• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-6

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Edukacja z Przeglądem...


Mirosława SULIK-PAŁKA 
Dziesięć lat temu w Zasadniczej Szkole Zawodowej Specjalnej w Ostrowcu Świętokrzyskim przy ul. Gulińskiego 8 otworzono nowy kierunek kształcenia w zawodzie piekarz. Od tego momentu datuje się edukacyj [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

ABC prawa UE
Alina Budner 
Prawo wspólnotowe tworzy ogól aktów prawnych stanowionych w ramach Wspólnot Europejskich. Do niedawna byty to: Europejska Wspólnota Węgla i Stali, Europejska Wspólnota Energii Atomowej i Europejska Ws więcej »

Baltpiek 2004 - europejski standard
Henryk Piesiewicz 
Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa Baltpiek, łącznie z Targami Wyposażenia i Zaopatrzenia Obiektów Gastronomicznych, Hoteli i Sklepów Gastroexpo, stały się największą krajową imprezą branżow więcej »

Chleb na cele charytatywne
Równie dużo niejasności co w przypadku VATu na pieczywo, narosło wokół sprawy przekazywania niesprzedanego pieczywa na cele charytatywne. Zgodnie z zasadami bezpieczeństwa żywności, pieczywo wracające więcej »

Cztery typy ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz 
Wytwarzanie ciast w piekarstwie i ciastkarstwie polega na transformacji uwadnianych cząstek mąki w ciało lepkosprężyste poprzez ręczną lub mechaniczną obróbkę (mieszenie). Ilość dolewanej wody do mąki więcej »

Czy można więcej zarobić na chlebie
Krystyna JAROSZ 
TAK! Prowadząc inwestycje należy pamiętać czemu ma ona służyć. Nie chciałem akceptować rozwiązań połowicznych. Kupiłem modułową linię do chleba firmy "WIECZOREK", ponieważ dzięki niej całkowicie rozwi więcej »

Czy powrót do tradycji uratuje firmy rzemieślnicze.Wywiad ze Stanislawem Butką, Starszym Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu
Anna Butka 
Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu ma tradycję sięgającą roku 1253. W ciągu minionych wieków na pewno zmieniła się rola Cechu. Rodzi się jednak pytanie czy w dzisiejszych czasach tego typu organiz więcej »

Dekoracje cukiernicze kolejnym produktem markowym Grupy APC
Tomasz Dziuk 
Od l maja br. gama produktów biorących udział w ogólnopolskiej promocji GRUPY APC, poszerzyła się o dekoracje cukiernicze. Na początku proponujemy Państwu "Różę średnią APC" w kartonach mieszczących 5 więcej »

Dobra tradycja
Wpierwszą niedzielę po Wielkanocy, w kościele Sióstr Sakramentek na Rynku Nowego Miasta w Warszawie spotkali się rzemieślnicy - członkowie warszawskiego Cechu Rzemiosł Spożywczych (skupiającego główni więcej »

EuroGastro i EuroSweet 2004
Organizowane w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki targi EuroGastro przeznaczone są przede wszystkim dla gastronomii i hotelarstwa, ale i w tym roku pewna cześć oferty była adresowana do cukierników i więcej »

Felieton. Białe Myszki
Jacek Papocki 
T"zanim zacząłem natychmiast utknąłem. Bo za co się nie wziąłem, nic nie spełniało założenia. Przypomniało mi się niemiłe zdarzenie, jakie spotkało przed laty słynnego naukowca. Tak jak ja stworzył pe więcej »

Hitek. Piece rurowe Leonardo, to wysoka jakość wypieków i oszczędności
WEuropie stwierdza się dobrą koniunkturę dla rurowych pieców piekarskich. Piece te, jak żadne inne, gwarantują wysoką jakość wypieków oraz oszczędności eksploatacyjne. Również w Polsce w ostatnich kil więcej »

Jak powstała Lodobuła
Piotr Ejsmont 
Wczasach studenckich, podróżując po Włoszech, dotarłem na Sycylię do miasta Syrakuzy. Wiadomo, studenci zazwyczaj nie mają dużo pieniędzy, zmuszony więc byłem szukać tanich posiłków. W Syrakuzach, w c więcej »

Jarmark Wielkanocny
Mirosława SULIK-PAŁKA 
Wmarcu uczniowie klas piekarskich i kucharskich Zasadniczej Szkoły Zawodowej Specjalnej w Ostrowcu Świętokrzyskim zostali zaproszeni do udziału w Jarmarku Wielkanocnym organizowanym przez Wojewódzki O więcej »

Koenig Maschinen. Unikalne połączenie tradycji z nowoczesnością
Marta Stelmach 
Rozmowa z Richardem Hauslerem - prezesem firmy Koenig Maschinen oraz Grzegorzem Śmietaną - prezesem firmy Cream, wyłącznego przedstawiciela Koeniga w Polsce. Z czego znana jest firma Koenig Maschinen? więcej »

Konsekwencje rozszerzenia UE w aspekcie produkcji zbożowej i przetwórstwa młynarskiego
Jadwiga Rothkaehl 
Utworzenie Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej nastąpiio na mocy Traktatu Rzymskiego podpisanego przez sześć krajów założycielskich w 1957 roku. Kolejne zmiany tej organizacji przedstawiono w tabeli 1 więcej »

KRPiC. Czy wolno stosować drewniane blaty
Urszula PUŹNIAK 
Otrzymujemy sygnały od piekarzy i producentów stotów piekarskich o negatywnym stanowisku niektórych terenowych siużb sanitarnych w sprawie użytkowania w piekarniach stotów z drewnianymi blatami. Za po więcej »

