• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121782 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • 2007-2

PROBLEMY JAKOŚCI

Miesięcznik ISSN 0137-8651 e-ISSN 2449-9862 - rok powstania: 1968
Czasopismo Federacji Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT (FSNT NOT)

Ocena dostawców w przedsiębiorstwach handlowych


Magdalena DĄBROWSKA -MITEK 
Uwarunkowania podejścia procesowego oraz koncepcji łańcuchów dostaw, w sposób jednoznaczny wskazują na duże znaczenie zarządzania bazą dostawców. Owo zarządzanie ma ogromny wpływ na osiągnięcie zarówno finansowych, jak i biznesowych celów danej organizacji. Z drugiej jednak strony jest ściśle powiązane z problemami i zagrożeniami prowadzącymi niejednokrotnie do sytuacji kryzysowych. Niezal [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 492.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 442.80 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 402.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 201.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 100.50 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

11th World Congress for Total Quality Managment
Rafał HAFFER Robert KARASZEWSKI Maciej URBANIAK 
W dniach 4-6 grudnia 2006 roku w Wellington (Nowa Zelandia) obradował 11th Word Congress for Total Quality Management "Developing Management and Organizational Capability to Improve Business Performance. Przewodnictwo nad organizacją kongresu objął dr Robin Mann (dyrektor Centre for Organizational Excellence Research oraz wykładowca Massey University). Program kongresu obejmował sied więcej »

Analiza porównawcza wymagań GMP dla przemysłu farmaceutycznego z wymaganiami normy ISO 9001
Anna ZAGÓROWSKA-PIESIK  
Mapa wiedzy pozwala szerzej spojrzeć na aktywność człowieka w organizacji.Oczywistym celem każdej działalności gospodarczej jest uzyskanie zysku. Dotyczy to firm usługowych oraz producentów różnych branż, w tym wytwórców produktów leczniczych. Jednak przemysł farmaceutyczny różni się bardzo od pozostałych. Specyfika rynku produktów leczniczych polega na tym, że główny klient - pacjent - rza więcej »

Co nowergo w klubie - POLSKIE FORUM ISO 9000
e-Biuletyn Klubu POLSKIE FORUM ISO 9000. Zmieniające się otoczenie powoduje, że zmieniają się formy i metody działania Klubu POLSKIE FORUM ISO 9000. Przez lata wydawaliśmy Biuletyn Informacyjny Klubu w tradycyjnej, drukowanej postaci, zmieniając szatę graficzną. Aktualny stan rozwoju technologii IT powoduje, że coraz częściej forma drukowana zastępowana jest formą elektroniczną. My również więcej »

Dr Hipolit Chojecki 18. X. 1918 - 3. I. 2007
Tomasz Strzelecki 
W południe 15 stycznia br. odprowadziliśmy na wieczny spoczynek do grobu rodzinnego na warszawskich Powązkach Wojskowych dr. Hipolita Chojeckiego, założyciela i pierwszego redaktora naszego pisma. W kondukcie szli członkowie najbliższej i dalszej rodziny, przyjaciele a także coraz mniej liczni już współpracownicy i współtwórcy osiągnięć Jego pracowitego życia. A życie to w ciągu o więcej »

Etyczne problemy zarządzania jakością
Marek BUGDOL 
Niska jakość produktów i usług sprzyja zachowaniom nieetycznym i kryminalnym.Pomiędzy jakością a etyką istnieją interesujące zależności. Powszechnie przyjmuje się, że wysoka jakość wyrobów nie jest możliwa bez etyki, a ściślej etycznego zarządzania, prowadzenia działalności gospodarczej i etycznych zachowań .W rzeczywistości jednak owe związki i zależności są o wiele bardziej skomplikowane. więcej »

Felieton - Czy ładne znaczy zdrowe
Ewa GÓRSKA 
Na pracę zawodową poświęcamy przynajmniej 8 godzin dziennie, co daje w efekcie około 80000 godzin spędzonych w różnego typu pomieszczeniach pracy w ciągu całego życia zawodowego. Jest różnie, jedni korzystają z obskurnych, zaniedbanych pomieszczeń, pełnych przypadkowo dobranych mebli, inni pławią się w eleganckich gabinetach wyposażonych w meble gustowne i nowoczesne, ozdobione licznymi więcej »

Jakość usług ubezpieczeniowych
Joanna IWKO 
Ubezpieczenia są swoistym "smarem dla gospodarki.Z roku na rok wzrasta znaczenie jakości w sektorze usług ubezpieczeniowych. Z uwagi na to, iż towarzystwa ubezpieczeniowe świadczą usługi o podobnym charakterze mogą konkurować ze sobą w szczególności jakością świadczonych przez siebie usług. Jak dotąd jednak brak jest wyczerpujacej wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz pełnej znajomości mec więcej »

