• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 116514 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-7

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Kruszwica. Ciasta półfrancuskie drożdżowe


Gyorgy Karlovits Leszek Barczak Ryszard Soiński 
W poprzednich numerach "PPiC" (5 i 6/2004) zaprezentowaliśmy technologię produkcji ciasta francuskiego listkowego z wykorzystaniem margaryny Maestra Puff Pastry z Z.T. Kruszwica oraz cztery metody wpr [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378,00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340,20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288,00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144,00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72,00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

APC. Zygmunt Budacz z Wieliczki kolejnym laureatem promiocji 26 Wygrywa
Joanna Cygal Tomasz Dziuk 
Jedną z cenniejszych nagród w promocji "26 Wygrywa" otrzymał m.in. właściciel cukierni "Promyk" z Wieliczki pan Zygmunt Budacz. Telewizor marki Daewoo trafił w ręce człowieka, który - jak sam twierdzi więcej »

Architekt radzi. Cukiernia na 17 m2
Dominik Bartelak 
Czy lokal w narożniku kamienicy, który przez 20 lat był kioskiem "Ruchu" o powierzchni około 17m2 nadaje się na cukiernię? Teoretycznie tak, ale jak upchnąć tam witryny, regały i wszystkie inne urządz więcej »

BelBa - Niemiecka Szkoła Piekarstwa, gdzie tradycja lączy się z innowacyjnością
Obecna sytuacja na rynkach zbytu w wielu krajach Europy, jak też w USA, stała się dla rzemieślniczych piekarni malej i średniej wielkości o wiele trudniejsza niż przed laty. Na rynek zaczęty wchodzić więcej »

Chleb plackowy u podstaw cywilizacji
Michael Abdalla 
Zgodnie z biblijną wersją chronologiczną stworzenia świata, rośliny mają dłuższą historię aniżeli człowiek. Ze sformułowań zawartych w Księdze Rodzaju wynika np., że trawy, a więc również Dzięki badan więcej »

Cukiernia i piekarnia przykładami polskiego sukcesu
Należąca do Zbigniewa Śliwieńskiego cukiernia PRO-ICE z Bytomia oraz piekarnia Zbigniewa Matląga z Zimnej Brzeźnicy w woj. lubuskim zostały laureatami konkursu "Polski Sukces 2003". Symbolizujące to p więcej »

Delicjada. Święto cukierników w Szczecinie
Teresa Nowak 
Tegoroczna trzecia już DELICJADA odbyła się w dniach 23-25 kwietnia, na terenie Międzynarodowych Targów Szczecińskich, dzięki pomocy wielu sponsorów i zaangażowanych zawodowo w cukiernictwo firm, cuki więcej »

Felieton. Sprawiedliwy podział według Kubusia Puchatka
Jacek Paprocki 
Połowa maja, kwitną bzy i kasztany, maturę mam już za sobą, jestem Europejczykiem - więc powinienem się cieszyć. Ale jakoś nie mogę. Przyczyną jest pewnie pogoda i... lektura. Pogoda zła - pada i zimn więcej »

Gdańskie Młyny i Spichlerze Dr Cordesmeyer Sp. z o.o. Doświadczenie, Jakość, Nowoczesność
Firma Gdańskie Młyny i Spichlerze Dr Cordesmeyer - Sp. z o.o. jest znanym i cenionym producentem przetworów zbożowych. Koncentruje się na osiągnięciu standardów największych prężnie rozwijających się więcej »

Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym.Część I. Guma ksantanowa
Stanisław Kowalski Marek Sikora 
Hydrokoloidy polisacharydowe, a właściwie ich j roztwory, odgrywają coraz bardziej znaczącą roj lę w opracowywaniu produktów spożywczych, i ksztaitując między innymi ich teksturę, stabilizując oraz wz więcej »

Informacja o zebraniu Zarządu Głównego SITSpoż, 11.05.2004 r.
Tematem obrad Zarządu Głównego Stowarzyszenia Naukowo- Technicznego Inżynierów i Techników Przemysiu Spożywczego w dniu 11 maja 2004 roku byio przyjęcie sprawozdania z działalności merytorycznej i fin więcej »

Interesujące przykłady
Także w tym roku najwięksi producenci słodyczy przygotowali nowe wyroby na lato. Przy ich opracowywaniu główny nacisk położono na owoce i to takie, które jednoznacznie kojarzą się z orzeźwiającym smak więcej »

Irpol. Oferujemy praktycznie wszystko do wyposażenie piekarni lub cukierni
Po okresie pewnego zastoju w sektorze piekarskocukierniczym zaczynamy powracać do normalnych rytmów sprzedaży. Zastój spowodowany byt wieloma niewiadomymi związanymi przede wszystkim z przystąpieniem więcej »

