• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-4

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Szkółka cukiernicza. Dekoracje z kuwertury. Lekcja 6. Dekoracje wielkanocne


Paulina Kania-Lentes 
Poznaliśmy już wiele technik tworzenia dekoracji z wykorzy- staniem kuwertury. Wiemy np., jak wylewać formy i jak je łączyć ze sobą, jak przygotować powierzchnię płaską a jak rurkę, jak łączyć kuwertu [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

BAJECZNE ŚWIĘTA Z FANTAZJĄ
Zbliżający się okres Świąt Wielkanocnych, to spora szansa, a jednocześnie wielkie wyzwanie dla ciastkarzy i cukierników. Podstawowy problem - jak zadziwić i przyciągnąć klientów swoimi wyrobami, a jed więcej »

Biokonserwacja pieczywa dzięki zastosowaniu zakwasu
Anna Diowksz 
Potencjalne zagrożenie w produkcji piekarskiej stanojwią drobnoustroje powodujące psucie się wyrobów i ograniczające ich przydatność do spożycia. Problem mikrobiologicznego psucia się pieczywa jest po więcej »

Blend znaczy mieszanka
Darek Wasielewski 
Bardzo rzadko pijąc kawę zastanawiamy się od czego zależy smak naparu. Elementów wpływających na to, jak smakuje kawa jest bardzo wiele, jednak zawsze wszystko zaczyna się od ziaren kawy. To, skąd poc więcej »

Chleba naszego powszedniego, godnie i uczciwie wypiekanego
Anna Butka 
Dnia 9 lutego 2004r.w Poznaniu odbył się ogólno- polski protest piekarzy, którego celem było złoże- nie na ręce wojewody wielkopolskiego petycji skierowanej do Prezesa Rady Ministrów. Na parking przy więcej »

Chleby świata
Rosnące wymagania współczesnych klientów prowadzą do zróżnicowania oferowanych towarów. Powstają udoskonalone, wyszukane, oryginalne produkty. Zmiany te dotyczą także branży piekarskiej. Stojąc na wys więcej »

COBA. Specjalizacja - klucz do sukcesu
Wojciech Łomiński 
Wojciech Łomiński: Mija pierwszy rok działalności firmy. Jak Pan go ocenia? - Tomasz Kocyk: Bardzo dobrze. Rzeczywiście l lutego minął pierwszy rok działań na rynku. W kolejny rok wchodzimy z grupą po więcej »

Czynniki decydujące o jakości produkcji w przemyśle piekarskim i zbożowo-młynarskim
Wojciech GÓRNIAK 
W dniach 26-29 maja 1993 roku Centralne Laboratorium Technologii Przetwórstwa i Przechowalnictwa Zbóż zorganizowało w Krynicy Morskiej konferencję pod hasłem: "Kontrola jakości w obrocie i przetwórstw więcej »

Dzielarkę SLIM - perfekcyjne dzielenie
Bułczarki i krajalnice chleba holenderskiej firmy DAUB cieszą się niesłabnącym powodzeniem na naszym rynku. Rośnie ostatnio zainteresowanie jeszcze jedną maszyną piekarską tego znanego producenta: dzi więcej »

Grupa APC rozdaje kolejne nagrody piekarzom i cukiernikom
Tomasz Dziuk 
20 lutego br. w Opolu odbyło się drugie posiedzenie Komisji ds. Promocji "26 Wygrywa", w trakcie którego rozdano nagrody kolejnej grupie Laureatów, biorących udział w ogólnopolskiej promocji GRUPY APC więcej »

IBIS w nowych realiach europejskiego rynku
Targi INTERPIEK - POLGASTRO to dla IBISa okazja prezentacji wyrobów w swoim regionie, a także możliwość współpracy przy organizacji imprez towarzyszących tej imprezie targowej. W bieżącym roku IBIS wy więcej »

INTER-ICE 2003
Elżbieta Polak 
Wśród 22 referatów wygłoszonych w czasie 3-dniowego seminarium, znalazły się zagadnienia dotyczące: rynku lodów, proble-mów legislacyjnych, technologii, jakości, surowców stosowanych w produkcji. Osta więcej »

Interpiek. Targi bydgoskie w tradycyjnej formule
W tegorocznej edycji targów, wzięto udział 86 wystawców w tym ponad 60 spoza województwa kujawsko-pomorskiego. Maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarskiego i cukierniczego zaprezentowało 27 firm, a więcej »

