• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121782 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-2

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Nowoczesne linie do formowania chleba dla każdej piekarni


Wybrałem modułowe linie do chleba firmy "WIECZOREK". Sprawdziły się. Są do ustawienia praktycznie w każdej piekarni. Nie są drogie, a w technologii najważniejszą ich zaletą jest to, że nie męczą ciast [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska 
Sekcja Technologii Węglowodanów Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, której przewodniczą- cym jest prof. dr hab. inż. Wacław Leszczyński, już po raz drugi zorganizowała seminarium naukowe adres więcej »

Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska 
Wszyscy wiemy, jak wygląda i do czego służy kuwertura. Okazuje się jednak, że jej zastosowanie może być znacznie szersze, niż powszechnie wiadomo. Co zrobić, gdy chcemy na przykład przygotować dekorac więcej »

APC. Krakowskie centrum piekarsko-cukiernicze APC DAMON
Katarzyna Karaś 
Krakowski Udziałowiec GRUPY APC - firma "APC DAMON" - znany jest dobrze nie tylko cukiernikom i piekarzom, ale również właścicielom kawiarni, lodziarni oraz pizzerii, działa bowiem na tym rynku od 13 więcej »

BakeMark International śmietanka towarzyska przemysłu spożywczego
Firma BakeMark International wprowadza wiaśnie na "rynek szereg wyrobów zastępczych do produkcji kremów dla przemysłu piekarniczego i spożywczego. Nowa rodzina produktów zawiera zarówno odmiany słodzo więcej »

Ciastka i wafle
Na polskim rynku ciastek i wafli, który w ciągu ostatnich kilku lat nie wykazywał satysfakcjonującego producentów wzrostu, a w przypadku wielu wyrobów występowały na nim spadki obrotów, nastąpiło osta więcej »

Cukiernia U Adama
Istniejąca od 1985 r. firma Adama Kajetanowicza jest dobrze znana zarówno mieszkańcom Giżycka jak i wielkiej rzeszy turystów odwiedzających to miasto każdego roku latem. Znana jest z wysokiej jakości więcej »

Cukiernie muszą być jasne
Dominik BARTELAK 
Oświetlenie sklepu, w którym sprzedawane są l wyroby cukiernicze i piekarskie musi spełniać l.' kilka ważnych warunków. Przede wszystkim po- ' winno właściwie eksponować towar. Równie ważny jest nastr więcej »

Dzień dobrego chleba
O tym, że polski chleb może podbić rynek poszerzonej Wspólnoty Europejskiej piekarze wiedzą najlepiej. Wiedzą też, że bez promocji sztuka ta z pewnością się nie uda. Do tej pory każdy czynił to na wta więcej »

Foodtarg 2003. Spadkowy trend
Włodzimierz Gubała 
Jeszcze kilka lat temu o miejsce i dobrą lokalizację w halach wystawowych Międzynarodowych Targów Spożywczych w Katowicach ubiegało się wielu wystawców z całego kraju, a przez hale targowe przewijały więcej »

Geth. Piecowe instalacje termoolejowe. Droga do sukcesu dla dużych piekarni
związku z rosnącym zainteresowaniem piecowymi instalacjami termoolejowymi artykuł ten i przekazane tu informacje mogą się okazać bardzo pomocne na etapie ewentualnej decyzji zakupu takiej instalacji, więcej »

Higieniczne warunki środowiska pracy w piekarniach rzemieślniczych cz. I
Przemysław Ratajczak Elżbieta Goryńska 
Inspektorzy Państwowej Inspekcji Pracy kontrolują coj rocznie w caiym kraju warunki prowadzenia produkcji piekarskiej i ciastkarskiej, wpływające na bezpieczeń- I stwo i higienę pracy. Na przyktad w 1 więcej »

Italmarco. Technika termoolejowa - mity i rzeczywistość
Christoph Adams 
Wciąż powraca zadawane przez piekarzy pytanie: 1 czy piece termoolejowe mają zalety usprawiedliwiające ich dużo wyższą - w porównaniu z piecami z parowymi rurami okrężnymi - cenę? W wielu przypadkach więcej »

Jak maksymalizować sprzedaż pieczywa
Istniejący od 1884 r. FDL stał się wiodącym globalnym dostawcą specjalistycznych produktów dla przemysłu spożywczego, branży napojów i aromatów. Firma Fuerst Day Lawson (FDL), mająca siedzibę w Wielki więcej »

Katalog firm i osób związanych z SITSpoż.
Głównym celem statutowym Stowarzyszenia Naukowo- -Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego jest inspirowanie oraz udział w rozwijaniu nauki, techniki i gospodarki w przetwórstwie spoż więcej »

Misski wagi ciężkiej
Anna WYTRYKUS 
ynie. Kuzynki ogórka i cukinii. Bywają różowe, zielone, białe i typowe - pomarańczowe. Pękate, długie i pokręcone, niczym spaghetti na widelcu lub jak dorodne grzyby, odwrócone , do góry nogami. Po ho więcej »

Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski 
W Polsce produkuje się chleb pszenny z mąki pszennej, chleb żytni z mąki żytniej i chleb mieszany, który nazywany jest chlebem zytnio-pszennym wtedy gdy udział mąki żytniej przekracza w recepturze 50% więcej »

