• LOGOWANIE
  • KOSZYK
  • KONTAKT
    • WYDAWNICTWO
    • REDAKCJE
      • ATEST - OCHRONA PRACY
      • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
      • CHŁODNICTWO
      • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
      • DOZÓR TECHNICZNY
      • ELEKTROINSTALATOR
      • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
      • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
      • GOSPODARKA MIĘSNA
      • GOSPODARKA WODNA
      • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
      • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
      • MATERIAŁY BUDOWLANE
      • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
      • OPAKOWANIE
      • PROBLEMY JAKOŚCI
      • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
      • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
      • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
      • PRZEGLĄD MECHANICZNY
      • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
      • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
      • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
      • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
      • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
      • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
      • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
      • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
      • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
      • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
      • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
      • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
      • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
    • REKLAMA
    • DRUKARNIA
    • KOLPORTAŻ
  • PRENUMERATA
  • LISTA CZASOPISM
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTROINSTALATOR
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • ODZIEŻ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
 
PORTAL INFORMACJI TECHNICZNEJ - NAJWIĘKSZA BAZA ARTYKUŁÓW TECHNICZNYCH ONLINE - AKTUALNIE 121583 PUBLIKACJE
  •   CZASOPISMA  
    • ATEST - OCHRONA PRACY
    • AURA
    • CHŁODNICTWO
    • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
    • ELEKTROINSTALATOR
    • DOZÓR TECHNICZNY
    • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
    • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
    • GAZETA CUKROWNICZA
    • GOSPODARKA MIĘSNA
    • GOSPODARKA WODNA
    • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
    • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
    • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
    • MATERIAŁY BUDOWLANE
    • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
    • OPAKOWANIE
    • POLISH TECHNICAL REVIEW
    • PROBLEMY JAKOŚCI
    • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
    • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
    • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
    • PRZEGLĄD MECHANICZNY
    • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
    • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
    • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
    • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
    • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
    • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
    • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
    • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
    • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
    • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
    • SZKŁO I CERAMIKA
    • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
    • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
    • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
  •   KSIĄŻKI 
  • WIRTUALNA CZYTELNIA
  •   PRENUMERATA 
  •   REKLAMA 
  •   DRUKARNIA 
  •   KOLPORTAŻ 
  •   WYDAWNICTWO
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • 2006-4

PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY

Miesięcznik ISSN 0033-2313, e-ISSN 2449-9935 - rok powstania: 1953
Czasopismo Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.)

Granice otwarte także przed importem


Anna ŁAZAROWICZ 
Rozszerzenie Unii Europejskiej o 10 nowych krajów członkowskich i zniesienie barier w przepływie towarów między 25 krajami europejskimi zaowocowało spektakularnymi sukcesami polskich eksporterów. "Rok [...]

  • ZAKUP JEDNORAZOWY I DOSTĘP DO WIRTUALNEJ CZYTELNI
  • PRENUMERATA PAPIEROWA
  Czytaj za darmo! »
 

Prenumerata

Szanowny Kliencie!
Zamów roczną prenumeratę w wersji PLUS a uzyskasz dostęp do archiwalnych publikacji tego czasopisma.
Nie zwlekaj - skorzystaj z tysięcy publikacji o najwyższym poziomie merytorycznym.
prenumerata papierowa roczna PLUS (z dostępem do archiwum e-publikacji) - tylko 378.00 zł
prenumerata papierowa roczna PLUS z 10% rabatem (umowa ciągła) - tylko 340.20 zł *)
prenumerata papierowa roczna - 288.00 zł
prenumerata papierowa półroczna - 144.00 zł
prenumerata papierowa kwartalna - 72.00 zł
okres prenumeraty:   
*) Warunkiem uzyskania rabatu jest zawarcie umowy Prenumeraty Ciągłej (wzór formularza umowy do pobrania).
Po jego wydrukowaniu, wypełnieniu i podpisaniu prosimy o przesłanie umowy (w dwóch egzemplarzach) do Zakładu Kolportażu Wydawnictwa SIGMA-NOT.
Zaprenumeruj także inne czasopisma Wydawnictwa "Sigma-NOT" - przejdź na stronę fomularza zbiorczego »
Rekomenduj znajomym
  • facebook
  • twitter
  • gplus
  • pinterest