Italmarco. Nowa Piekarnia w Starej Wsi
Rafał Lis 
Losy ludzkie układają się bardzo zawile. Toteż Marek Jurycki konstruktor z Lublina oraz jego żona Grażyna nigdy nie sądzili, że odnajdą swoje miejsce właśnie w tym miejscu. Ale od początku. Pod koniec więcej »

IV Międzynarodowy Kongres Branży Cukierniczej - Berlin 2003
Jan Gasparski 
Międzynarodowy Kongres Branży Cukierniczej odbyt się w minionym roku w Berlinie w dniach 20-21 listopada. Jak przystało na aktualną, trudną sytuację gospodarczą zarówno na świecie jak i w całej Unii E więcej »

Katastrofa z opakowaniami
Andrzej GANTNER 
Jeśli minister rolnictwa podpisze projekt zmiany rozporządzenia o znakowaniu środków spożywczych, będzie to oznaczało konieczność z dniem zniszczenia zapasów dotychczasowych opakować oraz z dniem l ma więcej »

Krakowskie porozumienie
Protesty krakowskich i poznańskich piekarzy przeciw "stosowaniu w supermarketach dumpingowych cen pieczywa, które miały miejsce w styczniu i lutym br., mają swój dalszy ciąg. Zdeterminowani trudną syt więcej »

Lodziarze - cukiernicy w przededniu wejścia do UE
Rajmund Kawalec 
Administracja sięga we wszystkich kierunkach, często paraliżując działalność przedsiębiorców, zwłaszcza malych, i przez to słabych. Polskie prawo jest niespójne i wadliwe niemal we wszystkich dziedzin więcej »

Mistrzostwa Polski Młodych Cukierników
Jacek Paprocki 
Mało brakowało a zwycięzcą ten gorocznych Mistrzostw Polski Młodych Cukierników, które tradycyjnie już odbyły się w Bydgoszczy w dniach 12-14 lutego w czasie targów Interpiek zostałaby... grypa. Okaza więcej »

Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004
Odbywające się co dwa lata mistrzostwa świata cukierników UIPGC (International Union of Pastry Cooks, Confectioners and Ice Cream Makers) w tym roku rozegrano we włoskim mieście Rimini podczas targów więcej »

Na starcie do systemu HACCP
Elżbieta Staszewska Mieczysława Janik 
Ustawa z dn. 30 października ub. roku o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywości i żywienia [1] przesądziła wątpliwości co do obligatoryjności systemu HACCP. Dziś wiadomo że wszyscy, którzy zajm więcej »

Na wielkanoc tort w kształcie zajączka
Nie będzie nic odkrywczego w stwierdzeniu, że konkurencja w polskim cukiernictwie jest bardzo silna i aby utrzymać swoją pozycję na rynku należy nieustannie zaskakiwać potencjalnych klientów swoimi um więcej »

Najlepsze opakowania - nagrodzone
Pro Carton i ECMA, europejskie związki producentów kartonów i opakowań kartonowych już po raz siódmy przyznały swoje nagrody. Za najlepsze opakowanie roku 2003 (Carton of tnę Year) uznano kartonowe pi więcej »

Nauczyciele technologii żywności na szkoleniu w firmie Lesaffre bio-corporation
Hepi 
Baking Center firmy Lesaffre bio-corporation w Warszawie w dniach 6-7 lutego br. zaprosił grupę naluczycielek zawodu z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i Chemicznego w Gdańsku. Zapoznano je z zasto więcej »

Nowa inwestycja - nowe (utrudnione) przepisy
Włodzimierz Gubala 
Opublikowane w nr, 10/03 i nr 01/04 "PPiC" artykuły zatytułowane: "Kilka uwag o znowelizowanej ustawie "prawo budowlane" oraz "Kto mi zrobi projekt piekarni?" - wywołały wiele telefonów Czytelników do więcej »

Ogłoszenia drobne
- używane maszyny po remoncie: miesiarki spiralne, hakowe; dzielarki, ubijaczki, krajalnice, rogalikarki, wałkownice, przesiewacze, zmywarki oraz czyszczarki Jeros po atrakcyjnych cenach, inne. Atesty więcej »

POKRYCIA POSADZEK I ŚCIAN FIRMY STO-ISPO
W związku z wstąpieniem Polski w szeregi państw Unii Europejskiej, nasze zakłady produkcji spożywczej zostają objęte nowymi przepisami związanymi z higieną żywności. Dyrektywą 93/43/EEC z czerwca 1993 więcej »

