• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 116514 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2006-2

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Złoty Wałek 2005


W dniach 19-22 października ub.r. w Poznaniu odbyła się kolejna edycja targów Tour Salon i Gastro-Invest-Hotel. Wzięło w nich udział 725 wystawców, z czego 241 zagranicznych, reprezentujących 47 krajó [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378,00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340,20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288,00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144,00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72,00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

ABC marketingu. Obsługa klienta
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Na zadowolenie klientów, nawet w przypadku firm zajmujących się produkcją i sprzedażą, a nie wyłącznie świadczeniem usług, w pierwszej kolejności wpływają doświadczenia związane z kontaktami z persone więcej »

Co nieco o skwalenie
Henryk Piesiewicz 
Skwalen odgrywa wiele ważnych funkcji w przyrodzie ożywionej. Świadczy o tym chociażby jego powszechne występowanie w świecie flory i fauny. Skwalen potrzebny jest również w organizmie ludzkim. Na prz więcej »

Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Wiersz Osipa Mandelsztama, z którego pochodzi ten cytat rozsławiony pieśnią, w mistrzowskim wykonaniu Ewy Demarczyk rzadko łączy nam się w pamięci z herbatą, zwłaszcza taką, jaką znamy na co dzień. Cz więcej »

Felieton. Podatek dla Janosika
Jacek Paprocki 
Pamiętają Państwo zapewne scenę z mickiewiczowskie- -go Powrotu Taty, w której starszy zbójca spędza bandę precz z drogi i pozwala kupcowi jechać bez trwogi dalej. Podobnie jak starszy zbójca zachował więcej »

GETH. Instalacje silosowe HB-Technic - 30 lat doświadczeń
Tomasz Guderski 
W ciągu ostatnich kilku lat zauważa się rosnące zainteresowanie ze strony polskich piekarzy zakupem instalacji silosowych. Liczba montowanych instalacji zwiększa się każdego roku. W Europie Zachodniej więcej »

Gorąca Unia. Grodzenie działki
Włodzimierz Gubala 
Jerzy Z. z Ostrowia dokupił fragment sąsiedniej działki celem przeznaczenia jej na częściową rozbudowę posiadanej piekarni. Zakupiona działka wymagać będzie dodatkowego grodzenia zarówno od strony uli więcej »

HITEK. Piec Leonardo
Jeden z najlepszych pieców rurowych dostępnych na rynku: *f masywne rury ze specjalnej stali o grubości 5,5 mm i średnicy 35 mm umożliwiają wysoką stabilność temperatury pieca, es- nowoczesna, modułow więcej »

II Festiwal Czekolady
Renata Zawadzka-Ben Dor 
Od 2002 r. w Óbidos w Portugalii odbywa się Międzynarodowy Festiwal Czekolady. Cukiernicy i miłośnicy tego smakołyku z całego świata przyjeżdżają tu, by podpatrzeć sekrety mistrzów albo samemu się czy więcej »

IRPOL. 13 lat dla piekarzy
Firma IRPOL jest znana w środowisku polskich piekarzy i cukierników. Od 13 lat reprezentuje na naszym rynku cenionych włoskich producentów maszyn i urządzeń, bez których trudno wyobrazić sobie nowocze więcej »

Jest problem
Andrzej WOJCIESZEK 
W liście do redakcji jeden z naszych czytelników poruszył bardzo ważną kwestię. List przytaczamy w całości i zachęcamy do włączenia się do dyskusji na ten temat. Nasz komentarz i glosy w dyskusji prze więcej »

Jubileusz XV-lecia Stowarzyszenia Młynarzy Polskich RP
Jadwiga Rothkaehl 
W dniu 23 listopada 2005 roku w Warszawie w gmachu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyło się "Spotkanie Mły- narskie" inaugurujące obchody Jubileuszu XV-lecia Stowarzyszenia Młyn więcej »

Karnawał na świecie (cz.I)
Renata Zawadzka - Ben Dor 
Kolebką europejskich zabaw karnawałowych są kraje śródziemnomorskie, a przede wszystkim Włochy. W wiekach średnich z obchodów karnawałowych znana była przede wszystkim Wenecja. Tuż za nią plasowały si więcej »

Karnawał w tradycji
Nazwa karnawał pochodzi od włoskiego słowa carnevale, które oznacza (w wolnym przekładzie) pożegnanie mięsa, a wraz z nim wszelkiego rodzaju uczt, zabaw i hulanek oraz nieuchronne zbliżanie się Wielki więcej »

Karnawałowe nadzienia z Prospony
W czasie karnawału, a przede wszystkim w tłusty czwartek na stołach królują pączki, faworki, róże karnawałowe i inne słodkie przysmaki. Są one stałym elementem naszej polskiej tradycji. Wychodząc napr więcej »

Kloster - szansa dla producentów
Program szkoleń promujących clustering to najnowsza inicjatywa Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, współfinansowana ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Sektorowego Program więcej »