INNE PUBLIKACJE W TYM ZESZYCIE

2006 - Rok Mozarta
Wtym roku obchodzimy 250. rocznicę urodzin Johannesa Chryzostoma Wolfganga Theophila ("Amadé?) Mozarta, który urodził się 27 stycznia 1756 r., a zmarł 5 grudnia 1791 r. Jest to okazja do podjęcia licz więcej »

ABC marketingu. Badania marketingowe na rynku piekarskim i cukierniczym (2)
Henryk Mruk Jarosław Mruk 
Poprzedni artykuł zakończyliśmy rozważaniami dotyczącymi przeprowadzania badań marketingowych w gronie klientów, którzy w największym stopniu podejmują decyzję o miejscu dokonywania zakupów pieczywa l więcej »

Chleby świata. Hiszpania Torta de Acelite
Torta z oliwą z oliwek jest niezaprzeczalną przedstawicielką tradycyjnego cukiernictwa hiszpańskiego regionu Andaluzji, która z upływem czasu nie straciła nic ze swojej doskonałości, zachowując wszyst więcej »

Consonni
Filip Bartelak 
Podługiej przerwie powracam z artykułami z cyklu Kanony Smaku. Tym razem nie dość, że muszę bez wcześniejszej rozgrzewki napisać tekst, który nie położy Państwa do snu, to jeszcze zostałem poproszony więcej »

Drużynowe Mistrzostwa Świata Cukierników
Już po raz trzeci w USA odbędą się drużynowe Mistrzostwa Świata Cukierników. Polska weźmie w nich udział drugi raz. Nasi kandydaci już się przygotowują - będziemy o tym pisać w kolejnych numerach "Prz więcej »

Gorąca linia Kupić - nie kupić. Nowa piekarnia a wielkość działki
Włodzimierz Gubała 
Wśród Czytelników "Przeglądu? są piekarze, którzy zamierzają w najbliższym czasie wybudować piekarnię spełniającą wymagania UE. Ponieważ jednym z podstawowych warunków realizacji takiego zamierzenia j więcej »

Hert. Bliżej piekarza i cukiernika - Nowy oddział HA
Grupa Hert z początkiem kwietnia bieżącego roku, otwiera oddział firmy na Dolnym Śląsku, we Wrocławiu przy ulicy Bardzkiej 60. Ta duża inwestycja, ma na celu przybliżenie oferty firmy jej nowym potenc więcej »

IBIS. 170 lat tradycji
Roman MACIUBA 
Śledząc początki firmy IBIS można dojść do wniosku, że miasto Bydgoszcz nad malowniczą Brdą, jest niekwestionowana kolebką przemysłu maszyn dla branży piekarniczej. Mało firm działających dzisiaj na p więcej »

II Lodowy Puchar Świata. Udany występ polskiej ekipy
Marta Stus 
Podczas targów Sigep w Rimini (21-25.1.2006 r.) rozegrano zorganizowane po raz drugi zawody o Lodowy Puchar Świata. Na starcie stanęły drużyny z Argentyny, Brazylii, Francji, Maroka, Polski, Republiki więcej »

Informacja o działalności Zespołu Rzeczoznawców SITSpoż.
Bronisław Wesołowski 
W ramach Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego działa Zespół Rzeczoznawców skupiający na terenie całego kraju wysoko-kwalifikowanych rzeczoznawców, wyspecjal więcej »

Interpiek-Polgastro 2006
Paulina Kania-Lentes 
Za nami 15. edycja Targów Artykułów Spożywczych, Maszyn i Urządzeń dla Piekarstwa, Cukiernictwa i Gastronomii Interpiek-Polgastro. Tegoroczną edycję przygotowano we współpracy z Akademią Techniczno-Ro więcej »

IRPOL.13 lat dla piekarzy
Trzynaście lat funkcjonowania na rynku polskim i wnikliwe obserwacje dotyczące eksploatacji pieców doprowadziły do zgromadzenia ogromnego doświadczenia, a to z kolei przełożyło się na wszystkie niezbę więcej »

Jak nie zaczynaç rozmowy z polskim przedsiębiorcą
Rozmowy z polskim przedsiębiorcą nie należy zaczynać od słów dzień dobry. Z nieznanych przyczyn utarło się, że wypowiedzenie słów powitania jest tylko formą grzeczności, która poza tym nic nie znaczy. więcej »

