• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2004-1

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Nowe pomysły rodzą się jesienią. Seminarium Polskiego Rynku Lodowego


Elżbieta Polak 
Pora jesienna jest zazwyczaj dla producentów lodów okresem szukania nowych pomysłów na następny sezon. Pomocą w tym zakresie są na pewno spotkania organizowane przez firmy oferujące różnego rodzaju do [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

Architekt radzi. Twój sklep
Dominik Bartelak 
istnieje wiele czynników, które odpowiednio zestawione tworzą udaną całość. Z jednej strony są to czynniki, takie jak dobrany zespół sprzedawców, a z drugiej techniczne powiązania i same produkty. Te więcej »

Automatyzacja produkcji -jak dokonać właściwego wyboru
Piotr Kulik 
""jPapewne każdy polski piekarz zadaje sobie pytanie: w jaki sposób mogę zwiększyć zyski ze sprzedaży i własnej produkcji? Odpowiedź na to pytanie jest bardzo trudna, gdyż obejmuje wiele współzależnoś więcej »

Bajer. Centrum Dydaktyczno-Wystawienniczo-Handlowe Piekarniczo-Cukiernicze w Krakowie
Anna KORFEL 
WKr ak owi e , w nowopowstałym budynku przy ul. Czerwone Maki 65, w dniach 20-22 października 2003 r. odbyło się uroczyste otwarcie Centrum Dydaktyczno-Wystawienniczo- Handlowego Piekarniczo- Cukierni więcej »

Bezpieczeństwo żywności i żywienia jako problem zdrowia publicznego w Polsce w przededniu integracji z Unią Europejską
Renata Gasparska 
40 lat działalności Instytutu Żywności i Żywie- |nia oraz czekająca nas wkrótce akcesja do f Unii Europejskiej, stały się okazją do zorganizowania konferencji naukowej. Konferencja, pt. "Bezpieczeństw więcej »

Certyfikat Poznański Rogal Świętomarciński
Anna BUTKA 
Poznań to jedyne w Polsce miasto, które od wieków cieszy się popularyzacją kultu św. Marcina - patrona cukierników. Co roku w dniu św. Marcina, tj. 11 listopada, poznańscy i wielkopolscy cukiernicy wy więcej »

Co, z technologicznego punktu widzenia, powinniśmy brać pod uwagę przy doposażeniu piekarni
Jerzy Kownacki 
Pan Jan Materna w liście do mnie napisał, że: - przejął od swojego ojca piekarnię rzemieślniczą wyposażoną w 2 piece ceramiczne (duże) RRK-35, starą miesiarkę typu Mora z 6 dzieżami 300 l, ręczną dzi więcej »

Do spraw jakości podchodzimy ze szczególną troską. Rozmowa z Romanem Kalkowskim, prezesem ZPZ Szymanów Sp. z o.o.
Marta P. Stus Magdalena Mart 
- Mąkę z Szymanowa zna i ceni wielu piekarzy oraz wiele gospodyń domowych w Polsce, ale przeciętny konsument niewiele wie o zakładach zbożowych, z których ta mąka pochodzi... R.K.: Mąka "Szymanowska" więcej »

Do spraw jakości podchodzimy ze szczególną troską. Rozmowa z Romanem Kalkowskim, prezesem ZPZ Szymanów Sp. z o.o.
Marta P. Stus Magdalena Mart 
W dniach 12-15 października 2003 r. w Wageningen w Holandii odbyt się 33. Międzynarodowy Konkurs Młodych Piekarzy. Holandia była już po raz trzeci gospodarzem tego do- Nasz kraj reprezentowali Paweł K więcej »

Dziękujemy parlamentarzystom
Jan OLCZAK 
Gdy w kwietniu 2003 r. po raz pierwszy dowiedzieliśmy się o projekcie zmiany ustawy o warunkach zdrowotnych i żywności przeżyliśmy szok. Propozycje rządowe wprowadzenia obowiązku wdrożenia pełnego sys więcej »

Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI 
F! Od prawej: prezes Wuxi, Shi Yuping, prezes Food Machines Tomasz Karaszewski i dyrektor sprzedaży, Eric Zhang. irma Food Machines, pod koniec 2002 r. nawiązała kontakt handlowy z chińską firmą Wuxi więcej »

IBA 2003. W oczekiwaniu na ożywienie gospodarcze
Międzynarodowe targi iba w Dusseldorfie, które odbyły się w dniach 3-9 października ub.r., zgromadziły ponad 900 wystawców z 38 krajów. Na powierzchni ponad 70 tyś. m2 wystawiono eksponaty świadczące więcej »

Jak wyprodukować dobrą polewę
Andrzej Kocznorowski 
Dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź na to pytanie sjest pozornie prosta - bo polewa jest produktem tańszym niż masa czekoladowa czy nawet czekoladopodobna. Polewa kakaowa - jest to półprodukt otrzymany więcej »

Kazimierskie klimaty. Spotkanie Klubu Kobiet
Barbara Sarzyńska 
"czasie długiego listopadowego weekendu Klub Kobiet albo, jak proponują niektóre koleżanki, "Klub Słodkich Pań" gościł w uroczym miasteczku, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Miałam zaszczyt pełnić rolę or więcej »

Kto mi zrobi projekt piekarni
Włodzimierz Gubała 
Wśród okoto 10 tyś. polskich piekarni, zarówno średnich i małych, typu rodzinnego, jak i duinż. Jerzy Kownacki żych, nowo wybudowanych, względnie przejętych od GS i PSS - jest spora liczba zakładów, k więcej »

Nauczyciel - wizjoner
Prof. dr hab. Mieczysław Jankiewicz pracę nauczyciela akademickiego rozpoczął w 1954 r., aktywnie włą- czając się w organizowanie przyszłego Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej w Poznaniu więcej »

Nowe wzory najpopularniejszych foremek bankietowych
Nie ma nic odkrywczego w stwierdzeniu, że w ostatnim czasie wszelkiego rodzaju niewielkie ciasteczka bankietowe cieszą się wciąż rosnącą popularnością, a cukiernicy prześcigają się w wymyślaniu coraz więcej »

Nowości zwiększają sprzedaż
Anna ŁAZAROWICZ 
Branża cukiernicza żyje ze szczytów sezonu - tę konstatację Instytutu Badań Rynkowych AC Nielsen, większość producentów słodyczy oraz handlowców już dawno wpisała do swych strategii - zauważa "SG Suss więcej »

Nowy poradnik GMP-GHP
Nowy w serii, wydawanych przez oddk w Gdańsku, poradników daje w krótkiej formie istotne informacje z zakresu wprowadzania Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). Prze więcej »

Odpowiedzialność porządkowa pracowników
Jacek Paprocki 
Odpowiedzialność porządkową za naruszenie przez pracownika jego obowiązków reguluje kodeks pracy w rozdziale VI, w art. od 108 OMP do 113. Tytuł rozdziału "Odpowiedzialność porządkowa pracowników" móg więcej »

OFERTA SPECJALNA DLA PIEKARNI
Firma Hiestand poszerzyła swoją ofertę o nową grupę produktów idealnych dla PIEKARNI. Są to różnego rodzaju mrożone, niewygarowane słodkie ciastka, pikantne przekąski i bułeczki, które mogą stanowić d więcej »

Ogłoszenia drobne
piee termoolejowe komorowe Daub BACKMEISTER, piece termoolejowe wjazdowe Daub Thermo-Roll, piece komorowe i obrotowe cyklotermiczne Winkler, Matador, Miwe, piece elektryczne komorowe i obro- ;owe Wink więcej »

Promocja grupy APC 26 wygrywa
Tomasz DZIUK 
We wrześniu br. GRUPA APC obchodziła czwartą rocznicę działalności w zakresie zaopatrzenia polskiego rynku rzemieślniczego: piekarni, cukierni i lodziarni. Misją firmy jest "stanie się wiodącą grupą s więcej »

Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
500 ml mleka, 120 g drożdży, 8 jajek, 16 żółtek, 400 g masła, 400 g cukru, 200 ml spirytusu, 100 g skórki pomarańczowej, 2200 g mąki, 100 g cukru waniliowego, sól. Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepł więcej »

Sytuacja na światowym rynku pszenicy
R. JURGA 
W dniu 6 listopada br. odbyło się (po 2 letniej przerwie) kolejne seminarium zorganizowane przez U.S.Wheat Ass. na temat bieżącej oceny sytuacji na światowym rynku pszenicy. Referaty na seminarium wyg więcej »

Szkółka cukiernicza. Dekoracje z kuwertury. Lekcja 3. Drobne dekoracje na torciki i desery
Paulina Kania-Lentes 
kuwertury można przygotować nie tylko dekoracje większe, stanowiące niezależne eksponaty, ale także drobne elementy, które mogą posłużyć do eleganckiego wykończenia torcików i deserów. Niektórzy cukie więcej »

V Seminarium Cukiernicze Kwartetu Boże Narodzenie 2003
Tomasz Wojciechowski 
Seminaria Cukiernicze Kwartetu w warszawskim hotelu Sheraton wpisały się już na stałe do kalendarza imprez cukierniczych. Piąte, jubileuszowe spotkanie odbyło się 4 listopada 2003 r. i tradycyjnie już więcej »

Własne Praliny
Anna ŁAZAROWICZ 
Wraz z nastaniem jesiennych chłodów, a zwłaszcza przed Bożym Narodzeniem na łamy prasy fachowej niezmiennie wraca temat pralin oraz wyrobów z nugatu i marcepanu, wytwarzanych przez cukierników-rzemieś więcej »

Wszystko o bagietce. Część 1. Historia bagietki
Henryk Piesiewicz 
Aż do czasów nowożytnych we Francji i w całej Europie dominowały chleby o kształcie okrągłym, mniej lub bardziej kopulaste. Bochenki o kształcie podłużnym zaczęły pojawiać się coraz częściej dopiero o więcej »

Z kraju i ze świata
W dniach 8-10 października 2003 r. w Wojewódzkim Domu Kultury w Rzeszowie z inicjatywy Rzeszowskiego Oddziału Stowarzyszenia "Wspólnota Polska" odbyły się Światowe Spotkania Teatrów Polonijnych na Pod więcej »

Zakwas piekarski w nowoczesnym ujęciu. II Międzynarodowe Sympozjum nt. Zakwasów Piekarskich, Bruksela 2003
Anna Diowksz 
W dniach 8-11 października 2003 odbyta się w Brukseli międzynarodowa konferencja poświęcona tematyce zakwasów piekarskich "Second International Symposium on Sourdough". Konferencja ta, organizowana pr więcej »

ZESTAWY DZIELĄCO-FORMUJĄCE DO CHLEBA
Jerzy KOWNACH 
W skład takiego zestawu wchodzą na ogól: - wywrotnica do dzież, - wagodzielarka zasilana z wyniesionej w górę dzieży zapełnionej ciastem, - zaokrąglarka taśmowa lub stożkowa, - wydłużarka rolująca lub więcej »

Złoty Wałek za najlepszy deser
24 października 2003 r. w Poznaniu, podczas targów Tour Salon, pod patronatem Ministerstwa Gospodarki odbył się konkurs gastronomiczny o Złotą Patelnię. Towarzyszył mu konkurs cukierniczy o Złoty Wałe więcej »

Znowelizowana Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
Elżbieta Staszewska 
30 października 2003 r. Sejm RP uchwalił zmianę ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw. Ustawa ta stanowi dostosowanie prawa polskiego do prawa Unii Europejski więcej »

Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
W trosce o jakość polskiego pieczywa Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-spożywczego zorganizował konferencję "Wpływ cech ziarna na jakość chleba", która odb więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software