IV Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Zasadach BHP dla Uczniów z Zakładów Rzemieślniczych 2004 r.
Jadwiga Piotrowicz 
14!- maja w siedzibie Związku Rzemiosła Polskiego w Warszawie odbyi się finał W edycji Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Zasadach bhp dla Uczniów z Zakładów Rzemieślniczych. Młodzież wielu zakładów rz więcej »

Jeszcze o przestrzeganiu zasad gwarantujących trafny wybór odpowiedniej maszyny, pieca lub urządzenia
Jerzy Kownacki 
Nietrafny wybór maszyny, urządzenia czy pieca, to nie tylko strata pieniędzy, ale i kłopoty związane z pogorszeniem jakości wyrobów, częstymi awariami urządzeń i koniecznością zapewnienia nadmiernych więcej »

Jeszcze o przestrzeganiu zasad gwarantujących trafny wybór odpowiedniej maszyny, pieca lub urządzenia
Jerzy Kownacki 
Nietrafny wybór maszyny, urządzenia czy pieca, to nie tylko strata pieniędzy, ale i kłopoty związane z pogorszeniem jakości wyrobów, częstymi awariami urządzeń i koniecznością zapewnienia nadmiernych więcej »

K-2. Rewolucja w cukierni rozpoczęta
Wwyniku wieloletnich prób i doświadczeń firma BRAVO wprowadziła na rynek urządzenie o nazwie TRITTICO EXECUTIVE (patrz okładka), które pozwala wrócić rzemieślnikom do tradycyjnego cukiernictwa, cukier więcej »

Kobo - swoim klientom
Spotkania integracyjne organizuje dziś wiele firm: dla swoich pracowników, dla odbiorców lub kooperantów. Bliższe poznanie się z reguły owocuje wzrostem zaufania i zacieśnieniem współpracy, zwłaszcza więcej »

KR PiC
W nr. 3/2004 "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego" opublikowany został list naszego Czytelnika z Lublina skarżącego się na praktyki monopolistycznych działań stosowane przez miejskie przedsiębiorst więcej »

Nowa ustawa o nadmiernych zapasach
W Dzienniku Ustaw Nr 97 z dnia l maja br. ukazała się nowa ustawa o nadmiernych zapasach. W największym skrócie jej ostateczny kształt uwzględnia: i podwyższenie limitu zapasów (tab.), - wyłączenie z więcej »

Ogłoszenia drobne
Używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, walkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty s więcej »

Ogólnopolskie Porozumienie Piekarzy
Anna Korfel 
Po wydarzeniach ostatnich miesięcy (protesty piekafrzy) związanych z zaostrzającą się sytuacją w branży piekarskiej wynikającą m.in. z faktu wejścia Polski do Unii Europejskiej (konieczność wdrażania więcej »

Olsztyn - w stronę integracji
W dniu 24 maja br. z inicjatywy Związku Praco- dawców Pod Nazwą Cech Rzemiosł Różnych (pod tą nazwą od 1997 r.) w Olsztynie odbyło się spotkanie branży piekarskiej i cukierniczej. Na spotkanie zostali więcej »

Pannetone w Sieradzu
Wdniach 19-22 kwietnia 2004 Centrum Szkoleniowe Kwartet gościło osobę wyjątkową, znakomitego włoskiego cukiernika, mistrza Bruno Tosiego. Cukiernia mistrza Tosiego położona jest w Salsomaggiore Termę więcej »

Piekarz swoj, a Rząd swoje
Anna BUTKA 
Po raz pierwszy w historii Rada Ministrów Rzeczpospolitej Polskiej zajęła się sprawą piekarstwa polskiego. Po petycji złożonej 9 II 2004 r., w dniu 17 II 2004 r. w punkcie 14 porządku obrad Rada Minis więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
W sytuacji gdy pracownik nie może wykonywać pracy z przyczyn leżących po stronie pracodawcy, mimo iż jest gotów do jej wykonywania, należy mu się wyplata za czas przestoju. Wysokość tej wypłaty wylicz więcej »

Poznańscy cukiernicy od pierwszych chwil w zjednoczonej Europie
W dniach 30.04 i 1.05 w Berlinie na placu pod Bramą Brandenburską odbył się uroczysty festyn zorganizowany przez ambasady wszystkich państw wstępujących do Unii Europejskiej. Każde państwo prezentował więcej »

Roma w Nowem
Niewielkie, rozrzucone po Polsce miejscowości, mają swoje firmy z dużymi tradycjami. Rozwinięcie firmy w ciągu 32 lat, mimo trudności, które każdy w bran-ży cukierniczej dobrze zna, nie było takie łat więcej »

Sachsenback - Specjalistyczne Targi Rzemiosła Piekarskiego i Cukierniczego
Wdniach 30.10-01.11.2004 w Lipsku po raz kolejny odbędą się Specjalistyczne Targi Rzemiosła Piekarskiego i Cukierniczego Sachsenback. Na tegoroczną edycję organizatorzy zaprosili jako kraj partnerski więcej »