Japońska herbata ma kolor zielony
Renata ZAWADZKA-BEN DOR 
Picie herbaty w wielu krajach łączy się z pewnym ceremoniałem. Anglia ma swoją piątą po południu, Turcja specjalne szklaneczki w kształcie smukłej kobiecej kibici, Rosja samowar i duszeszczipatielną h więcej »

Kraków - Eliminacje do Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik
Maria BANASIK 
Eliminacje do Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik.Małopolski etap turnieju odbył się 25-26 stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie. Szkoła ta od lat org więcej »

Likwidacja firmy a podatek VAT
Jacek Paprocki 
Rozwiązanie spółki cywilnej lub spółki handlowej niemającej osobowości prawnej, a także zaprzestanie przez osobę fizyczną wykonywania działalności opodatkowanej podatkiem VAT powoduje konieczność zapł więcej »

Master Martini. Panettone
z mieszanki LIEVI VIT C25 Metoda polegająca na przygotowaniu dwóch ciast ("zaczynu? i ciasta końcowego) Zaczyn 750 g mąki, 250 g Master Lievi Vit C25, 450 g wody, 50 g drożdży, 150 g margaryny o chara więcej »

Najważniejsze są .....baby
Jacek Paprocki 
Zapytano jednego typka, co, jego zdaniem, jest ważniejsze: Słońce czy Księżyc. Księżyc - odpowiedział bez wahania. I wytłumaczył: Słońce świeci w dzień, kiedy i tak jest jasno. A Księżyc świeci w nocy więcej »

Ogłoszenia drobne
? używane piece, maszyny piekarskie, cukiernicze, do lodów, do bitej śmietany - niskie ceny. Tel./fax 071 356 90 09, tel. kom. 607 660 412 ? bardzo duży wybór mieszałek, ubijaczek, dzielarek, rozwałko więcej »

Opłaty za spaliny - część I
Zgodnie z art. 275 ustawy z 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska (Dz.U. Nr 62 poz. 627 z późn. zm.), przedsiębiorca korzystający ze środowiska jest zobowiązany do ponoszenia z tego tytułu opła więcej »

Piece ceramiczne RRK - zmniejszamy zużycie gazu
Konieczność poszukiwania możliwości obniżenia kosztów produkcji związanych z rodzajem i ilością zużywanego paliwa jest jednym z głównych problemów stojących przed użytkownikami ceramicznych pieców pie więcej »

Piece firmy IRPOL w opinii klientów
Marek Kozłowski, właściciel piekarni w Szczecinie, w 2000 roku kupił w firmie IRPOL silosy, myjnie do koszy i dwa piece wsadowe rurowe, 4-komorowe o powierzchni wypiekowej 22,60 m2. Piece są bardzo pr więcej »

Powstawanie ciasta pszennego i rola mieszenia w tym procesie
Elżbieta Słowik 
Ciasto pszenne jest lepko-sprężystą masą, powstającą w wyniku połączenia mąki pszennej z wodą i innymi składnikami receptury na pieczywo. Mechanizm tworzenia się ciasta jest skomplikowany i nie do koń więcej »

Przejęcie zakładu pracy przez nowego pracodawcę
Jacek Paprocki 
Zprzejęciem zakładu pracy (lub jego części) przez nowego pracodawcę mamy do czynienia wówczas, gdy nowy podmiot przejmuje zakład w sensie przedmiotowym (jako placówki zatrudnienia), to znaczy gdy do i więcej »

Przepisy Sebastiana Szmyda
Świąteczna inspiracja Mus czekoladowo-imbirowy 7 żółtek, 65 g cukru pudru, 240 g śmietany, 18 g żelatyny, 180 g wody, 100 g likieru imbirowego, 900 g bitej śmietany, 600 g ciemnej czekolady. Sposób wy więcej »

Radom. Akcja Dobry chleb
Co to jest dobry chleb? To taki chleb, który się je ze smakiem, który nie kruszy się następnego dnia i taki, za którym się tęskni, gdy go nie ma. Radomscy piekarze podjęli walkę o klienta, którego chc więcej »

Seminarium InterIce. Nowe rozwiązania technicznotechnologiczne w produkcji lodów
Elżbieta Polak 
Kontynuując doniesienia z seminarium w Solingen w listopadzie 2005 r., należy wspomnieć o znacznym postępie techniczno-technologicznym w produkcji lodów, który daje się zauważyć w ostatnich latach. Je więcej »