Konferencja prasowa Chleba dla serca
W dniu 29 listopada 2005 r. w siedzibie Związku Rzemio-sła Polskiego w Warszawie przy ul. Miodowej 14 odbyła , się konferencja prasowa pt. "Chleb dla Serca", oficjalnie W inaugurująca nowy etap w kamp więcej »

Kultura chleba w szkole
Marek Perzyński 
Uczymy szacunku do chleba, dlatego wspaniałe boch-ny witają uczniów już przy wejściu do naszego Cen-trum Kultury, Informacji i Edukacji Samokształceniowej - mówi Maria Żmijowska z Zespołu Szkół nr 14 więcej »

Master Martini. Tort orzechowo-czekoladowy
Sposób wykonania Margarynę o charakterze masła GIOIA należy spienić razem z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodać żółtka. Orzechy laskowe wymieszać z mąką, a białko ubić na pianę z cukrem kryszta więcej »

Mysz w piekarni
Anna Łazarowicz 
Prawdziwe myszy zawsze były zmorą piekarzy, ta o której mowa w tym tekście - czyli mysz komputerowa - może oddawać piekarzom i cukiernikom nieocenione usługi. Wynika to niezbicie z licznych publikacji więcej »

NOTowskie jubileusze
Henryk Piekut 
W budynku, znanym jako WDT, co roku w stycz-niu odbywają się wystawy produktów spożyw- czych, których uczestni-kami są piekarze i cukiernicy z całego kraju. W tym budynku organizowane są ważne narady więcej »

Nowa czekoladowa oferta z firmy PAN
W ostatnim czasie błyskawicznie popularność zdobywają sobie w Polsce ręcznie wykonywane praliny cukiernicze. Moda na praliny przywędrowała do nas z Belgii i Holandii, od dawna znanych na całym świecie więcej »

Od czego nie płaci się składek ZUS
Jacek PAPROCKI 
Podstawę wymiaru sktadek na ubezpieczenie społeczne pracowników stanowi przychód w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych otrzymywany ze stosunku pracy. Zgodnie z definicją zawartą więcej »

Perfekcyjne praliny
Dobre praliny potrafią osłodzić życie. A jak się je robi, pokazuje Jean-Pierre Wybauw na przykładzie 100 przepisów w książce "Perfekte Pralinen" (Perfekcyjne praliny), wydanej niedawno przez niemiecki więcej »

Peters&Nurkowski. Wysoka wydajność i bogaty asortyment
Jacek Szczepaniak 
Jak pogodzić w jednym piecu wysoką wydajność i szeroki asortyment wypiekanego pieczywa? Wydaje się, że są to cechy nawzajem się wykluczające. Osiąganie wysokiej produkcji kojarzone jest z piecami tune więcej »

Piekarstwo, to nie jest taki zwykły zawód...
8 grudnia 2005 r. odbyło się tradycyjne już spotkanie z okazji Świąt Bożego Narodzenia branży piekarskiej i cukierniczej. Spotkanie to zorganizowało Koło Pomorskie Stowarzyszenia Rzemieślników Piekars więcej »

Polscy piekarze w Pregarten
Marta Stus 
Austriacka firma Pfahnl przedstawia swoje wyroby polskim piekarzom. W połowie grudnia 2005 r. gościła grupę piekarzy z Łodzi, Radomia i Buska Zdroju. Współorganizatorami wyjazdu były: łódzka hurtownia więcej »

Potrzebna promocja pieczywa
Grudniowe (5.12.2005 r.) spotkanie Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa poświęcone było tematom: współpracy z placówkami naukowobadawczymi, uzgodnieniu planu pracy na 2006 r. oraz udziałowi Rady w więcej »

Przepisy Pawła Małeckiego
Mus czekoladowy starta skórka z 7 cytryn, 420 g mleka, 360 g śmietany, l płatek żelatyny, 7 żółtek, 216 g cukru, 500 g ciemnej czekolady, 950 g bitej śmietany. Sposób wykonania Mleko, śmietanę i skórk więcej »

Przewodnik po rynkach azjatyckich
Anna Łazarowicz 
Szybki wzrost gospodarczy, a co za tym idzie rosnąca konsumpcja, czynią rynki dalekowschodnich krajów azjatyckich atrakcyjnymi, potencjalnymi miejscami zbytu dla producentów dóbr konsumpcyjnych. Dotyc więcej »

Seminarium CLCh. Nowe trendy w produkcji lodów
Elżbieta Polak 
W dniach 20-21.10.2005 r. w Toruniu producenci lodów wzięli udział w IV seminarium organizowa-nym przez firmy CSK food enrichment i SWISS- GUM. Tegorocznej edycji towarzyszyło hasło redukcji kalorii i więcej »

SITSpoż. Program Euro-Kadry ożywia i uatrakcyjnia działalność SITSpoż
W dniu 15 listopada 2005 roku odbyto się zebranie Zarządu Głównego SITSpoż. Jednym z punktów obrad byta prezentacja projektu EURO-KADRY. Informację o projekcie szkoleniowym realizowanym przez Stowarzy więcej »