Nowe drogi dla rzemieślników
W niemieckim rzemiośle nie dzieje t. f i ł i się dobrze - tak wynika z lektury czasopism fachowych wydawanych u naszych zachodnich sąsiadów. Kryzys objął również branżę piekarską i cukierniczą. Jak po więcej »

Ochrona środowiska - coraz ważniejsza. Wizyta studyjna w Szwecji
Monika Soszyńska-Masny 
We wrześniu ub.r. odbył się, w ramach polsko- -szwedzkiego projektu Eco Forum Baltica, wyjazd studyjny do kilku zakładów przemysłu spożywczego w Szwecji. Organizatorem było Centrum Ochrony Środowiska więcej »

Ogłoszenia drobne
optymalny wybór cena/jakość: oferujemy urządzenia: piee termoolejowe komorowe Daub Backmeister, piece termoolejowe wjazdowe Daub Thermo-Roll, piece komorowe i obrotowe cyklotermiczne Winkler, Matador, więcej »

Opłatek cukierników
Jacek PAPROCKI 
17 grudnia 2003 r. odbyio się "opłatkowe" posiedzenie Zarządu Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej. W spotkaniu, oprócz członków organów statutowych i działaczy więcej »

Porady prawne
Jacek Paprocki 
Kwota pomniejszająca miesięczną zaliczkę na podatek pracownika wynosi 44 zł 17 gr (jest to l/' 2 kwoty zmniejszającej podatek, określonej w oierwszym przedzielę obowiązującej skali podatkowej) - dotyc więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
Luty to miesiąc przełomowy: to jeszcze karnawał, ale cukiernicy już myślą o tłustym czwartku, a 14 lutego mamy Walentynki... Sporo pracy dla tych, którzy chcą, aby ich cukiernia oferowała wyroby na ka więcej »

Razem naprzeciw Unii
Od kilku lat wiadomo było, co nas czeka w zakre- , się wdrażania systemów kontroli jakości żywno- ' ści w przemyśle, a szczególnie w działach zajmujących się produkcją i dystrybucją żywności. Już w po więcej »

Stawiamy na rozwój. Z wizytą w piekarni Józefa Kazany w Warce
Jacek SZCZEPAŃSKI 
Piekarnia Józefa Kazany w Warce nie tylko od strony rfasady robi dobre wrażenie. Od początku uruchomienia piekarni, czyli od 1993 roku, zakład jest stale modernizowany (w nr 1/04 PPiC wykorzystano wcz więcej »

Uczymy się aby przetrwać
Doroczne spotkanie śląskich piekarzy i cukierni- |ków, które odbyło się 15 i 16 listopada 2003 r. J w Ustroniu, było jak zwykle spotkaniem przyjaciół i znajomych, którzy na co dzień spotykają się jako więcej »

Unia Europejska - szansę i zagrożenia dla polskiej żywności. Seminarium dla producentów żywności schłodzonej i mrożonej
Elżbieta Polak 
Już tylko kilka miesięcy dzieli Polskę od wstąpienia do Unii Europejskiej. Aby zapewnić sobie dobrą pozycję w nowych realiach producenci muszą dostosować zakłady do wymogów unijnych, zebranych w liczn więcej »

Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak Alicja Ceglińska Tadeusz Haber 
Do tej grupy roślin należy m.in. szarlat Amaranthus sp.). Nasiona szartatu zawierają przeciętnie 64,5% skrobi, 17,7% błonnika pokarmowego, 15,5% białka ogółem, 7,6% tłuszczu oraz 3,2% popiołu. W porów więcej »

Wszystko o bagietce. Część 2. Bagietki - technologia produkcji
Piotr Goworek Yves Musialowski Henryk Piesiewicz 
Standardowa bagietka ma walcowaty kształt o długości 70 cm, i waży 250 g. Generalnie charakteryzuje się delikatnym, nierównomiernie porowatym miękiszem z licznymi dużymi porami oraz grubą, chr więcej »

Wzbogacanie wartości żywieniowej pieczywa
Małgorzata Mielcarz 
Duży udział pieczywa w codziennym pożywieniu zmusza do ciągłej analizy jego wartości odżywczej z uwzględnieniem aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. W miarę wzrostu zamożności i wiedzy o wła więcej »

Z kraju i ze świata
Uldo-P Sp. z o.o. wystartował z kolejnym nowym produktem, których cała gama ma się pojawić na naszym rynku w 2004 r. Firma rozpoczęła ekspansję od wprowadzenia DINKEL Mix. Jest to mieszanka, która za więcej »

Z życia szkół. Festiwal nauki w I Dniu Chleba
Lucyna Kubicka 
Dzięki zorganizowaniu "I Dnia Chleba" uczniowie l Zespołu Szkół Spożywczych w Zabrzu mieli niecodzienną okazję, aby przyswoić sobie wiedzę dotyczącą produkcji pieczywa, surowców piekarskich, starych r więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekaźniki rezystancyjne

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Sterowanie napędami rolet

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Lokalizacja przewodów i kabli

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Opakowanie jako "znak"?

OPAKOWANIE
(2019-11)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Wpływ modyfikacji chitozanu na jego strukturę i powierzchnię właściwą

GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
(2019-11)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software