Siegep 2006
Marta Stus 
Tegoroczne targi Sigep (Rimini, 21-25.01.2006) zgromadziły wiele firm z włoskiej czołówki przemysłu lodziarskiego oraz znacznie większą liczbę mniejszych, z których większość specjaliści branży lodzia więcej »

Stable Micro Systems. Precyzyjne badanie tekstury
Firma Stable Micro System opracowała nowy test do badania sprężystości bardzo cienkich, przypominających folię, produktów żywnościowych. Test wykonywany jest przy użyciu specjalistycznego oprzyrządowa więcej »

Szkolnictwo zawodowe - co dalej.Prawo i prawda
Krystyna Jarosz 
Rozpoczynamy cykl krótkich felietonów dotyczących szkolnictwa zawodowego. Autor wyjaśnia podstawowe zasady obowiązujące strony zaangażowane w kształcenie zawodowe (pracodawca - młodociany pracownik/uc więcej »

Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Nadzienia do pralin (3)
Paulina Kania-Lentes 
Poznaliśmy już nadzienia, których podstawowym składnikiem jest kuwertura: gianduję i ganasz, produkowany metodą klasyczną. Istnieją również inne metody przygotowania ganaszu, które warto poznać. Produ więcej »

Tate&Lyle. Nowy przedstawiciel w Polsce
Spółka T&L Polska powstała w 2004 roku i szybko zyskała renomę na rynku składników przemysłowych, dostarczając skrobię do przemysłu papierniczego i produkcji tektury. W konsekwencji polski oddział T&L więcej »

Tradycyjny, polski żytni chleb - zagrożony. 100 dni żyta
Kazimierz Czekaj 
Tego nie pamiętają nie tylko najstarsi górale, ale i piekarze. Na przestrzeni niespełna 100 dni mąka żytnia, jeden z naszych podstawowych surowców do wypieku, zdrożała o blisko... 40 proc. i w ekspres więcej »

Turniej Miast w jedzeniu pączków
Jedzenie pączków w Tłusty Czwartek nie jest w Polsce niczym niezwykłym - w tym dniu każdy zjada przynajmniej jednego. Są jednak i tacy, którzy zajadają się nimi niemal bez końca. To oni właśnie byli g więcej »

Unifine. Torcik Czarna Porzeczka
Biszkopt czekoladowy 800 g całych jajek, 360 g cukru, 50 g SUCREA Bisquita (emulgator), 320 g mąki pszennej, 2 g soli, 50 g kakao w proszku, 15 g proszku do pieczenia. Sposób wykonania: Wszystkie skła więcej »

VAT od darowanego chleba
Marta Stus 
Burza w sprawie podatku VAT od chleba przekazywanego na cele dobroczynne trwa. Ministerstwo Finansów twierdzi, że firmy, które przekazują żywność (i nie tylko) osobom potrzebującym nie powinny płacić więcej »

Wprost z miedzianego tygielka
Renata ZAWADZKA-BEN DOR 
WPolsce przez całe lata kawą po turecku nazywano naturalną, byle jak zmieloną kawę zalaną wrzątkiem. Zagryzano ją fusami i uważano za godną podania nawet na eleganckim przyjęciu. Na tyle wrosła w pols więcej »

Z kraju i ze świata
Bulgari - mała firma dużym eksporterem Przykład włoskiej, rodzinnej firmy cukierniczej Bulgari dowodzi, że sukcesy eksportowe mogą odnosić także stosunkowo mali producenci. Zatrudniająca zaledwie 32 p więcej »

Zasady i metody dobrej fermentacji ciast na pieczywo chlebowe (cz.II)
Jerzy Kownacki 
W odpowiedzi na częste zapytania i prośby o wskazanie dobrych metod przygotowania ciast na pieczywo chlebowe wypiekane z ciast o różnych proporcjach mąki żytniej do pszennej, proponuję skorzystanie z więcej »

Żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej i możliwości ich aplikacji
Ewa Nebesny Dorota Żyżelewicz 
Podstawowa rola żywności, to dostarczanie składników odżywczych i zaspokajanie potrzeb człowieka w zakresie energii. Coraz częściej mówi się, że powinna ona charakteryzować się również cechami funkcjo więcej »

  • Aktualnoś›ci
  • Bestsellery
2019-11-22

Konferencja "Jak edukować Polaków...»