Kruszwica. Ciasta francuskie. Uproszczone metody wprowadzania margaryny do ciasta
Gyorgy Karlovits Leszek Barczak Ryszard Soiński 
W poprzednim numerze PPiC (5/2004) zostały przedstawione dwie tradycyjne metody wpro- wadzania margaryny do ciasta francuskiego i półfrancuskiego: francuska i angielska. Dziś prezentujemy dwie metody więcej »

Nie tylko bieda ogranicza spożycie pieczywa
"W 2002 r. i w pierwszej poiowie 2003 r. tendencja spadkowa w spożyciu artykułów zbożowych nasiliła się" - stwierdzili autorzy raportu "Popyt na żywność", opublikowanego w grudniu ub.r. przez Instytut więcej »

Nordbag 2004 - Skandynawia zebrana wokół pieczywa oraz IX Mistrzostwa Europy w Piekarstwie Rzemieślniczym
Henryk Piesiewicz Andrzej Wojciechowski 
Mistrzostwa Europy w Piekarstwie Rzemieślniczym urządzane są w celu: podnoszenia rangi zawodu piekarza-rzemieślnika, prezentacji wysokiego kunsztu piekarzy rzemieślników w Europie, umożliwienia wymian więcej »

Nowe dotacje z PARP
W ostatnim dniu kwietnia br. Polska Agencja - Rozwoju Przedsiębiorczości uruchomiła długo oczekiwany przez przedsiębiorców program PHARE 2002. Za jej pośrednictwem matę i średnie firmy będą mogty otrz więcej »

Ogłoszenia drobne
używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, watkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty s więcej »

Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek 
Badania toksykologiczne i żywieniowe wskazują na szkodliwość syntetycznych przeciwutleniaczy stosowanych w żywności. Mogą one przyczyniać się do powstawania nowotworów i innych chorób [Barlow, 1990]. więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
W okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracodawca nie może ani wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę. Zakaz nie obowiązuje, gdy zajdą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy be więcej »

Powrót mody na torty ze zdjęciem
Technologię foto-tortów sprowadziła do Polski firma PAN Centrum Słodkiej Dekoracji T Poznania już ponad trzy lata temu. Była to wówczas najprawdopodobniej jedna z największych innowacji cukierniczych. więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
250 g soku ze świeżych pomarańczy, 50 g cukru, 15 g żelatyny w płatkach, 250 g bitej śmietany Wykonanie: sok zagotować z cukrem, dodać namoczoną żelatynę, wystudzić, kiedy masa zacznie żelować połączy więcej »

Puratos. Płynne polepszacze do pieczywa
Od 1953 r. międzynarodowy koncern Puratos znany jest jako lider w produkcji polepszaczy do pieczywa. Jego know-how opiera się nie tylko na 50-letniej głębokiej wiedzy i doświadczeniu w technologii pie więcej »

Rośnie popyt ale i rodzima produkcja
Na uchodzących za pojemne i chłonne rynkach zza naszych wschodnich granic spodziewać się można poważnych zmian. Obserwowanemu tam znacznemu wzrostowi popytu na wyroby cukiernicze towarzyszą bowiem ist więcej »

Śląski Znak Jakości po raz siódmy
Lucyna KUBICKA 
Organizacji Konkursu o Śląski Znak Jakości w branży spożywczej zawsze towarzyszyła idea promocji śląskich producentów żywności, które jakością nie ustępują tym spoza regionu, a nawet niejednokrotnie s więcej »

Vat na pieczywo
Renata GASPARSKA 
P) długim oczekiwaniu sprawa VAT na pieczywo zostaa wyjaśniona. W opublikowanym już w maju rozpo- 'ządzeniu Minister Finansów podaje na które asortymenty pieczywa obowiązuje obniżona stawka podatku VA więcej »

W UE można konkurować wyłącznie jakością
Jerzy Kownacki 
Sądzę, że do syntetycznej oceny w tym zakresie upoważniają mnie obserwacje i doświadczenie z przeszło 50-letniej pracy w przemyśle piekarskim: bezpośrednio w zakładach i nadzorze na różnych jego pozio więcej »

Winkler Wachtel Polska. Piece winklerowskie w ocenie polskich piekarzy
Jerzy Kownacki 
Do pogłębienia opinii o znanych mi skądinąd tytułowych piecach skłoniła mnie m.in. rozmowa, jaką przeprowadziłem (i która była prezentowana na łamach "Przeglądu") z prezesem firmy Winkler Wachtel Pols więcej »

Z kraju i ze świata
Są w Polsce miejsca, gdzie zrozumienie dla spraw małej przedsiębiorczości jest faktem, a współpraca władz miasta z rzemiosłem daje wymierne efekty. Kraków może poszczycić się rozwiązaniami, 0 których więcej »

Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w świetle prawa
Przemysław Ratajczak Elżbieta Goryńska 
Unijna dyrektywa nr 8 9/3 91/EWG wymaga, aby pracodawca, dla zapewnienia bezpiecznych i higienicznych warunków pracy, dokonywał identyfikacji, oceny i dokumentowania ryzyka zawodowego, występującego w więcej »

Zmiany w rozporządzeniu o znakowaniu środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Renata Gasparska 
WDzienniku Ustaw Nr 58 z 8 kwietnia 2004 r., póz. 563 ukazało się rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 29 marca 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software