Polagra - food źródłem rozwiązań biznesowych
Tylko nieco ponad cztery miesięce dzielą nas od tegorocznej edycji Międzynarodowych Targów Przemysiu Spożywczego POLAGRA-FOOD w Poznaniu. Targi odbędą się w dniach 21-24 września, w tym samym czasie c więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Poczynając od l stycznia 2004 r. pracownik rozpoczynający pierwsza pracę w swojej karierze zawodowej uzyskuje w roku kalendarzowym, w którym ją rozpoczął, prawo do urlopu wypoczynkowego z upływem każd więcej »

Profesional w Poznaniu istnieje już 9 lat
Jesteśmy pierwszym Ośrodkiem Szkoleniowym dla Cukierników w Polsce, który działa już 9 lat, organizując kursy dla polskich cukierników, które dokształcają i podnoszą kunszt cukierniczy w produkcji na więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
Wykonanie: Masło z cukrem tablerować do uzyskania puszystości, następnie stopniowo dodawać żółtka i dalej ubijać. Gdy masa będzie jednolita, stopniowo dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mak, delika więcej »

Rynek słodyczy
Najważniejszą część rynku słodyczy stanowią ciastka, wafelki impulsowe, baloniki i czekolady. Dwa kolejne ważne elementy tego rynku to cukierki i pralinki. Roczna wartość rynku słodyczy (sierpień 2002 więcej »

SITSpoż. Jak osiągnąć konkurencyjność na rynku krajowym po wejściu do UE
Sekretarz Generalny inż. Bronisław WESOŁOWSKI 
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego - Krajowe Forum Piekarstwa i Cukiernictwa, w nawiązaniu do przekazywanych informacji uprzejmie zawiadamia, że zgodnie z p więcej »

Słodkie spotkanie w Cracovii
Anna Korfel 
5 lutego ponad stu cukierników, hotelarzy i osób związanych z cukiernictwem z Krakowa i okolic zostało zaproszonych do eleganckiej kawiarni Hotelu Cracovia w celu zaprezentowania nowych produktów, ofe więcej »

Trochę więcej o technice oświetleniowej
Dominik Bartelak 
Światło - czyli promieniowanie optyczne, jest formą promieniowania elektromagnetycznego, które wywołuje u ludzi wrażenia wzrokowe. W technice oświetleniowej podstawową wielkością jest strumień świetln więcej »

Wielkanoc. Wielkanocne mazurki
Wielkanoc to święto nowego życia, triumfu życia nad śmiercią, dobra nad ziem, odkupienia nad grzechem. Chociaż święta Wielkanocne związane są z tradycją chrzelamis^a, ich początków należy szukać znacz więcej »

Wpływ opakowania na jakość i trwałość pieczywa
Alicja Ceglińska Tadeusz Haber Krzysztof Leszczyński Piotr Witulski 
tatystyczny Polak zjada miesięcznie okoio 8 kg pieczywa. Sięgając w sklepie po pieczywo bierze pod l uwagę wygląd, stopień jego wypieczenia i świeżość, r którą zwykle sprawdza przez jego dotknięcie. O więcej »

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Ewa NEBESNY 
Historia Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej sięga roku 1950, kiedy powołano Wydział Chemii Spożywczej. W latach I 1992-2002 zmienił on nazwę na Wydział Chemii Spożywczej i więcej »

XII wystawa Krajowy Produkt Przyszłością Polski
Anna Łazarowicz 
Już po raz dwunasty Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (organizator wystawy "Krajowy Produkt Przyszłością Polski") uhonorowało wyróżniających się producentów żywności dyplomam więcej »

Z kraju i ze świata
Termin przystąpienia do Unii Europejskiej zbliża się szybko i branżowe organizacje wspomagają swoich członków w przygotowaniu do sprostania wymaganiom, które będą obowiązywać w zakresie wdrażania syst więcej »

Z życia szkół
W grudniu ub.r. w Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica w Pińczowie odbyio się Święto Chleba. Impreza została przygoto- If W wana przez młodzież szkói średnich z Pińczowa i Chrobrza, adreso więcej »

Zmodernizowana ciastkarnia
Krystyna CZARNECKA 
W grudnia 2003 roku odbyło się uroczyste otwarcie, z udziałem przedstawicieli lokalnej prasy oraz władz samorządowych zmodernizowanej ciastkarni PSS "Społem" w Białymstoku położonej przy ulicy Pogodne więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software