Suplementy diety i żywności funkcjonalnej
Renata Gasparska 
Krajowa Rada Suplementów i Odżywek (KRSiO) wspólnie z firmą BIO-CHIC Sp. z o.o. zorganizowały III seminarium dot. suplementów diety i żywności funkcjonalnej. Odbylo się ono w hotelu Airport Okęcie w W więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Nadzienia do pralin (I)
Paulina Kania-Lentes 
Kuwertura jest podstawowym składnikiem nadzień do pralin. Mogą one mieć różną konsystencję: od twardych, nadających się do krojenia i wycinania, przez ganasze o średniej gęstości, do ręcznego formowan więcej »

Tort Williams
Zapraszamy do lektury naszego nowego działu, w którym będziemy prezentować interesujące receptury cukiernicze. Nie będą to jednak^ zwykle receptury, w których używa się standartowych produktów. Przeds więcej »

W TRADYCJI PIECZENIA
R: Panie Dariuszu jest Pan właścicielem przedsiębiorstwa piekarskiego "Oskmba" Sp, z o.o. jednego z najnowocześniej- D.O.: Początek działalności naszej firmy sięga lat trzydziestych ubiegłego stulecia więcej »

Walne Zebranie POLBISCO
Renata Gasparska 
15 grudnia 2005 r. w hotelu La Regina w Warszawie odbyto się walne zebranie Stowarzyszenia Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych POLBISCO podsumowujące działalność kończącego się więcej »

Walne Zebranie POLBISCO
Renata Gasparska 
POLBISCO powstało w 1996 r. i w chwili obecnej zrze-sza 31 wiodących firm z branży. Głównym celem Sto-warzyszenia jest reprezentacja interesów wspólnych dla polskiego przemysłu czekoladowego i cukiern więcej »

Wstępny bilans rozszerzenia- UE w kontekście branży piekarskiej - opinie niemieckich piekarzy
Anna Łazarowicz 
W Niemieckim Związku Dużych Piekarni z Diisseldorfu na rozszerzenie Unii patrzy się bez żadnych emocji, a członkowie tej organizacji nie sygnalizują spadku dostaw. W ich ocenie wynika to z faktu, że - więcej »

Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz 
Mąka pozyskana z ziarna zbóż chlebowych zawiera kil-ka rodzajów substancji, które mają duży wpływ na jej właściwości użytkowe. Należy do nich m.in. dru- ga pod względem ilościowym frakcja węglowodanów więcej »

Z kraju i ze świata
Wiedeń. Przyjemne z pożytecznym W dniach 5-8.12.2005 r. w firmie backaldrin International, w Asten odbyto się ostatnie już w tym roku seminarium dla klientów. Wzięli w nim udział piekarze z Warszawy, więcej »

Zwrot podatku VAT w związku z budową lub remontem
Jacek PAPROCKI 
W Dzienniku Ustaw Nr 177 z 2005 r. póz. 1468 opublikowana została ustawa z dnia 29 sierpnia 2005 r. o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym. Ustawa weszł więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

2018-08-22

SPOSÓB NA POGODĘ I UDANE UPRAWY»

2018-06-26

BRANŻA DROBIARSKA W OBLICZU NOWYCH WYZWAŃ»

2018-06-20

BAKEPOL 12-14 września 2019 w Krakowie»

Możliwości współpracy automatyki samoczynnego załączania rezerwy i systemu FDIR

WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
(2018-12)»

Modelowanie spalania paliw gazowych w komorach grzewczych metodą DRGEPSA

HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
(2018-12)»

Wybrane zagadnienia postępowania z odpadami w kontekście bezpieczeństwa ekologicznego na przykładzie Wojskowych Zakładów Uzbrojenia S.A.

PROBLEMY JAKOŚCI
(2018-12)»

Jak zmiany klimatu wpływają na niedźwiedzia brunatnego?

AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
(2018-12)»

Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2018-12)»

Radar harmoniczny do wykrywania zdalnie uruchamianych ładunków IED

ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
(2018-12)»

Długoterminowe magazynowanie energii w złożach adsorpcyjnych

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach

CHŁODNICTWO
(2018-6)»

Wykorzystanie metod i narzędzi zarządzania jakością usług w podmiotach leczniczych. Analiza przypadków

PROBLEMY JAKOŚCI
(2019-1)»

Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich

PRZEMYSŁ CHEMICZNY
(2018-12)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

aura żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie grzyby przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol przegląd elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo Amarantus olej rzepakowy jakość atest 7 kukurydza czekolada gluten gmo antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik Przemysl Chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY problemy jakości żywność funkcjonalna przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa wzbogacanie żywności antocyjany Akrylamid ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata analiza sensoryczna błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne ARONIA opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności Wiadomości elektrotechniczne celiakia salmonella przyprawy probiotyki PIWO
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software