2019-06-28

Negocjacje między UE, a Mercosur»

2019-03-04

Air Products sfinalizowała przejęcie ACP»

2019-01-30

Chr. Hansen na szczycie "Global 100"»

2018-10-10

Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym»

2018-10-08

Biogazowanie produktów ubocznych»

2018-09-18

KRD-IG CZŁONKIEM IPC»

2018-09-17

Konferencja PFPŻ»

2018-09-12

PROMAR Z NOWOCZESNĄ SILOSOWNIĄ»

2018-09-05

Badanie towarów spożywczych»

Przekładniki prądowe niskiego napięcia

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Badanie bezpieczeństwa urządzeń elektrycznych

ELEKTROINSTALATOR
(2019-8)»

Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
(2019-10)»

Linia brzegu w pracach geodezyjnych - stosowanie § 82a w geodezyjnych opracowaniach jednostkowych i w procedurze modernizacji ewidencji gruntów i budynków

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Jeszcze raz o granicach nieruchomości

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-10)»

Ustalenie linii brzegu w trybie ustawy Prawo wodne i pomiaru sytuacyjnego linii brzegu opisanego w § 82a rozporządzenia egib

PRZEGLĄD GEODEZYJNY
(2019-11)»

Diagnostyka falownika i silnika elektrycznego w 5 krokach

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Multimetr cęgowy małych prądów AC/DC CENTER 262

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Narzędzia do obróbki kabli i przewodów

ELEKTROINSTALATOR
(2019-9)»

Zanim zjedziesz na nartach ze stoku, najpierw musisz na niego bezpiecznie wjechac. Kolejki linowe pod lupa dozoru technicznego

DOZÓR TECHNICZNY
(2019-5)»

LISTA CZASOPISM

  • ATEST - OCHRONA PRACY
  • AURA OCHRONA ŚRODOWISKA
  • CHŁODNICTWO
  • CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
  • DOZÓR TECHNICZNY
  • ELEKTROINSTALATOR
  • ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
  • GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
  • GAZETA CUKROWNICZA
  • GOSPODARKA MIĘSNA
  • GOSPODARKA WODNA
  • HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
  • INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
  • MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
  • MATERIAŁY BUDOWLANE
  • OCHRONA PRZED KOROZJĄ
  • ODZIEŻ
  • OPAKOWANIE
  • POLISH TECHNICAL REVIEW
  • PROBLEMY JAKOŚCI
  • PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
  • PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
  • PRZEGLĄD GEODEZYJNY
  • PRZEGLĄD MECHANICZNY
  • PRZEGLĄD PAPIERNICZY
  • PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
  • PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
  • PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY
  • PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
  • PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
  • PRZEMYSŁ CHEMICZNY
  • PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
  • RUDY I METALE NIEŻELAZNE
  • SZKŁO I CERAMIKA
  • TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
  • WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
  • WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH

WYSZUKIWANE FRAZY

AURA żywność ekologiczna inżynieria materiałowa konserwanty suszenie przemysł chemiczny elektronika grafen haccp logistyka cukier herbata gospodarka mięsna miód materiały budowlane gospodarka wodna transglutaminaza dodatki do żywności pszenica Żarczyński ksylitol Przegląd Elektrotechniczny chleb ryby olej lniany pieczywo amarantus olej rzepakowy Jakość atest 7 KUKURYDZA czekolada gluten GMO antyoksydanty kaizen mleko ocena ryzyka drożdże błonnik przemysl chemiczny makaron ochrona przed korozją pompy ciepła Kociołek-Balawejder przemysł spożywczy Problemy jakości żywność funkcjonalna Przegląd papierniczy wino lody przegląd mleczarski orkisz proso kawa WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI antocyjany ekstruzja zamrażanie nanotechnologia polifenole kakao kiełki kontakt aluminium zielona herbata ANALIZA SENSORYCZNA błonnik pokarmowy sól opakowania mięso reologia ocena ryzyka zawodowego rokitnik olejki eteryczne aronia opakowania aktywne enzymy karotenoidy jęczmień masło dynia kofeina mąka czerwińska biogaz kefir liofilizacja ścieki fotowoltaika żyto jakość żywności wiadomości elektrotechniczne CELIAKIA salmonella przyprawy probiotyki piwo znakowanie
  • WYDAWNICTWO | PRENUMERATA | REKLAMA | DRUKARNIA | KOLPORTAŻ | REGULAMIN E-USŁUG
Projekt i wykonanie: Pragma Software