócony wypiek? Na tak postawione pytanie odpowiedź może być wyłącznie jedna i jednoznaczna, a mianowicie: przy stosowaniu dotychczas znanych pieców piekarskic więcej »

Winterhalter to profesjonalny oraz sprawdzony partner piekarzy i cukierników
Każdy nowoczesny zakład dbający o wysoki standard, wygodę i higienę inwestuje w urządzenia, które czynią produkcję racjonalną, sprawną i bezpieczną. W wyposażeniu tych zakładów nie może więc zabraknąć więcej »

Wkrótce polska ustawa
W Polsce rośnie zainteresowanie wyrobami z różnych regionów kraju, podobnie jak wyrobami tradycyjnymi. Do Urzędu Patentowego dzwoni f coraz więcej osób z pytaniami na ten temat, ale lawiny wniosków ni więcej »

Z dobrego wyciśniesz więcej
Na temat tak nieskomplikowanych półproduktów, jak polewa czekoladowa czy krem orzechowy nie można powiedzieć zbyt wiele poza tym, o czym klienci już sami wiedzą. A jednak, jak się często okazuje, wied więcej »

Z kraju i ze świata
Używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, walkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty s więcej »

Z kraju i ze świata
Na znaczny wzrost niemieckiego importu wyrobów cukierniczych z krajów spoza UE w 2003 r. wpłynęły dostawy z pięciu krajów, które SG Siisswarenhandel" (5/2004) określa jako "Top Five", czyli wielka pią więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

2018-08-22

SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY»

2018-06-26

BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ»

2018-06-20

BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie»

Możliwości współpracy automatyki samoczynnego załączania rezerwy i systemu FDIR

WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
(2018-12)»

Modelowanie spalania paliw gazowych w komorach grzewczych metodą DRGEPSA

HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
(2018-12)»

Wybrane zagadnienia postępowania z odpadami w kontekście bezpieczeństwa ekologicznego na przykładzie Wojskowych Zakładów Uzbrojenia S.A.

PROBLEMY JAKOŚCI
(2018-12)»

Jak zmiany klimatu wpływają na niedźwiedzia brunatnego?

AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
(2018-12)»

Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-12)»

Radar harmoniczny do wykrywania zdalnie uruchamianych ładunków IED

ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
(2018-12)»

Długoterminowe magazynowanie energii w złożach adsorpcyjnych

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Wykorzystanie metod i narzędzi zarządzania jakością usług w podmiotach leczniczych. Analiza przypadków

PROBLEMY JAKOŚCI
(2019-1)»

Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-12)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

aura żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie grzyby przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol przegląd elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo Amarantus olej rzepakowy jakość atest 7 kukurydza czekolada gluten gmo antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik Przemysl Chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY problemy jakości żywność funkcjonalna przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa wzbogacanie żywności antocyjany Akrylamid ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata analiza sensoryczna błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne ARONIA opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności Wiadomości elektrotechniczne celiakia salmonella przyprawy probiotyki PIWO
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software