Komunikacja społeczna podstawą procesu zarządzania przez jakość
Bożena GAJDZIK 
Przegląd zmian, jakie zachodzą w organizacji funkcjonującej w duchu doskonałości, zgodnie z ideą Total Quality Management.Istotą komunikacji społecznej są szeroko pojęte kontakty samorządu lokalnego oraz urzędników samorządowych ze społecznością lokalną. Najtrafniejsze decyzje samorządu lokalnego powstają na podstawie informacji bezpośrednio zebranych od społeczności lokalnej. Wsłuchiwanie więcej »

Mapy wiedzy w organizacji
Andrzej S. POLAK 
Mapa wiedzy pozwala szerzej spojrzeć na aktywność człowieka w organizacji.Jest wiele instrumentów zarządzania wiedzą. Specjaliści od zarządzania zaliczają do nich: spotkania komunikacyjne, nabycie wiedzy z zewnątrz, wspólną wizję, rotację stanowisk pracy, pracę zespołową i szereg innych. Z kolei informatycy proponują następujące narzędzia: zarządzanie dokumentami, preselekcję danych, ocenę więcej »

Oddziaływanie wspólnego rynku na innowacyjność przedsiębiorstw
Jerzy BARUK 
Europejski wspólny rynek poprzez swoją wielkość, ujednolicone przepisy prawne, większą dostępność do tańszych dostawców, ułatwiony dostęp do nowych technologii i wyników badań, poprawę współpracy między przedsiębiorstwami, może stać się kołem napędowym wzrostu innowacyjności podmiotów gospodarczych.W ogólnym znaczeniu, innowacja stanowiąca praktyczne zastosowanie twórczej idei, skutkujące zwi więcej »

Partycypacja pracowników a satysfakcja z pracy
Marta MOCZULSKA Renata WINKLER 
Wraz ze wzrostem jakości uczestnictwa nastąpi wzrost satysfakcji z pracy.Wprowadzenie W publikacjach z zakresu organizacji i zarządzania podkreśla się, że o sprawności funkcjonowania podmiotów gospodarczych, ich innowacyjności i zdolności do adaptacji do zmian zachodzących w środowisku zewnętrznym decyduje czynnik ludzki. Kwalifikacje, wiedza, umiejętności, predyspozycje oraz motywacja pra więcej »

Varia
Benchmarki w zarządzaniu jakością.Konferencja naukowa pod taką nazwą obradowała 28 listopada ub. roku w siedzibie Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Patronami honorowymi byli Marszałek Województwa Wielkopolskiego oraz rektor tej uczelni. Bezpośrednimi organizatorami zaś Studenckie Koło Naukowe QUALITAS działające przy Katedrze Ekonomiki Jakości, Katedra Ekonomiki Jakości oraz Wydział Towaroz więcej »

WSPOMNIENIE O PIONIERZE JAKOŚCI śp. Hipolicie Chojeckim
ROMUALD KOLMAN 
Pragnę podzielić się z Czytelnikami Problemów Jakości garścią refl eksji po zgonie w dniu 3 stycznia roku 2007 mego Przyjaciela Hipolita Chojeckiego. Kiedy rozpoczęły się nasze kontakty? - To był przełom lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ubiegłego stulecia. Okres dla Polski trudny w aspekcie gospodarczym. Przede wszystkim należy mieć na uwadze ogromne straty fi nansowe (spowodowane z więcej »

Z prasy zagranicznej
Wiodącym tematem ostatniego w 2006 r. wydania miesięcznika Quality Progress było omówienie wyników badań dotyczących wysokości zarobków osób zajmujących się zarządzaniem jakością. Objęci nim zostali członkowie Amerykańskiego Stowarzyszenia na Rzecz Jakości (ASQ) - głównie z terenu USA oraz Kanady. Na podstawie uzyskanych informacji stwierdzono, że w 2006 r. nastąpił wzrost wynagrodzeń osób więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-12-03

Słabo z technologiami cyfrowymi»

2019-11-22

EKOTECH w trosce o środowisko»

2019-11-12

Dla pracowników ubojni i masarni»

2019-11-08

"LAUR INNOWACYJNOŚCI 2019" IX edycja»

2019-11-08

Kiermasz Hendmejdów w Katowicach»

2019-11-07

Specjalista bhp jako trener»

2019-11-06

BHP zgodny z normą PN-ISO 45001: 2018»

2019-11-06

Mniej jaj z chowu klatkowego»

2019-11-05

Kurs CalligraphyHealthSystem»

2019-11-04

Potrzebni lekarze i pielęgniarki»

Przekaźniki rezystancyjne

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Sterowanie napędami rolet

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Lokalizacja przewodów i kabli

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-11)»

Opakowanie jako "znak"?

OPAKOWANIE
(2019-11)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Wpływ modyfikacji chitozanu na jego strukturę i powierzchnię właściwą

GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
(2019-11)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software