Salon SIAB w Weronie. Bogata oferta dla rzemiosła
Znakomita większość spośród 550 wystawców (z 18 krajów) adresowała swoją ofertę do włoskiego odbiorcy. Mimo że, jak stwierdził w wypowiedzi dla "PPiC" - sekretarz generalny Promopan, firmy promującej więcej »

Seminarium piekarskie w Krakowie
Włodzimierz GUBAŁA 
Zinicjatywy i staraniem kierownictwa firmy Wachtel- -Polska odbyło się w dniach 11-14. 05. 04 w Krakowie, w nowoczesnych i przestronnych salach Centrum Szkoleniowego "Bajer" - seminarium piekarskie, n więcej »

Seminarium w Miedzeszynie
Włodzimierz GUBAŁA 
Wdniach 20-21.04.2004 r. w Centrum Szkoleniowo- Konferencyjnym SCH w Miedzeszynie k. Warszawy, staraniem i z inicjatywy Zarządu Głównego SITSpoż. odbyto się seminarium poświęcone roli małych i średnic więcej »

Skrobia oporna i jej znaczenie
Wacław Leszczyński 
Skrobia jest składnikiem wszystkich organizmów roślinnych, odkładanym w bulwach, nasionach i innych organach stanowiąc ich główny materiał zapasowy. Ziarna zbóż chlebowych zawierają jej ok. 70 proc. w więcej »

Spróbuj Forda... w Krośnie
Marta Urbanowicz-Matelowska 
Tak naprawdę była to wielka "Wiosenna eksplozja atrakcji". Taką bowiem nazwę miała impreza przygotowana z dużym rozmachem i zaangażowaniem środków oraz wykorzystaniem wielkiej inwencji jej pomysłodawc więcej »

W Szkole Głównej Gospodartwa Wiejskiego - o jakości żywności
HACCP daje wiele korzyści zarówno właścicielom firm jak i konsumentom, ale jednocześnie stal się narzędziem walki konkurencyjnej starych krajów l członkowskich UE z nowymi - taki wniosek wynika z wypo więcej »

Wojewódzki konkurs wyrobów piekarniczych Bratoszewice 2004
W dniach 24-25 kwietnia br. odbył się "Wojewódzki Konkurs Wyrobów Piekarniczych - Bratoszewice 2004" zorganizowany przez Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach pod patronatem wojewod więcej »

Wyśmienite cukiernictwo - bez tradycji
Anna Korfel 
Czy można zostać cukiernikiem nie mając wykształcenia, ani tradycji rodzinnych w tym kierunku? Czy wystarczy miłość do nowo odkrytego zawodu, pracowitość, wytrwałość rzetelność, "'-'- . ^ ' ' i i " -, więcej »

Z kraju i ze świata
Nestle zamierza wzmocnić swoją pozycję na polskim rynku lodów. Nowa linia produkcyjna uruchomiona w zakładzie w Namysłowie określana jest jako najnowocześniejsza w Europie. Efektem wzrostu produkcji m więcej »

Znakowanie opakowań lodów w świetle polskich i europejskich przepisów
Elżbieta Polak 
Wostatnich miesiącach ukazało się szereg nowych dokumentów dostosowujących polskie akty prawne do wymogów unijnych. Szczególnie dużo emocji i dyskusji wzbudziły wśród producentów przepisy dotyczące zn więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

2018-08-22

SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY»

2018-06-26

BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ»

2018-06-20

BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie»

Możliwości współpracy automatyki samoczynnego załączania rezerwy i systemu FDIR

WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
(2018-12)»

Modelowanie spalania paliw gazowych w komorach grzewczych metodą DRGEPSA

HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
(2018-12)»

Wybrane zagadnienia postępowania z odpadami w kontekście bezpieczeństwa ekologicznego na przykładzie Wojskowych Zakładów Uzbrojenia S.A.

PROBLEMY JAKOŚCI
(2018-12)»

Jak zmiany klimatu wpływają na niedźwiedzia brunatnego?

AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
(2018-12)»

Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-12)»

Radar harmoniczny do wykrywania zdalnie uruchamianych ładunków IED

ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
(2018-12)»

Długoterminowe magazynowanie energii w złożach adsorpcyjnych

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Wykorzystanie metod i narzędzi zarządzania jakością usług w podmiotach leczniczych. Analiza przypadków

PROBLEMY JAKOŚCI
(2019-1)»

Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-12)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

aura żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie grzyby przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol przegląd elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo Amarantus olej rzepakowy jakość atest 7 kukurydza czekolada gluten gmo antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik Przemysl Chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY problemy jakości żywność funkcjonalna przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa wzbogacanie żywności antocyjany Akrylamid ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata analiza sensoryczna błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne ARONIA opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności Wiadomości elektrotechniczne celiakia salmonella przyprawy probiotyki PIWO
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software